رئیس پژوهشکده مطالعات اقتصادی دانشگاه الزهرا پاسخ داد:

چرا بخش مسکن در کشور سامان نمی‌گیرد؟

چرا بخش مسکن در کشور سامان نمی‌گیرد؟
Facebook Twitter LinkedIn

۰۹:۲۴ | ۱۴۰۰/۰۲/۲۰

رئیس پژوهشکده مطالعات اقتصادی دانشگاه الزهرا تأکید کرد: باید ساخت مسکن ارزان قیمت از مناطق مرزی و محروم کشور آغاز شود و ۸۰ درصد هزینه مسکن را هم خود بانک‌ها با قیمت ارزان تأمین کنند.
به گزارش اخبار ساختمان، دکتر حسین راغفر، عضو هیئت علمی گروه دانشگاه الزهرا و رئیس پژوهشکده مطالعات اقتصادی این دانشگاه درمورد راهکار‌های افزایش قدرت خرید مردم در بخش مسکن با برنامه «گفتگوی اقتصادی» مصاحبه تلفنی کرد.

راغفر در پاسخ به این سوال که چرا مسکن در کشور ما سامان نمی‌گیرد، گفت: یکی از دلایل این موضوع این است که تصمیم گیران یعنی نمایندگان مجلس و قوه مجریه و حتی بخش‌هایی از قوه قضائیه در بخش مسکن منتفع هستند.

وی اقدامات مجلس یازدهم در بخش مسکن را چالش برانگیز خواند و افزود: معلوم نیست که مجلس منافع چه گروه‌هایی را دنبال می‌کند، اما تا جایی که ما متوجه شدیم بیشتر منافع انبوه ساز‌ها را دنبال می‌کند و اقدامی هم که صورت می‌گیرد برای وارد کردن بخش‌های حاشیه کلانشهر‌ها به داخل این مجموعه است.

عضو هیئت علمی گروه دانشگاه الزهرا تصریح کرد: اگر زمین‌هایی را که خارج از محدوده شهری قرار دارند به بهانه ساخت مسکن ارزان قیمت برای مردم وارد مناطق شهری کنیم عملاً سفته بازی در قیمت زمین رخ خواهد داد.

راغفر بر این باور است که قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به دلیل ابهامی که باقی می‌گذارد و معلوم هم نیست به کجا وارد می‌شود فرصتی را برای مافیای مسکن و زمین فراهم کرده است.

عضو هیئت علمی گروه دانشگاه الزهرا با بیان اینکه زمینی در کلانشهر تهران برای ساخت مسکن وجود ندارد گفت: طرح مجلس فقط باعث هجوم جمعیت به شهر تهران و دیگر کلانشهر‌ها و همچنین مشکلات امنیتی خواهد شد و لذا پیشنهاد ما این است که ساخت مسکن ارزان قیمت از مناطق مرزی و محروم کشور آغاز شود و ۸۰ درصد هزینه مسکن را هم خود بانک‌ها با قیمت ارزان تأمین کنند.

دانشجو

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman