مسئله خانه های خالی در دولت جدید حل می شود؟

مسئله خانه های خالی در دولت جدید حل می شود؟
Facebook Twitter LinkedIn

۱۰:۳۵ | ۱۴۰۳/۰۵/۱۱

مسیر مبارزه با احتکار مسکن در دولت سیزدهم از طریق سامانه املاک و اسکان آغاز شده است و دولت توانسته از دانه درشت های محتکر مسکن، مالیات اخذ کند. حال باید دید دولت چهاردهم برای ریشه کردن احتکار مسکن و جلوگیری از سوداگری در بازار مسکن، همین مسیر را ادامه می دهد؟

به گزارش اخبار ساختمان، در آخرین گزارش منتشر شده از سوی جهانگیر رحیمی، مدیرکل حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور، گفته شده که از ۱۱۰۰ واحد مسکونی خالی در کشور مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات اخذ شده است. این رقم برای هر واحد مسکونی حدودا ۱۳۶ میلیون تومان است که نشان می دهد اینبار دانه درشت ها هدف مالیات ستانی دولت بوده اند. قانون مالیات بر خانه های خالی در سال ۱۳۹۹ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد و سامانه املاک و اسکان به عنوان بازوی اجرایی دولت برای انجام این قانون مشخص شد. مهم ترین هدف این قانون، مبارزه با احتکار مسکن است.

اخذ مالیات از خانه های خالی از سال ۱۴۰۱ در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته است. تعداد خانه هایی که در سال ۱۴۰۰ شناسایی شده، ۶۶ هزار و ۶۰۰ خانه است که مربوط به ۴۰ هزار و ۵۸۰ مالک است. همچنین تعداد خانه های خالی از سکنه که در سال ۱۴۰۱ مشمول مالیات شده اند، بالغ بر ۵۸ هزار و ۵۸۷ است. مجموع مالیات اخذ شده طی این دوسال نیز ۱۵۰ میلیارد تومان بوده که از تعداد یک هزار و ۱۰۰ خانه اخذ شده است.


اجرای قانون بعد از نه سال در دولت سیزدهم


دولت سیزدهم پس از نه سال که از تصویب قانون مالیات های مستقیم می گذشت و دولت وقت موظف به اجرای آن از طریق سامانه املاک و اسکان شده بود، این سامانه را در اوایل سال جاری راه انداخت. براساس داده های منتشر شده از طرف وزارت راه و شهرسازی، تاکنون ۵۶۰ هزار واحد مسکونی خالی در کشور شناسایی شده و ۱۸۰ هزار واحد آن به بازار مسکن بازگردانده شده است. آنچه که این ارقام نشان می دهد شروع درست مسیر مبارزه با احتکار مسکن است که دولت چهاردهم هم طبق قانون موظف به ادامه آن است.

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم درخصوص عملکرد این وزارتخانه برای تکمیل سامانه املاک و اسکان گفته است: در ابتدای دولت سیزدهم قانون جهش تولید مسکن تصویب و ابلاغ شد که کمک حال دولت در بخش مسکن بود. همچنین با تصویب قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، و راه اندازی سامانه املاک و اسکان، امکان شناسایی خانه های خالی و عرضه آنها به بازار مسکن میسر شد. در همین رابطه ۱۲۰ هزار خانۀ خالی شناسایی و به سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات معرفی شد. این اقدام سبب شد تا ۱۸۰ هزار خانۀ خالی به بازار مسکن عرضه شود.

نمایندگان مجلس نیز پیشتر بر نقش سامانه املاک و اسکان در مبارزه با احتکار مسکن تاکید کرده بودند. در این خصوص، جعفر قادری، نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفته است: برای جلوگیری از احتکار و سفته بازی در حوزه مسکن باید خانه های خالی شناسایی شوند، یکی از روش های شناسایی خانه های خالی، تکمیل سامانه املاک و اسکان است.

حالا در آغاز کار دولت چهاردهم، باید دید، مسیری که تاکنون برای تکمیل این سامانه و مبارزه با احتکار مسکن طی شده است؛ چگونه ادامه خواهد یافت و مسئله خانه های خالی چطور حل خواهد شد؟

تجارت نیوز


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman