درب ضد حریق چیست؟
به گزارش اخبار ساختمان، بنابر این گزارشات ۷۲ درصد از تمام آتش سوزی ها در این سال در خانه ها اتفاق افتاده است. اما در اینجا سوالی را مطرح می کنیم که پاسخگویی به آن می تواند میزان آتش سوزی ها و گسترش آن در منازل را کاهش دهد. آیا درب های ضد آتش می توانند از گسترش آتش جلوگیری کنند و جان و اموال افراد را در خانه حفظ نمایند؟ ما در این نوشته به این سوال پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.
درب ضد حریق چیست؟
یک درب ضد حریق برای کاهش و یا جلوگیری از انتشار آتش و دود در ساختمان ساخته می شود. این درب ها وزن سنگینی دارند و در ساخت آن ها از متریال هایی مانند فلز یا گچ استفاده می شود.
اگر درب های ضد آتش به درستی نصب شوند، در آتش سوزی های معمولی دچار سوختگی نخواهند شد. درجه مقاومت این درب ها با یکدیگر متفاوت است اما در کل می توان گفت بهترین نوع آن ها باید از توان تحمل آتش به مدت ۲۰ الی ۹۰ دقیقه برخوردار باشند.
درب های ضد آتش در ساختمان های تجاری بیشتر از ساختمان های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرند. اصولاً این درب ها در ساختمان های عمومی، ساختمان های اداری، خوابگاه ها و یا هر مکان دیگری که آتش سوزی ممکن است آسیب های زیادی وارد کند قابل نصب هستند. در منازل مسکونی نیز این درب ها را می توان در راهروها، گاراژها و سایر قسمت ها استفاده نمود.
چگونه یک درب ضد حریق در طول آتش سوزی عمل می کند؟
درب های ضد آتش نقش بسیار مهمی در جلوگیری از گسترش آتش و دود ایفا می کنند اما آن ها کاملاً ضد آتش طراحی نشده اند. این درب ها ممکن است در آتش سوزی های شدید دچار سوختگی شوند اما به طور کلی در یک بازه زمانی مشخص مقاومت بالایی در برابر حرارت و شعله های آتش خواهند داشت و فرصت کافی برای شما فراهم می کنند تا از ساختمان خارج شوید.
اکثر افراد بر آتش تمرکز می کنند و دود آن را نادیده می گیرند، در صورتی بیشتر افراد در اثر استنشاق دود دچار خفگی می شوند. درب ضد حریق می تواند جان و مال شما را تا زمانی که آتش نشان ها مشغول مهار آتش هستند حفظ نماید.
انواع درب های ضد آتش
همانطور که می دانید تولید کنندگان مختلفی در حوزه تولید انواع درب ورودی مشغول به فعالیت هستند اما تنها برخی از آن ها اقدام به ساخت درب ضد حریق می کنند. برای مثال در کشور آمریکا، سازنده های مختلفی وجود دارند که درب های خروجی ضد آتش روکش دار و یا بدون روکش را علاوه بر درب های ضد آتش سفارشی ساخته و در اختیار مشتریان قرار می دهند.
اکثر این درب ها می توانند حرارت آتش را به مدت ۳۰ دقیقه تحمل کنند، برخی از آن ها نیز از قابلیت تحمل ۶۰ دقیقه ای برخوردار هستند. هسته درب های ضد آتش بیرونی ساختمان از کامپوزیت و پلی وود می باشد اما درب های داخلی ضد آتش از پانل های مقاوم و شیشه های ضد حرارت ساخته می شوند.
درب های زمردی نیز می توانند به صورت سفارشی ضد آتش ساخته شوند و این صاحب خانه ها هستند که تصمیم می گیرند چه طرحی بر روی درب اجرا شود. اکثر درب های چوبی ضد آتش می توانند حرارت و شعله را به مدت ۲۰ دقیقه تحمل کنند اما درب MDF تا ۹۰ دقیقه از گسترش آتش جلوگیری می کند. انتخاب اینکه چه نوع چوبی برای درب انتخاب شود به عهده صاحب خانه است زیرا درب ضد حریق باید با سایر درب های ساختمان از نظر ظاهر و جنس مطابقت داشته باشد.
آیا شما به درب ضد حریق نیاز دارید؟
درب ضد حریق لزوماً مدت زمانی که یک درب در برابر آتش مقاومت می کند را تعیین نمی کند. برای مثال، دربی که میزان مقاومت آن در برابر آتش ۷۰ دقیقه است ممکن است نتواند حرارت را تا این مدت تحمل کند و یا برعکس، تحمل آن بالاتر باشد.
در واقع طبق آزمایشات صورت گرفته و در شرایط کنترل شده میزان مقاومت درب ها تعیین و تائید می شود. در شرایط واقعی فاکتورهای بسیاری وجود دارند که می توانند این میزان مقاومت را تحت تاثیر قرار دهند.
بیشتر بخوانید:
نکات کلیدی برای خرید درب و پنجره
نکات کلیدی برای خرید درب فلزی
نکات کلیدی برای خرید درب اتوماتیک
هر چند درب های ضد آتش بدین منظور طراحی شده اند که از انتقال و گسترش آتش از یک اتاق به اتاقی دیگر جلوگیری کنند اما بیایید صادق باشیم. حتی مقاوم ترین درب های ضد آتش در درجه حرارت های بسیار بالا ذوب خواهند شد.
علاوه بر آن اگر این درب ها به خوبی باز و بسته نشوند ممکن است در هنگام آتش سوزی عملکرد مناسبی نداشته و آتش را انتقال دهند، از این رو این درب ها پس از نصب باید به دقت بررسی شوند.
درب های ضد آتش آسودگی خاطر را برای ساکنین منازل مسکونی به ارمغان می آورند و تا هنگامی که شما به دنبال چاره ای برای مهار آتش هستید می توانند از انتشار آن به سایر بخش های ساختمان جلوگیری کنند.
قیمت درب ضد حریق
قیمت درب ضد حریق با توجه به جنس، برند و ابعاد آن متفاوت است. در صورتی که قصد استفاده از درب ضد حریق را دارید با کارشناسان مربوطه مشورت نموده و نوع آن را انتخاب نمایید.
ساختمانچی