معاون وزیر راه و شهرسازی تشریح کرد:

بررسی برنامه های دولت برای کنترل بازار مسکن

بررسی برنامه های دولت برای کنترل بازار مسکن
Facebook Twitter LinkedIn

۱۴:۳۸ | ۱۳۹۹/۰۹/۱۶

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: برنامه اصلی ما این است که سفته بازی و سوداگری را از بازار مسکن خارج کنیم و برای ثبات قیمت در بخش مصرفی، تولید مسکن را افزایش دهیم.

به گزارش اخبار ساختمان، محمود محمودزاده در ادامه گفت: تعیین قیمتها در بازار مسکن تابع دو بخش مصرفی و سرمایه گذاری است. در بازار مصرف با یک واقعیت مواجه هستیم و آن هم توان خرید است که باید قیمت با توان خرید رابطه داشته باشد. اگر از این بابت به موضوع نگاه کنید مسکن مصرفی چاره ای ندارد جز اینکه در حد توان طرف تقاضا باشد. طرح اقدام ملی تولید و عرضه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی یا تفاهمنامه هایی که با دستگاههای دولتی منعقد شده در راستای تامین مسکن مصرفی است.

وی افزود: هدف این است که واجدین شرایط یعنی کسانی که واقعا فاقد مسکن هستند صاحب خانه شوند. نه اینکه کسی بخواهد بحث سرمایه گذاری را از طریق طرح اقدام ملی مسکن جلو ببرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بازار سرمایه گذاری تابع مسائل اقتصادی متعدد و متنوعی است تصریح کرد: سرمایه گذاری، بازار دومی است که همیشه ترکیب این حوزه با بخش مصرفی باعث عدم ثبات در بازار شده است.

محمودزاده تاکید کرد: بخش عمده تمرکز ما روی بازار مصرف است که با مشوق های متعدد برای تولید واحدهایی که در توان متقاضیان واقعی باشد می توان این حوزه را کنترل کرد. همزمان کنترل بازار سرمایه گذاری را در دستور کار داریم. بحث سامانه املاک و اسکان با این هدف راه اندازی شد که بانک اطلاعاتی برای سیاستگذاری داشته باشیم که همه بخش های مرتبط با مسکن در آن دخیل باشند. نظام بانکی، وزارت صمت، وزارت نیرو، وزارت نفت، وزارت کشور و شهرداریها از جمله بخشهایی هستند که می توانند در رابطه با طرحهای حمایتی، کمک کنند.

وی تصریح کرد: از نگاه کلان اقتصادی، ظرفیت سرمایه گذاری در حوزه مسکن هیچگاه پر نمی شود. به هر حال بازار مسکن ظرفیت حبس سرمایه بالایی دارد که هم می تواند نقطه ضعف و هم نقطه قوت باشد. ولی طبیعتا حاکمیت به لحاظ سرمایه گذاری، زیرساختی و روبنایی باید آن را مدیریت کند. بزرگترین هدف سامانه امکان و اسکان این است که تا حد امکان سرمایه گذاری، سفته بازی و بورس بازی را از مسکن خارج و بخش تولید واحدهای مسکونی در استطاعت فاقدین مسکن را رونق دهیم.

 

بیشتر بخوانید: طرح مجلس برای حذف سوداگری در بازار مسکن

خانه در تهران متری ۲۷.۱ میلیون تومان

بنابراین گزارش، مطابق اعلام بانک مرکزی متوسط قیمت مسکن شهر تهران در آبان ماه ۱۳۹۹ بالغ بر ۲۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در هر متر مربع بود که نسبت به ماه قبل ۱.۸ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۱۸ درصد رشد نشان می دهد. این کمترین میزان افزایش ماهیانه قیمت از اردیبهشت سال جاری تا کنون بوده است. معاملات نیز در هشتمین ماه از سال جاری به طور محسوسی کاهش یافت.

در آبان ماه ۱۳۹۹ تعداد ۴۴۶۶ فقره معامله مسکن در شهر تهران به امضا رسید که در مقایسه با ماه قبل ۴۸ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱.۸ درصد افزایش پیدا کرد.

ایسنا


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman