پروژه ولیعصر اراک همچنان در بن بست!
پروژه ساخت بیمارستان ولیعصر اراک(عج) یکی از بزرگترین پروژه های عمرانی استان مرکزی است، از آن پروژه ها که بدجور درگیر زمان شده.
به گزارش اخبار ساختمان، این پروژه که اتفاقا یکی از پروژه های ضروری برای استان مرکزی و حتی استان های اطراف است، دیگر دارد به یکی از پیشکسوتان در عرصه پروژه های تاخیری اراک تبدیل می شود و بعید نیست که رکورد ۵۵ متری را هم زده باشد، البته اگر عمر آنرا از زمان خرید زمین محاسبه کنیم این رکورد مدت هاست که زده شده.
تعطیلی در اوج قدرت مالی!
دکتر طاهراحمدی رئیس قبلی دانشگاه علوم پزشکی اراک در سال ۹۷ گفته بود: زمین این بیمارستان ۱۸سال پیش، از راه و ترابری خریداری و در دولت نهم کار گودبرداری آن آغاز شد، اما این پروژه درست در اوج قدرت مالی دولت تعطیل و نیمه کاره رها شد و دو سال پیش وقتی کار احداث آن مجددا آغاز شد، کلیه میلگردهای پروژه زنگ زده بود و ۲ ماه زمان را فقط صرف از بین بردن زنگ میلگردها کردیم.
هزینه ساخت پنج برابر شد
به گفته طاهراحمدی در سال ۹۷ برآوردها نشانگر نیاز به اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومانی برای ساخت بیمارستان ولیعصر اراک بوده است، در صورتی که ساخت این پروژه در دولت نهم و دهم با ۳۰ میلیارد تومان ممکن بود.
بر اساس این گزارش، آنگونه که طاهراحمدی گفته است، ۲۰ سال از خریداری زمین پروژه می گذرد و عملیات ساختمانی آن بیش از ۱۵ سال است که آغاز شده اما، بارها مسئله اعتبارات مورد نیاز برای اجرا و اتمامش بنای برگزاری جلسات و رفت و آمدها شده و وزیرها و وکیل های بسیاری را به خود دیده و هر بار در خم یک کوچه مانده و همچنان به نتیجه نرسیده و هزینه ساختش نیز چندین برابر شده است.
از ابتدای سال جاری مسئله عدم پیشرفت مناسب طرح از سوی پیمانکار پروژه، توسط برخی مسئولان مطرح شد و بارها استاندار مرکزی در این خصوص به پیمانکار هشدار داد.
راهکار قطعی نیاز است
۱۱ تیرماه، سیدعلی آقازاده استاندار مرکزی در جریان بازدید سرزده از پروژه این بیمارستان اظهار کرد: به رغم همه پیشبینیهای قبلی از زمان آغاز بکار پروژه، مبنی بر نیاز به ۱۷۰ تا ۱۸۰ نفر نیروی عملیاتی، در حال حاضر تعداد نیروهای مشغول بکار در این پروژه به ۱۰۰ نفر نمیرسد و این شرایط حاکی از وجود مشکلاتی در مسیر اجرای پروژه است.
وی افزود: براساس صحبتهای صورت گرفته تا امروز، حدود دو میلیارد تومان توسط پیمانکار تزریق شده است در حالی که باید این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان میرسید.
آقازاده همچنین، در هشتمین روز از مردادماه در ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان که با حضور دو نفر از معاونین وزیر بهداشت برگزار شد، گفت: باید برای بهره برداری از این مرکز درمانی وابسته به علوم پزشکی اراک به یک راهکار قطعی برسیم تا این مرکز در پایان دولت در چرخه ارائه خدمات به مردم قرار گیرد.
پیشرفت غیرقابل دفاع
پس از بازدیدها و جلسات پی در پی، دادستان اراک با ورود به موضوع، ۲۶ مردادماه از روند ساخت پروژه بازدید کرد و رسما اعلام کرد که میزان پیشرفت پروژه به هیچ عنوان قابل دفاع نیست و این پروژه با کمتر از یک چهارم نیروی انسانی مورد نیاز فعال است.
عباس قاسمی دادستان عمومی و انقلاب اراک در نامه ای خطاب به پیمانکار پروژه بیمارستان ولیعصر اراک، ضمن اعلام نارضایتی از روند بسیار کند پیشرفت پروژه به لحاظ عدم اجرای تعهدات و توافقات به عمل آمده و اینکه نظر دستگاههای ذیربط در این امر تامین نشده، نسبت به عواقب تاخیر در اجرای پروژه هشدار داد.
قاسمی در این تذکر کتبی با اشاره به بازدید میدانی به عمل آمده در مردادماه سال جاری تاکید کرد: جهت سرعت بخشیدن به تکمیل این پروژه میبایست تعداد نیروی انسانی به مراتب بیشتری مشغول بکار شود و با توجه به گودبرداری انجام شده و زمانبر شدن اجرای پروژه، ساختمان اورژانس بیمارستان ناایمن شده و خطر وقوع حوادث جانی و مالی متصور است که در راستای ایمن سازی آن می بایست اقدامات مقتضی صورت گیرد.
وی همچنین با توجه به شیوع ویروس کرونا و احتمال روند افزایشی شیوع آن در فصول آتی و از طرفی محدودیت ارائه خدمات درمانی به مردم، خواستار تامین اعتبار مورد نیاز پروژه شد و به پیمانکار مربوطه هشدار داد ضمانت نامه اعلامی را هرچه سریعتر به دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی ارائه دهد چرا که در غیر این صورت برخورد قانونی و مناسب از سوی مدعی العموم انجام میپذیرد.
چگونه ماندن یا چگونه رفتن، مسئله اینست
در شهریورماه با توجه به اوج گیری بیماری کرونا در استان و ضرورت افزایش تعداد تختهای بیمارستانی و لزوم تکمیل این مرکز درمانی، دادگستری نیز به موضوع ورود کرد به طوری که ۱۶ شهریورماه موسوی رییس کل دادگستری در واکنش به صحبت مدیرعامل شرکت پیمانکار این پروژه که عنوان کرده بود "من از اراک می روم"، تصریح کرد: پروژه از ابتدا تا پایان به دوش پیمانکار است و تردید نکنید که باید اراک بمانید، اما باید در نوع ماندن انتخاب داشته باشید، اینکه حیثیت و آبروی کاری شما در استان مرکزی رقم می خورد هم تردیدی نیست. آیا می خواهید در این پروژه عزتمند باشید یا تسویه حساب کنید، پس صحبت از رفتن نکنید بلکه در خصوص چگونه ماندن باید انتخاب داشته باشید.
واکنشها نسبت به عملکرد پیمانکار پروژه ساخت بیمارستان ولیعصر اراک ادامه داشت، تا دهم مهرماه که نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به استان مرکزی سفر کرد.
تعهد و شرط نوبخت
نوبخت در این سفر متعهد شد اگر موانع موجود در مسیر ساخت این پروژه رفع شود و کار تا پایان خردادماه سال آینده اجرایی شود تمامی اعتبارات مورد نیاز را متقبل شود و ابراز امیدواری کرد که تا پایان دولت تدبیر و امید شاهد بهره برداری این پروژه باشیم.
وی با اشاره به بازدید از بیمارستان ولیعصر ادامه داد: در سنوات گذشته اعتباراتی برای تکمیل بیمارستان به عنوان یک پروژه ضروری برای استان مرکزی و استان های همجوار مشخص شده بود که امروز مقرر شد کارگروه ویژه ای در سازمان برنامه و بودجه تشکیل شود و مسئولان استانی نیز در استان این مهم را پیگیری کنند. سازمان برنامه و بودجه به نیابت از دولت ۲۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بیمارستان اختصاص داد و در صورت نیاز، مشروط بر تکمیل تا بهار سال آینده، به عنوان پروژه در اولویت مورد توجه خواهد بود.
اهمیت ولیعصر برای استان های اطراف
اهمیت پروژه ولیعصر برای استان مرکزی بسیار بالاست، رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک ۱۲ مهرماه به ایسنا گفت: این بیمارستان تنها مرکز ترومای استان بشمار می رود که نه تنها به بیماران تروما و جراحی استان مرکزی بلکه به استان های همجوار نیز خدمات رسانی می کند و در حال حاضر حدود ۳۰ درصد بیماران این بیمارستان از استان های اطراف هستند.
دکتر سید محمد جمالیان قدمت بیمارستان ولیعصر اراک را بیش از ۷۰ سال دانست و گفت: هزینه های نگهداشت این بیمارستان به دلیل همین قدمت، بسیار بالاست، بیمارستان فعلی ۲۸۰ تختخوابه و بیمارستان جدید در حال ساخت ۴۸۰ تختخوابه است و از سال ۱۳۸۴ ساخت پروژه آغاز شده ولی تا سال ۱۳۹۲ متوقف بود و در نهایت در سال ۱۳۹۳ فعال شد.
رکود چندباره!
وی افزود: در سال ۱۳۹۵ مقرر شد که پروژه با مبلغ ۱۱۰ میلیارد تومان به اتمام برسد، در سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ با تورم روبرو شدیم و عملا پروژه درگیر رکود شد و در حال حاضر با حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی به دلیل تورم تحمیل شده به قرارداد، تقریبا در حالت رکود باقی مانده است.
حالا اعتبار ۲۸۰ میلیاردی نیاز است
وی با بیان اینکه برای خروج پروژه از حالت رکود درگیر تغییر پیمانکار هستیم، گفت: در حال حاضر ۲۸۰ میلیارد تومان برای اتمام پروژه نیاز است و اگر بتوانیم مبلغ ۱۸۰ میلیارد تومان را امسال محقق کنیم به نظر می رسد بتوانیم در پایان سال مالی ۱۳۹۹ پروژه را راه اندازی کنیم. بویژه اینکه در شرایط کنونی بیماری کرونا واقعا به این پروژه نیازمند هستیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ رقم ۲۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار ملی برای این پروژه دیده شده که تاکنون ۴۰ درصد تخصیص یافته و میزان تخصیص اعتبار استانی آن به مبلغ ۲۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان نیز، صفر است، افزود: از محل تبصره ۱۹ نیز رقم در نظر گرفته شده ۲۰ میلیارد تومان بود که تاکنون تخصیصی نداشته و سهم صندوق توسعه ملی به مبلغ ۱۵ میلیارد تومان کاملا تخصیص یافته است.
حفظ قرارداد تجهیزات در گرو ۲۰ میلیارد تومان
جمالیان با بیان اینکه خریدهای تاسیسات با دانشگاه بوده که انجام شده است، گفت: در حال حاضر قراردادهایی برای خرید تجهیزات منعقد شده و به صورت اورژانسی نیازمند ۲۰ میلیارد تومان است. اگر این رقم پرداخت نشود طرف های قرارداد تمایل به فسخ قرارداد دارند تا با رقم های جدید تجهیزات خود را بفروشند.
امروز حدود ۷۰ روز از حضور نوبخت در اراک گذشته، اما هنوز از تغییر پیمانکار خبری نیست و عملا پروژه متوقف شده است، این در حالی است که هر روز با معضل افزایش قیمت و تورم مواجه هستیم و از طرفی تکمیل این بیمارستان برای استان به جهت افزایش تختهای بیمارستانی و همچنین کاهش هزینه نگهداری بیمارستان قدیم ولیعصر بسیار اهمیت دارد.
قرارگاه، یک پیمانکار پیشنهادی
دکتر جمالیان در اینباره گفت: مسئله پیمانکار توسط استاندار مرکزی و معاون عمرانی استاندار در حال پیگیری است. در حال بررسی قیمت اعلام شده از سوی پیمانکار جدید هستیم و همچنین پیمانکار قدیم هنوز به بخشی از تعهدات خود عمل نکرده و در مرحله تحویل قرار داریم.
وی با اشاره به اینکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا نیز به عنوان یکی از پیمانکاران پیشنهادی مطرح است، گفت: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی اعلام شده از سوی پیمانکار ۶۷ درصد است، اما عملا فعلا پروژه متوقف است تا امور پیگیری شود.
جالب اینجاست که در سال ۹۷ میزان پیشرفت پروژه ۶۲ درصد اعلام شده بود و بر این اساس طی دو سال اخیر این پروژه تنها پنج درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
آخرین مراحل تغییر و تحول پیمانکار در حال انجام است
سید علی آقازاده استاندار مرکزی نیز در خصوص آخرین وضعیت این پروژه بیان کرد: هم اکنون آخرین مراحل تغییر و تحول از پیمانکار قبلی به پیمانکار جدید در حال انجام است و ظرف یک ماه آینده این تغییر و تحولات اتفاق خواهد افتاد و با همه توان درصدد هستیم تا این بیمارستان تا پایان دولت دوازدهم به بهرهبرداری برسد.
در شرایط کنونی آنچه بیش از هر چیز دیگر نگران کننده است، از دست دادن زمان است. چیزی تا پایان دولت باقی نمانده است و هنوز بیش از ۳۰ درصد عملیات اجرایی پروژه باقیست و با این حرکات لاک پشتی به نظر میرسد برای بهرهبرداری از پروژه به زمانی بیشتر از آنچه تصور می شود نیاز باشد، از طرف دیگر تجربه نشان داده است که ما همواره در مسابقه اجرای پروژه و افزایش قیمت ها بازنده بوده ایم و اگر با همین فرمان پیش برویم معلوم نیست پروژه ای که ساخت آن در دولت های نهم و دهم با ۳۰ میلیارد تومان ممکن بود و حالا برای اتمام به ۲۸۰ میلیارد تومان نیاز دارد، سال بعد با احتساب افزایش تورم و شرایط تحریمی و کرونایی که بعید نیست تا آنزمان رهایمان کنند، به چه میزان اعتبار برای اتمام نیاز داشته باشد و پس از اتمام چقدر هزینه برای تامین تجهیزات روی دست وزارت بهداشت بگذارد.
ایسنا
تعطیلی در اوج قدرت مالی!
دکتر طاهراحمدی رئیس قبلی دانشگاه علوم پزشکی اراک در سال ۹۷ گفته بود: زمین این بیمارستان ۱۸سال پیش، از راه و ترابری خریداری و در دولت نهم کار گودبرداری آن آغاز شد، اما این پروژه درست در اوج قدرت مالی دولت تعطیل و نیمه کاره رها شد و دو سال پیش وقتی کار احداث آن مجددا آغاز شد، کلیه میلگردهای پروژه زنگ زده بود و ۲ ماه زمان را فقط صرف از بین بردن زنگ میلگردها کردیم.
هزینه ساخت پنج برابر شد
به گفته طاهراحمدی در سال ۹۷ برآوردها نشانگر نیاز به اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومانی برای ساخت بیمارستان ولیعصر اراک بوده است، در صورتی که ساخت این پروژه در دولت نهم و دهم با ۳۰ میلیارد تومان ممکن بود.
بر اساس این گزارش، آنگونه که طاهراحمدی گفته است، ۲۰ سال از خریداری زمین پروژه می گذرد و عملیات ساختمانی آن بیش از ۱۵ سال است که آغاز شده اما، بارها مسئله اعتبارات مورد نیاز برای اجرا و اتمامش بنای برگزاری جلسات و رفت و آمدها شده و وزیرها و وکیل های بسیاری را به خود دیده و هر بار در خم یک کوچه مانده و همچنان به نتیجه نرسیده و هزینه ساختش نیز چندین برابر شده است.
از ابتدای سال جاری مسئله عدم پیشرفت مناسب طرح از سوی پیمانکار پروژه، توسط برخی مسئولان مطرح شد و بارها استاندار مرکزی در این خصوص به پیمانکار هشدار داد.
راهکار قطعی نیاز است
۱۱ تیرماه، سیدعلی آقازاده استاندار مرکزی در جریان بازدید سرزده از پروژه این بیمارستان اظهار کرد: به رغم همه پیشبینیهای قبلی از زمان آغاز بکار پروژه، مبنی بر نیاز به ۱۷۰ تا ۱۸۰ نفر نیروی عملیاتی، در حال حاضر تعداد نیروهای مشغول بکار در این پروژه به ۱۰۰ نفر نمیرسد و این شرایط حاکی از وجود مشکلاتی در مسیر اجرای پروژه است.
وی افزود: براساس صحبتهای صورت گرفته تا امروز، حدود دو میلیارد تومان توسط پیمانکار تزریق شده است در حالی که باید این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان میرسید.
آقازاده همچنین، در هشتمین روز از مردادماه در ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان که با حضور دو نفر از معاونین وزیر بهداشت برگزار شد، گفت: باید برای بهره برداری از این مرکز درمانی وابسته به علوم پزشکی اراک به یک راهکار قطعی برسیم تا این مرکز در پایان دولت در چرخه ارائه خدمات به مردم قرار گیرد.
پیشرفت غیرقابل دفاع
پس از بازدیدها و جلسات پی در پی، دادستان اراک با ورود به موضوع، ۲۶ مردادماه از روند ساخت پروژه بازدید کرد و رسما اعلام کرد که میزان پیشرفت پروژه به هیچ عنوان قابل دفاع نیست و این پروژه با کمتر از یک چهارم نیروی انسانی مورد نیاز فعال است.
عباس قاسمی دادستان عمومی و انقلاب اراک در نامه ای خطاب به پیمانکار پروژه بیمارستان ولیعصر اراک، ضمن اعلام نارضایتی از روند بسیار کند پیشرفت پروژه به لحاظ عدم اجرای تعهدات و توافقات به عمل آمده و اینکه نظر دستگاههای ذیربط در این امر تامین نشده، نسبت به عواقب تاخیر در اجرای پروژه هشدار داد.
قاسمی در این تذکر کتبی با اشاره به بازدید میدانی به عمل آمده در مردادماه سال جاری تاکید کرد: جهت سرعت بخشیدن به تکمیل این پروژه میبایست تعداد نیروی انسانی به مراتب بیشتری مشغول بکار شود و با توجه به گودبرداری انجام شده و زمانبر شدن اجرای پروژه، ساختمان اورژانس بیمارستان ناایمن شده و خطر وقوع حوادث جانی و مالی متصور است که در راستای ایمن سازی آن می بایست اقدامات مقتضی صورت گیرد.
وی همچنین با توجه به شیوع ویروس کرونا و احتمال روند افزایشی شیوع آن در فصول آتی و از طرفی محدودیت ارائه خدمات درمانی به مردم، خواستار تامین اعتبار مورد نیاز پروژه شد و به پیمانکار مربوطه هشدار داد ضمانت نامه اعلامی را هرچه سریعتر به دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی ارائه دهد چرا که در غیر این صورت برخورد قانونی و مناسب از سوی مدعی العموم انجام میپذیرد.
چگونه ماندن یا چگونه رفتن، مسئله اینست
در شهریورماه با توجه به اوج گیری بیماری کرونا در استان و ضرورت افزایش تعداد تختهای بیمارستانی و لزوم تکمیل این مرکز درمانی، دادگستری نیز به موضوع ورود کرد به طوری که ۱۶ شهریورماه موسوی رییس کل دادگستری در واکنش به صحبت مدیرعامل شرکت پیمانکار این پروژه که عنوان کرده بود "من از اراک می روم"، تصریح کرد: پروژه از ابتدا تا پایان به دوش پیمانکار است و تردید نکنید که باید اراک بمانید، اما باید در نوع ماندن انتخاب داشته باشید، اینکه حیثیت و آبروی کاری شما در استان مرکزی رقم می خورد هم تردیدی نیست. آیا می خواهید در این پروژه عزتمند باشید یا تسویه حساب کنید، پس صحبت از رفتن نکنید بلکه در خصوص چگونه ماندن باید انتخاب داشته باشید.
واکنشها نسبت به عملکرد پیمانکار پروژه ساخت بیمارستان ولیعصر اراک ادامه داشت، تا دهم مهرماه که نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به استان مرکزی سفر کرد.
تعهد و شرط نوبخت
نوبخت در این سفر متعهد شد اگر موانع موجود در مسیر ساخت این پروژه رفع شود و کار تا پایان خردادماه سال آینده اجرایی شود تمامی اعتبارات مورد نیاز را متقبل شود و ابراز امیدواری کرد که تا پایان دولت تدبیر و امید شاهد بهره برداری این پروژه باشیم.
وی با اشاره به بازدید از بیمارستان ولیعصر ادامه داد: در سنوات گذشته اعتباراتی برای تکمیل بیمارستان به عنوان یک پروژه ضروری برای استان مرکزی و استان های همجوار مشخص شده بود که امروز مقرر شد کارگروه ویژه ای در سازمان برنامه و بودجه تشکیل شود و مسئولان استانی نیز در استان این مهم را پیگیری کنند. سازمان برنامه و بودجه به نیابت از دولت ۲۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بیمارستان اختصاص داد و در صورت نیاز، مشروط بر تکمیل تا بهار سال آینده، به عنوان پروژه در اولویت مورد توجه خواهد بود.
اهمیت ولیعصر برای استان های اطراف
اهمیت پروژه ولیعصر برای استان مرکزی بسیار بالاست، رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک ۱۲ مهرماه به ایسنا گفت: این بیمارستان تنها مرکز ترومای استان بشمار می رود که نه تنها به بیماران تروما و جراحی استان مرکزی بلکه به استان های همجوار نیز خدمات رسانی می کند و در حال حاضر حدود ۳۰ درصد بیماران این بیمارستان از استان های اطراف هستند.
دکتر سید محمد جمالیان قدمت بیمارستان ولیعصر اراک را بیش از ۷۰ سال دانست و گفت: هزینه های نگهداشت این بیمارستان به دلیل همین قدمت، بسیار بالاست، بیمارستان فعلی ۲۸۰ تختخوابه و بیمارستان جدید در حال ساخت ۴۸۰ تختخوابه است و از سال ۱۳۸۴ ساخت پروژه آغاز شده ولی تا سال ۱۳۹۲ متوقف بود و در نهایت در سال ۱۳۹۳ فعال شد.
رکود چندباره!
وی افزود: در سال ۱۳۹۵ مقرر شد که پروژه با مبلغ ۱۱۰ میلیارد تومان به اتمام برسد، در سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ با تورم روبرو شدیم و عملا پروژه درگیر رکود شد و در حال حاضر با حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی به دلیل تورم تحمیل شده به قرارداد، تقریبا در حالت رکود باقی مانده است.
حالا اعتبار ۲۸۰ میلیاردی نیاز است
وی با بیان اینکه برای خروج پروژه از حالت رکود درگیر تغییر پیمانکار هستیم، گفت: در حال حاضر ۲۸۰ میلیارد تومان برای اتمام پروژه نیاز است و اگر بتوانیم مبلغ ۱۸۰ میلیارد تومان را امسال محقق کنیم به نظر می رسد بتوانیم در پایان سال مالی ۱۳۹۹ پروژه را راه اندازی کنیم. بویژه اینکه در شرایط کنونی بیماری کرونا واقعا به این پروژه نیازمند هستیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ رقم ۲۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار ملی برای این پروژه دیده شده که تاکنون ۴۰ درصد تخصیص یافته و میزان تخصیص اعتبار استانی آن به مبلغ ۲۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان نیز، صفر است، افزود: از محل تبصره ۱۹ نیز رقم در نظر گرفته شده ۲۰ میلیارد تومان بود که تاکنون تخصیصی نداشته و سهم صندوق توسعه ملی به مبلغ ۱۵ میلیارد تومان کاملا تخصیص یافته است.
حفظ قرارداد تجهیزات در گرو ۲۰ میلیارد تومان
جمالیان با بیان اینکه خریدهای تاسیسات با دانشگاه بوده که انجام شده است، گفت: در حال حاضر قراردادهایی برای خرید تجهیزات منعقد شده و به صورت اورژانسی نیازمند ۲۰ میلیارد تومان است. اگر این رقم پرداخت نشود طرف های قرارداد تمایل به فسخ قرارداد دارند تا با رقم های جدید تجهیزات خود را بفروشند.
امروز حدود ۷۰ روز از حضور نوبخت در اراک گذشته، اما هنوز از تغییر پیمانکار خبری نیست و عملا پروژه متوقف شده است، این در حالی است که هر روز با معضل افزایش قیمت و تورم مواجه هستیم و از طرفی تکمیل این بیمارستان برای استان به جهت افزایش تختهای بیمارستانی و همچنین کاهش هزینه نگهداری بیمارستان قدیم ولیعصر بسیار اهمیت دارد.
قرارگاه، یک پیمانکار پیشنهادی
دکتر جمالیان در اینباره گفت: مسئله پیمانکار توسط استاندار مرکزی و معاون عمرانی استاندار در حال پیگیری است. در حال بررسی قیمت اعلام شده از سوی پیمانکار جدید هستیم و همچنین پیمانکار قدیم هنوز به بخشی از تعهدات خود عمل نکرده و در مرحله تحویل قرار داریم.
وی با اشاره به اینکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا نیز به عنوان یکی از پیمانکاران پیشنهادی مطرح است، گفت: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی اعلام شده از سوی پیمانکار ۶۷ درصد است، اما عملا فعلا پروژه متوقف است تا امور پیگیری شود.
جالب اینجاست که در سال ۹۷ میزان پیشرفت پروژه ۶۲ درصد اعلام شده بود و بر این اساس طی دو سال اخیر این پروژه تنها پنج درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
آخرین مراحل تغییر و تحول پیمانکار در حال انجام است
سید علی آقازاده استاندار مرکزی نیز در خصوص آخرین وضعیت این پروژه بیان کرد: هم اکنون آخرین مراحل تغییر و تحول از پیمانکار قبلی به پیمانکار جدید در حال انجام است و ظرف یک ماه آینده این تغییر و تحولات اتفاق خواهد افتاد و با همه توان درصدد هستیم تا این بیمارستان تا پایان دولت دوازدهم به بهرهبرداری برسد.
در شرایط کنونی آنچه بیش از هر چیز دیگر نگران کننده است، از دست دادن زمان است. چیزی تا پایان دولت باقی نمانده است و هنوز بیش از ۳۰ درصد عملیات اجرایی پروژه باقیست و با این حرکات لاک پشتی به نظر میرسد برای بهرهبرداری از پروژه به زمانی بیشتر از آنچه تصور می شود نیاز باشد، از طرف دیگر تجربه نشان داده است که ما همواره در مسابقه اجرای پروژه و افزایش قیمت ها بازنده بوده ایم و اگر با همین فرمان پیش برویم معلوم نیست پروژه ای که ساخت آن در دولت های نهم و دهم با ۳۰ میلیارد تومان ممکن بود و حالا برای اتمام به ۲۸۰ میلیارد تومان نیاز دارد، سال بعد با احتساب افزایش تورم و شرایط تحریمی و کرونایی که بعید نیست تا آنزمان رهایمان کنند، به چه میزان اعتبار برای اتمام نیاز داشته باشد و پس از اتمام چقدر هزینه برای تامین تجهیزات روی دست وزارت بهداشت بگذارد.
ایسنا
برچسب ها:
بیمارستان ولیعصر اراکتازهترین اخبار ساختمان
قیمت مسکن در آمریکا چقدر افزایش یافته است؟
رفع تعرض فوری 1286 هکتار زمین دولتی در سال جاری
پلمب سه هزار و 673 واحد صنفی مشاورین املاک
شرایط صدور بیمه نامه تغییر کرد
لزوم هم افزایی ارکان دولت در پیشبرد طرح مسکن ملی
بیش از ۶ میلیون خانوار در کشور مستاجر هستند
رشد 30 درصدی قیمت مسکن در منطقه یک تهران
تأمین 211 آسانسور برای رفع نقص مسکن مهر
متقاضیان واحدهای مسکن ملی خبرنگاران بخوانند
تنظیم گری در بازار مسکن از طریق سامانه خودنویس
بازار مسکن توجهی به تحولات ارزی ندارد
بیش از 6 هزار هکتار بافت فرسوده در مسیر نوسازی
سنگ بزرگ بانک مرکزی جلو پای تولیدکنندگان مسکن
قیمت موتور کرکره برقی
راهکار عرضه خانه های خالی به بازار مسکن چیست؟
پربازدیدترین اخبار
بیش از ۶ میلیون خانوار در کشور مستاجر هستند
لزوم هم افزایی ارکان دولت در پیشبرد طرح مسکن ملی
معضلی به نام ساخت و ساز در سکونتگاه های غیررسمی
شرایط صدور بیمه نامه تغییر کرد
پلمب سه هزار و 673 واحد صنفی مشاورین املاک
رفع تعرض فوری 1286 هکتار زمین دولتی در سال جاری
قیمت مسکن در آمریکا چقدر افزایش یافته است؟
سنگ بزرگ بانک مرکزی جلو پای تولیدکنندگان مسکن
بیش از 6 هزار هکتار بافت فرسوده در مسیر نوسازی
بازار مسکن توجهی به تحولات ارزی ندارد
بنگاه داری بانک ها به جای پرداخت تسهیلات
تنظیم گری در بازار مسکن از طریق سامانه خودنویس
متقاضیان واحدهای مسکن ملی خبرنگاران بخوانند
تأمین 211 آسانسور برای رفع نقص مسکن مهر
رشد 30 درصدی قیمت مسکن در منطقه یک تهران