دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور:

عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن متزلزل بوده است

عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن متزلزل بوده است
Facebook Twitter LinkedIn

۱۰:۲۴ | ۱۳۹۹/۱۲/۰۲

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور اظهار داشت: به چه زبانی بگوییم جان 20 میلیون نفر در سکونتگاه های غیر رسمی در خطر است و دچار بد مسکنی هستند.

به گزارش اخبار ساختمان، فرشید پورحاجت درباره اعلام وزارت راه و شهرسازی مبنی بر شناور بودن قیمت مسکن ملی با توجه به شرایط روز عرضه اظهار داشت: در ابتدا باید گفت عملکرد وزارت راه و شهرسازی در دو سال گذشته در حوزه مسکن کاملا متزلزل بود.

وی تاکید کرد: اقدامات غیر کارشناسی این وزارتخانه خسارت سنگینی را چه برای بخش خصوصی و چه برای مردم ایجاد کرده که مصداق بارز آن موضوع شناور بودن قیمت مسکن ملی و عدم تعیین یک قیمت مشخص برای آن است.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور با بیان اینکه در دو سال گذشته به عنوان نهاد تخصصی در حوزه صنعت ساختمان کشور در 50 صفحه نواقص طرح مسکن ملی را به وزارت راه و شهرسازی منعکس کردیم، گفت: اولین ایرادی که به این طرح گرفتیم تیپ قرارداد‌های مسکن ملی با سازندگان بود.

 

بیشتر بخوانید: فرمولی برای تعیین قیمت واحدهای مسکن ملی وجود ندارد

پورحاجت ادامه داد: اعلام کردیم این قراردادها باید رفع ایراد شوند و تیپ قراردادها باید به نوعی باشد که بخش خصوصی به عنوان سازندگان از این پروژه استقبال کند تا دولت به طور مستقیم در ساخت و ساز دخالت نداشته باشد.

وی افزود: اگر دو سال گذشته وزارت راه و شهرسازی به بلوغ فکری رسیده بود که بخش خصوصی را در کنار خود قبول کند،‌ امروز شاهد پیشرفت فیزیکی 50 درصدی پروژه‌های مسکن ملی بودیم و کم‌ترین زیان متوجه مردم می‌شد.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور با بیان اینکه اگر دو سال پیش به مشاوره بخش خصوصی توجه می‌کردند مابه تفاوت قیمت‌های اعلام شده تا قیمت هایی که اعمال می‌شود کمتر می‌شد، اظهار داشت: قیمت دو میلیون و 700 هزار تومان را دو سال گذشته اعلام کردند باید از وزیر راه و شهرسازی پرسید چرا دو سال گذشته درباره شناورسازی قیمت ها صحبت نکردند.

پورحاجت گفت:‌تا کنون 100 هزار نفر بالغ بر 40 میلیون تومان پول واریز کرده‌اند چرا وزارت راه و شهرسازی بدون اطلاع رسانی از شناور سازی قیمت ها، ‌آورده های اولیه را دپو کرده است. در حالی این تعداد افراد بابت مسکن ملی پول واریز کرده‌اند که هنوز برخی از پروژه‌ها حتی به مرحله جا نمایی هم نرسیده است.

وی با بیان اینکه مداخله‌ای که وزارت راه و شهرسازی در دو سال گذشته در حوزه مسکن داشت، سیاست اشتباهی بوده است، ادامه داد: هر چند که آقای آخوندی در بخش مسکن مداخله‌ای نداشتند اما در آن دوران با فوران قیمت هم مواجه نبودیم اما مداخله اقای اسلامی در بازار مسکن، باعث تلاطم بازار مسکن را به تلاطم کشاند و به افزایش قیمت مسکن دامن زد و مردم را نسبت به دولت بی اعتماد کرد.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور با تاکید بر اینکه بخشی اعظمی از افزایش قیمت مسکن به دلیل ناکارآمدی وزارت راه و شهرسازی بوده است، گفت: به چه زبانی بگوییم جان 20 میلیون نفر در سکونتگاه های غیر رسمی در خطر است و دچار بد مسکنی هستند و این وزارت خانه برای این جمعیت چه اقداماتی انجام داده است.

پورحاجت ادامه داد: در حال حاضر طبق اخرین محاسبات قیمت تمام شده برای مسکن ملی برای سازندگان و تولیدکنندگان بیش از چهار میلیون تومان است. اگر وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت برنامه ریزی درستی برای ثبات قیمت نهادها نکنند، به طور قطع این عدد افزایش پیدا می کند.

وی با اشاره به قیمت تمام شده مسکن ملی برای متقاضیان گفت: با توجه به اینکه نمی دانیم مسکن ملی در چه تاریخی تحویل می‌شود و با فرض اینکه قیمت‌ها ثابت بماند با تمام این شرایط، قیمت تمام شده مسکن ملی برای افراد در هر متر مربع حداقل 6 میلیون تومان است که می بینم اختلاف فاحش با قیمتی که در ابتدا اعلام شد،‌ دارد.

 

بیشتر بخوانید: سه خطا و چهار خطر در طرح جهش تولید و تامین مسکن

ایلنا


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman