طرح وام ودیعه مسکن امسال اجرا می شود؟

طرح وام ودیعه مسکن امسال اجرا می شود؟
Facebook Twitter LinkedIn

۰۹:۳۹ | ۱۴۰۰/۰۱/۱۷

سال گذشته بود که ستاد ملی کرونا برای حمایت از مستاجران، طرح وام ودیعه مسکن را به تصویب رساند. حالا هم مسئولان وزارت راه و شهرسازی پیش بینی می‌کنند که این وام در سال جاری نیز پرداخت شود. البته آن‌ها می‌گویند که ارائه وام ودیعه مسکن مشروط به تصویب ستاد ملی کرونا است.
به گزارش اخبار ساختمان، در حال حاضر وزارت راه و شهرسازی از شیوه تازه پرداخت وام ودیعه مسکن رونمایی نکرده است، اما احتمالا راهکار ثبت نام و دریافت وام اجاره مسکن ۱۴۰۰ نیز همچون گذشته خواهد بود. در روش پیشین برای ثبت و دریافت این وام ابتدا باید از طریق پیامک کد ملی شخص به سرشماره ۳۰۰۰۷۳۶۴۰ برای ثبت نام اولیه ارسال می‌شد، پس از آن سامانه متقاضی را در لیست رزرو قرار می‌داد. سپس در زمان‌بندی اعلام شده و بر اساس آخرین رقم سمت راست کدملی باید به سامانه طرح اقدام ملی مسکن در آدرس tem.mrud.ir مراجعه می‌شد.

قائدی، معاون دفتر اقتصادی وزارت راه و شهرسازی در رابطه با وام ودیعه مسکن سال ۱۴۰۰ گفته است که پرداخت وام ودیعه مسکن به لحاظ شرایط کرونا در صورت موافقت مجدد ستاد مقابله با کرونا در سال جاری هم ارائه خواهد شد.

البته مسئولان وزارت راه و شهرسازی می‌گویند که پیشنهاد وام ودیعه مسکن در سال جاری را به ستاد ملی کرونا ارائه کرده اند و قرار است جزئیات آن تا پایان هفته مشخص می‌شود.

محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در این رابطه گفته است: «با توجه به آنکه شرایط کرونایی کشور به ویژه در تهران تغییری نکرده است، امسال هم همانند سال گذشته پیشنهاد پرداخت وام ودیعه مسکن به متقاضیان را داده‌ایم و امیدواریم این موضوع در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شود.»

او همچنین از احتمال افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن خبر داده و گفته که موضوع مورد بحث در این رابطه منابعی است که در نظر گرفته می‌شود.

در طرح ودیعه مسکن سال ۱۳۹۹، مستاجران تهرانی ۵۰ میلیون تومان، مستاجران شهر‌های بزرگ ۳۰ میلیون تومان و اجاره نشینان در شهر‌های کوچک نیز ۱۵ میلیون تومان وام اجاره مسکن دریافت کردند.

اما حالا مشخص نیست که وزارت راه و شهرسازی چه میزان افزایش برای وام ودیعه مسکن سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته است.

نحوه ثبت نام وام ودیعه مسکن چگونه است؟

در حال حاضر وزارت راه و شهرسازی از شیوه تازه پرداخت وام ودیعه مسکن رونمایی نکرده است، اما احتمالا راهکار ثبت نام و دریافت وام اجاره مسکن ۱۴۰۰ نیز همچون گذشته خواهد بود.

در روش پیشین برای ثبت و دریافت این وام ابتدا باید از طریق پیامک کد ملی شخص به سرشماره ۳۰۰۰۷۳۶۴۰ برای ثبت نام اولیه ارسال می‌شد، پس از آن سامانه متاقاضی را در لیست رزرو قرار می‌داد. سپس در زمان‌بندی اعلام شده و بر اساس آخرین رقم سمت راست کدملی باید به سامانه طرح اقدام ملی مسکن در آدرس tem.mrud.ir مراجعه می‌شد.

البته نکته مهم این بود که قرارداد ثبت شده در سامانه املاک و مستغلات را در اختیار داشته و کد رهگیری را دریافت کرده باشید.

پس از آن باید تمام مدارکی که نشان دهنده دارا بودن شرایط متقاضی باشد را در این سامانه بارگذاری می‌شد که شامل عدم دریافت تسهیلات مسکن از سال ۸۹ بوده و از هیچ یک از تسهیلات دولتی وقت مسکن مانند خانه سازمانی استفاده نکرده باشید.

پس از تکمیل فرم ارائه شده در سامانه طرح اقدام ملی مسکن، مشخصات متقاضی به بانک می‌رفت تا وام به او پرداخت شود.

البته پیش از ارسال مشخصات متقاضی به بانک، مدارک شما بررسی می‌شود و نتیجه آن از طریق شماره تلفنی که ثبت نام اولیه را انجام داده اید به اطلاع شما می‌رسد.

نکته قابل توجه شرایط وام ودیعه مسکن است. براساس پیش بینی وزارت راه و شهرسازی متقاضی و افراد تحت تکفل، از سال ۸۴ به بعد باید فاقد زمین مسکونی یا واحد مسکونی بوده و از سال ۵۷ نیز از هیچ یک از امکانات نهاد‌های عمومی غیردولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین، واحد مسکونی و یا تسهیلات یارانه‌ای خرید و یا ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده باشد. همچنین داشتن فرم (ج) سبر نیز الزامی است.

همچنین متقاضی باید متأهل و یا سرپرست خانوار باشد. وهمچنین مشمولین تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) وزنان سرپرست خانوار نیز می‌توانند متقاضی این وام باشند، سن زنان خودپرست نیز باید حداقل ۳۵ سال باشد.

متقاضی باید دارای حداقل پنج سال سابقه سکونت در پنج سال اخیر در شهر مورد تقاضا داشته باشد. او باید هیچگونه منع قانونی برای دریافت این تسهیلات بانکی نداشته باشد وتوانایی پرداخت اقساط ماهیانه تسهیلات دریافتی را داشته باشد.

همچنین کارگران و حقوق بگیران ثابت، (با اولویت ازدواج‌های جدید و خانواده‌های پنج نفره و بیشتر) نیز شامل این موارد هستند.

میزان افزایش اجاره بها و تمدید اجباری قرارداد‌ها به کجا رسید؟

وزارت راه و شهرسازی و ستاد ملی کرونا برای حمایت از مستاجران سال گذشته سقف افزایش اجاره بها و تمدید اجباری قرارداد‌ها را در دستور کار قرار دادند. حالا هم مسئولان وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده اند که تمدید اجباری قرارداد‌ها در سال ۱۴۰۰ نیز اجرایی می‌شود.

علی قائدی، معاون دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در این رابطه گفته است که قرارداد مستأجران بعد از تیرماه به صورت خودکار تمدید می‎‌شود.

طبق گفته او، مالکان به دلیل تمدید خودکار قرارداد، نمی‌توانند حکم تخلیه بگیرند و بعد از پایان قرارداد مستاجر موظف نیست خانه را تخلیه کند و توسط مراجع قضایی حکم تخلیه صادر نخواهد شد.

مسئولان وزارت راه و شهرسازی می‌گویند که مصوبه ستاد مبارزه با کرونا درباره تمدید قرارداد‌های اجاره تا سه ماه پس از اتمام کرونا اعلام شده است، بنابراین امسال هم این مصوبه اجرایی می‌شود.

براساس این مصوبه، قرارداد‌های اجاره در سال ۱۴۰۰ و تا سه ماه پس از اعلام رسمی پایان کرونا همچنان به طور اجباری تمدید خواهد شد و مالکان نمی‌توانند مستاجران خود را جواب کنند.

وزارت راه و شهرسازی همچنین برای سال ۱۴۰۰ سقف افزایش اجاره بها در نظر گرفته است. براین اساس امسال میزان افزایش اجاره‌‎بها در تهران ۲۵ درصد، کلانشهر‌ها ۲۰ درصد و سایر شهر‌ها ۱۵ درصد خواهد بود.

فرادید

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman