مشکل اصلی تولیدکنندگان سیمان چیست؟
به گزارش اخبار ساختمان، کمبود سیمان در بازار و افزایش قیمت این محصول از آغازین روزهای پس از تعطیلات نوروز در فضای مجازی سر و صدای زیادی به پا کرد.
محصولی که برای مصارف مختلف کاربرد اساسی دارد و چالشهای مربوط به آن میتواند مشکلآفرین شود.
طی یک سال گذشته شاهد تعطیلی چند مورد کارخانه سیمان در استان بودیم که مهمترین دلیل تعطیلیشان نصب نکردن تجهیزات سوخت جایگزین بود.
مشکلی که همه ساله گریبانگیر این واحدهای تولیدی میشود و باید برای رفع آن فکری اساسی کرد.
معاون بازرسی سازمان صمت فارس تعطیلات نوروز و تعمیرات کارخانههای سیمان را دلیل اصلی کمبود فعلی سیمان در بازار عنوان میکند.
حسنی با بیان اینکه کارخانهها طبق روال هر ساله از اواخر اسفند تا نیمه فروردین تولید را متوقف و نسبت به تعمیرات سالانه دستگاههای خود اقدام میکنند، گفت: به این دلیل شاهد هستیم که در روزهای پس از تعطیلات نوروز کمبود سیمان به شدت در بازار به چشم میخورد.
وی افزود: از طرفی منطقی نبودن قیمت سیمان به دلیل افزایش هزینههای مربوط به تولید و توزیع در کنار هزینههای استخراج از معادن، افزایش قیمت مواد اولیه، حمل و نقل، افزایش دستمزد کارگر، قیمت پاکت، آجر نسوز، مازوت و ... مشکلاتی را ایجاد کرده است از این رو با تقاضای تولیدکنندگان برای افزایش نرخ این محصول رو به رو هستیم و همه این عوامل مشکلاتی را از بابت نرخ ارائه شده در بازار ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: طی جلسات برگزار شده با کارخانهداران، موارد ذکر شده سبب شده قیمت فعلی سیمان برای تولید کننده به صرفه نباشد و لذا در بازار ازاد شاهد افزایش قیمت سیمان هستیم که بسته به جنس و کارخانه متفاوت است.
کمبود سیمان در بازار ربطی به تعطیلی دو هفتهای نوروز ندارد
مدیرعامل شرکت سیمان فارس فرد دیگری است که جزئیات مشکلات پیش آمده را از وی جویا میشویم.
علیرضا بستانیان با بیان اینکه اتفاق امروز ناشی از تعطیلی برخی کارخانههای سیمان در آذرماه سال گذشته نشآت میگیرد گفت: قطع گاز کارخانهها در زمستان سال گذشته همچون سیمان خاکستری نیریز، سیمان سپهر قیروکارزین، سیمان آباده و ... به مدت دو تا سه ماه سبب شد تولید در این کلرخانهها متوقف شود و به تدریج تعادل عرضه و تقاضا به هم خورده و تقاضا از عرضه فزونی پیدا کند و در نتیجه آرام آرام کمبود سیمان را در بازار رقم بزند.
وی با اشاره به اینکه از دیگر سو ارزانی بیش از حد سیمان مشکلاتی را برای تولیدکنندگان به وجود آورده است، ادامه داد: قیمت فعلی سیمان هیچ تناسبی با نرخ تورم ندارد و علیرغم افزایش دو تا سه برابری نرخ تمام مواد اولیه، دستمزدها، نسوز و .. قیمت سیمان تنها ۶۵ صدم درصد افزایش یافته و این سبب شده است تا مشکلات امروز را شاهد باشیم.
او در ادامه با تاکید بر ضرورت افزایش قیمت این محصول توسط نهادهای تصمیمگیر گفت: به شرط تامین نقدینگی و اینکه شوک جدیدی به بازار وارد نشود، افزایش تولید را خواهیم داشت تا بازار به تعادل برسد.
بستانیان با بیان اینکه کمبود سیمان ربطی به تعطیلات دو هفتهای نوروز ندارد، گفت: کارخانههای سیمان تا اخرین روز اسفند تولید داشتند و طبق روال همیشه دو هفته تعطیلات نوروز که تقاضا کاهش چشمگیری مییابد را به تعمیرات پرداختند.
مدیرعامل شرکت سیمان فارس نرخ هر تُن سیمان (۲۰ کیسه) را درب کارخانه به همراه ارزش افزوده ۳۴۰ هزار تومان و قیمت سیمان فله را ۲۴۰ هزار تومان عنوان کرد که کرایه حمل نیز به آن اضافه میشود.
وی افزود: قیمت هر کیسه سیمان ۱۷ هزار تومان است که با احتساب کرایه نهایتا ۹ الی ۱۰ هزار تومان به آن اضافه شود.
این در حالی است که این روزها در بازار آزاد شاهد خرید و فروش سیمان به قیمت ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان هستیم.
بستانیان با عنوان اینکه تولیدکنندگان خود نیز با این نرخ موافق نیستند، گفت: ما موافق گرانفروشی نیستیم اما تقاضا داریم که بر قیمت سیمان تجدیدنظری شود و تورم نیز در نظر گرفته شود تا تولیدکننده نیز بتواند با انگیزه بیشتری تولید کند.
فارس