تاثیرات منفی قطعی برق بر بورس کالا

تاثیرات منفی قطعی برق بر بورس کالا
Facebook Twitter LinkedIn

۱۰:۴۲ | ۱۴۰۰/۰۴/۲۶

قطعی برق در کارخانه‌های سیمان و فولاد موجب شده تولید محصولات تا حد چشمگیری کاهش یابد و در ادامه با افت میزان عرضه در بازار و افزایش تقاضا روبه‌رو خواهیم شد و نتیجه این افت و اخیزها را در قیمت نهایی محصولات مشاهده می‌کنیم که به چندین برابر نرخ قبلی رسیده‌اند.
به گزارش اخبار ساختمان، علیرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان سیمان در مصاحبه ای اظهار داشت: مدتی است قطعی برق گریبان صنایعی همچون سیمان را نیز گرفته و تولید را مختل کرده است. میزان برقی که به انواع کارخانه‌های کوچک و بزرگ به تناوب داده شده فقط در حد روشنایی بوده و بعضی از کارخانه‌ها در چنین شرایطی توانستند شب هنگام آسیاب خود را راه‌اندازی کنند و اگر کلینکری دارند را به سیمان تبدیل کنند. در نهایت قطعی‌های برق موجب ایجاد کمبود سیمان در کشور شده که نتیجه آن را در افزایش قیمت سیمان می‌توان مشاهده کرد. در واقع به دلیل کمبود سیمان در درب کارخانه قیمت این نوع ماده در بازار آزاد با رشد روبه‌رو بوده است.

وی افزود: امیدوار هستیم که به زودی مشکلات برق برطرف شود و با تامین میزان انرژی مورد نیاز کارخانه‌های سیمان قیمت محصول تولیدی نیز به میزان سابق و قبل از خاموشی‌ها بازگردد. به عبارت بهتر با وصل شدن برق و تامین انرژی کارخانه‌ها باید به مدت یک ماه الی یک ماه و نیم به صورت مستمر فعالیت و تولید داشته باشند تا میزان کمبود تولید و عرضه خود را جبران کنند تا بتوانند کمبود بازار را برطرف کنند. با وجود این قطعی‌های برق و افت میزان تولید قیمت سیمان چیزی حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش داشته است که کم و زیادی افزایش قیمت بستگی به مناطق تولیدکننده دارد.

شیخان ادامه داد: صنایع سیمان و فولادی برای همکاری با وزارت نیرو در ابتدای سال اعلام کردند که برای مدیریت برق کشور آمادگی دارند و این همکاری در قالب کاهش مصرف ۳۰ درصدی دیماند برق بود اما چیزی که در عمل شاهد آن هستیم کاهش ۹۰ درصدی میزان برق این صنایع است. با این میزان کاهش برق، تولید در اغلب کارخانه‌ها متوقف شده و در بعضی کارخانه‌ها که کلینکر داشتند و می‌توانستند سایش دهند، کم و بیش شبانه فعالیت می‌کردند.

در گزارش تهیه شده توسط گسترش نیوز اخبار ضد و نقیضی شنیده می‌شود که شرایط نابسامان برق صنعتی به زودی برطرف خواهد شد اما چیزی که انتظار می‌رود این است که تا پایان فصل گرما این شرایط ادامه داشته باشد و وزارت نیرو همچنان به کاهش ۱۰ درصدی برق صنایع فولادی و سیمانی اصرار دارد.

یک کارشناس بازار سرمایه نیز به تاثیر قطعی برق بر سیمان اشاره کرد و گفت: پس از قطعی‌های اخیر در زمینه برق، شاهد این بودیم که با اعلام معاون اول ریاست جمهوری، فولاد سازان و سیمانی ها موظف به کاهش مصرف برق و در نتیجه آن کاهش تولید شدند. اتفاقی که هرچند منجر به کاهش تیراژ تولید خواهد شد، ولی در بورس کالا روند معکوسی را در زمینه قیمت محصولات این دو گروه رقم زد و با افزایش نسبی تقاضاهای مصرفی و سفته بازانه، قیمت محصولات رشد چشم گیری را شاهد بودند و متاثر از آن در ابتدای هفته جاری شاهد افزایش دسته جمعی قیمت سهام این گروه ها نیز بودیم.

وی تاکید کرد: روندی که هر چند در ادامه با کاهش هیجانات خریداران، وضعیت متعادل و حتی ریزشی به خود گرفت و عمده قیمت‌ها به سطوح قبلی خود بازگشتند. اتفاقی که منطقی و قابل پیش‌بینی بود. زیرا هرچند که قیمت فروش محصولات افزایش پیدا کرده بود ولی به دلیل کاهش تیراژ تولید در نهایت تاثیر مثبتی بر سود آوری شرکت ها بالاخص در بلند مدت نداشت.

تجارت نیوز

برچسب ها:

بورس کالا ،سیمان ،فولاد 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman