معاون اداره کل راه و شهرسازی قزوین:

ممنوعیت اجرای احداث نمای رومی در قزوین

ممنوعیت اجرای احداث نمای رومی در قزوین
Facebook Twitter LinkedIn

۱۲:۱۰ | ۱۴۰۰/۰۶/۲۱

معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی قزوین نظارت جدی در ممنوعیت اجرای احداث نمای رومی در بناهای ساختمانی را الزامی دانست و گفت: ممنوعیت اجرای نما رومی در ۱۳ دی ماه ۹۶ به تصویب کمیسیون ماده ۵ و سرانجام در۱۲ اسفند همان سال به تایید شورای فنی استان رسیده است.
به گزارش اخبار ساختمان، لیدا معروفی اظهار داشت: مصوبه ممنوعیت اجرای احداث نمای ساختماعی موسوم به نمای رومی هم اکنون توسط شهرداری و نظام مهندسی ساختمان با همکاری ناظران سازه و معماری مورد تاکید قرار گرفته است.

این مسوول، معماری را یکی از ارکان هویتی و فرهنگی هر منطقه از کشور دانست و افزود: الگوی معماری ساختمان ها باید براساس آموزه ها و مبانی نظری معماری و شهرسازی ایرانی - اسلامی باشد.

وی اضافه کرد: معماری در کشور ما منحصر به فرد بوده و دارای شاخصه هایی از جمله پیوند فضاهای باز و بسته، حیاط های شاخص و طراحی ویژه، فضاهای نیمه باز و ارتباط فضایی آن، نظم و آراستگی، وقار و اعتدال، صراحت و سلامت، تنوع و هماهنگی، نقش و رنگ و در نهایت متناسب با اقلیم و فرهنگ و شرایط جغرافیایی هر منطقه از کشور است.

معروفی، بهره مندی از الگوهای بومی هر منطقه در طراحی و ساخت نماهای شهری را دارای مزایای بسیاری دانست و تاکید کرد: این مساله می تواند در راستای بهبود سطح کیفی فضاهای شهری، ایجاد حس تعلق و خاطره انگیزی در بین آحاد جامعه، ایجاد منظر شهری هماهنگ و در عین حال سرزنده، تامین شرایط پایدار در معماری منطقه، صرفه جویی در مصرف انرژی، ترویج و ارج نهادن به خمیر مایه های سنتی کشور، ایمنی در استفاده بهره برداران از ساختمان های مسکونی و غیرمسکونی و بهره گیری از نیروی کار و مصالح محلی و غیره بسیار حایز اهمیت باشد.

این مسوول خاطرنشان کرد: در چند دهه اخیر و در راستای رواج نمای کلاسیک و تجملاتی، سازندگان به طراحی و اجرا نماهای پیچیده با جزییات زیاد، تجملاتی، لوکس و با کاربرد کامل سنگ روی آوردند که بررسی ها حاکی از آن است که نماهای رواج یافته این چنینی و با سبک و سیاق فوق، شاید الهام گرفته از سبک معماری کلاسیک در روم باستان باشد.

وی با بیان اینکه معماری ایرانی - اسلامی به تجربه تکامل یافته ای دست پیدا کرده و برای سازگاری با اقلیم و ویژگی های زیستی - فرهنگی طراحی شده است، تصریح کرد: در صورتی که نمای موسوم به رومی علاوه بر فقدان معماری اصیل، از روح طراحی و معماری بومی و سازگار با هویت کشورمان نیز تهی است و ما را درگیر نوعی سردرگمی کرده و موجب ناسازگاری با اقلیم و شرایط جغرافیایی، نقص هویت تاریخی و فرهنگ ایرانی، مشکلات سازه و ایمنی شده و اثرات مخرب زیست به همراه داشته است.

این مسوول حوزه شهرسازی یادآور شد: نمای رومی به ساختمان هایی با نمای سنگی که در آن از مفاهیم معماری رومی مثل سنتوری، گنبدهای سنگی، سرستون های رومی و مجسمه که عموما از سنگ های شمش استفاده می شود، که مطابق با فرهنگ بومی این دیار نیست و باعث ایجاد اغتشاش بصری در فضای شهری نیز می شود.

به گفته وی، در این نماهای سنگی حجیم، وزن مصالح (غالبا سنگ) در طراحی و محاسبه سازه اعمال نشده و عموما اتصال مناسب سازه به نمای ساختمان (اتصال توسط صفحات رول بولت شده به سازه) نمی گردد بنابراین ساختمان ساخته شده با این مشخصات دارای امنیت لازم نیز نیست.

معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی قزوین اضافه کرد: با اخذ مجوزهای یاد شده و اهتمام ویژه شهردای و نظارت ناظران و دست اندرکاران امر امیدواریم گام های بیشتر و موثری در خصوص ساماندهی و ارتقای سطح کیفی سیما و منظر شهری، ترویج الگوهای معماری بومی و محلی هم راستا با ارکان هویتی معماری ایرانی برداریم.

ایرنا

برچسب ها:

نمای رومی ،قزوین 
نظرات کاربران
security code
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman