
فرق ورق گالوانیزه با ورق آهن

به گزارش اخبار ساختمان، امروزه در بازار انواع ورق های فولادی به فروش میرسند که با وجود شباهتهایی که دارند، تفاوتهایی بین آنها نیز دیده میشوند. ورق گالوانیزه و ورق آهن (ورق سیاه) جزو پرکاربردترین ورق ها به شمار میروند و هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند. آشنایی با این تفاوتها به شما کمک میکند تا آنها را در پروژه مناسبی استفاده کنید.
بنابراین ما در این مطلب به شما میگوییم که تفاوت ورق سیاه و ورق گالوانیزه چیست؟ همچنین شرکت آیرومارت را برای اطلاع از قیمت ورق و خرید انواع قطعات فولادی به شما معرفی میکنیم. در ادامه مطلب همراه ما باشید.
ورق آهن چیست؟
ورق آهن آلیاژی، بر پایه آهن است. این محصول ترکیبات متنوعی دارد و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. ورق های آهن از انواع مختلفی ساخته میشوند که هر کدام در زمینههای مختلف صنعت کاربرد دارند. به طور کلی ورقها به دو روش نورد سرد و نورد گرم ساخته میشوند. نورد، با عبور شمش فولاد از تعدادی غلتک در دمای معین صورت میگیرد. اکثر مقاطع فولادی مثل تیرها، میلگردها و ورق ها با روش نورد ساخته میشوند. انواع ورق های آهن عبارتند از:
* ورق گالوانیزه
* ورق روغنی
* ورق قلع اندود
* ورق آجدار
* ورق استنلس استیل
* ورق سیاه
در بازار آهن، عموما ورق سیاه را تحت عنوان ورق آهن میشناسند. از اینرو ما در این مطلب ورق سیاه را به عنوان ورق آهن موجود در بازار مورد بررسی قرار میدهیم.
ورق سیاه چیست؟
پیش از آنکه بخواهیم به تفاوت ورق سیاه و ورق گالوانیزه بپردازیم، در ابتدا بهتر است ویژگیهای این ورق ها را مورد بررسی قرار دهیم. ورق سیاه نوعی محصولی فولادی است که از فرآیند نورد گرم به وجود میآید. این ورق در دمای بیشتر از 1200 درجه سانتیگراد تولید میشود.
برای تولید ورق سیاه باید اسلب را در دمای بالا ذوب کنند تا پیشگرم شود. سپس پس از چندین مرحله نورد، از ضخامت ورق کاسته شده و سطح ورق پوسته پوسته و سیاه رنگ میشود. به همین دلیل این نوع ورق را ورق سیاه مینامند. هزینه ورق سیاه به دلیل پردازش کم، پایینتر از قیمت ورق گالوانیزه است.
ورق گالوانیزه چیست؟
گالوانیزه کردن، فرآیند پوشش دادن آهن یا فولاد با یک لایهی نازک از فلز روی است. این کار با غوطهور کردن فولاد در حمام فلز مذاب روی، در دمای حدود 460 درجه سانتیگراد، انجام میشود. ورق گالوانیزه با پوشش ورق سیاه به وجود میآید. ورق فولادی گالوانیزه برای جلوگیری از زنگزدگی و همچنین ایجاد سطح سخت استفاده میشود. فولاد گالوانیزه اغلب در کاربردهایی که نیاز به ظرفیت خمشی بالایی دارند، مانند سطل یا وان به کار میرود.
ورق گالوانیزه نیز در برابر رطوبت دوام بالایی دارد. اما با این حال، اگر زیرِ لایه عمیقا خراشیده شود یا به هر نحوی آسیب ببیند، فولاد داخلی به آرامی از طریق ناحیه آسیب دیده اکسید میشود. به طور کلی، ورق گالوانیزه برای کاربرد طولانی مدت بسیار مقرون به صرفه است. شما میتوانید برای اطلاع از قیمت فروش ورق گالوانیزه، وارد سایت آیرومارت به نشانی iromart.com شوید و قیمتهای بهروز را مشاهده کنید.
مهمترین تفاوت های ورق سیاه با ورق گالوانیزه
1 . ماده اولیه
مهم ترین تفاوت بین ورق گالوانیزه و ورق سیاه، ماده اولیه است. یعنی ورق سیاه یک ورق فولادی به حساب میآید که از اسلب فولادی ساخته میشود. اما ورق های گالوانیزه را میتوان فولاد ثانویه دانست. به عبارت دیگر، این امکان وجود دارد که ورق گالوانیزه را از ورق سیاه تهیه کرد. اما ورق سیاه را نمیتوان از ورق گالوانیزه ساخت.
2 . مقاومت در برابر اکسیداسیون
با ظهور تکنولوژی تولید ورق گالوانیزه، تحول عظیمی در صنایع مختلف رخ داده است. اکسیداسیون ورق های فلزی و فولادی در شرایط مرطوب همیشه برای ما مشکلساز بوده است. این امر باعث شد که ورق فلزی در زمان کمتری دچار عیوبی مانند اکسیداسیون، خوردگی و ... شود. ولی از آنجایی که از پوشش روی در تولید ورق های گالوانیزه استفاده میشود، مقاومت در برابر عوامل مخرب بسیار افزایش مییابد.
اگر میخواهید پروژه خود را در محیط مرطوب انجام دهید، پیشنهاد میکنیم از ورق های گالوانیزه استفاده کنید. در ضمن، پروفیل های گالوانیزه استحکام و دوام بالایی در محیطهای مرطوب دارند. آب و هوا در بعضی از شهرهای ایران مثل شهرهای جنوب، همیشه مرطوب است. اجرای برخی پروژهها در این شرایط با سختیهای زیادی روبهرو میشود، بنابراین در اکثر پروژهها ورق های گالوانیزه به کار میروند.
از موارد دیگر میتوان به عدم رنگپریدگی و عدم پوسته پوسته شدن ورق گالوانیزه اشاره کرد. ورق سیاه در صورت رنگآمیزی، رنگ خود را از دست میدهد و در اثر نفوذ نور خورشید و رطوبت خراب میشود. به همین دلیل از ورق گالوانیزه در محصولاتی مانند کرکره برقی استفاده میکنند.
3 . کاربرد
تفاوت دیگر بین ورق گالوانیزه و ورق سیاه، موارد کاربرد آنها است. ورق سیاه معمولا در پروژههای بزرگ استفاده میشود و در صنایعی که استحکام فولاد مورد نیاز است، انتخاب ورق سیاه گزینه بسیار مناسبی محسوب میشود. اما استفاده از ورق گالوانیزه در پروژههای کوچک رایج است.
4. فرایند تولید
فرآیند ساخت ورق سیاه طولانیتر از ورق گالوانیزه است و زمان بیشتری میبرد. در صورتی که تولید ورق گالوانیزه (سفارش تکی یا عمده) با سرعت بیشتری صورت میگیرد.
5 . ظاهر
فرآیند تولید باعث میشود ورق های سیاه، مات و خشن به نظر برسند. اما ورق های گالوانیزه به دلیل پوشش روی، زیباتر و براقتر دیده میشوند. به دلیل زیبایی ورق های گالوانیزه از آنها در لوازم خانگی، خودروسازی، هواپیماسازی و ... استفاده میکنند.
6 . ابعاد
اگر میخواهید بخش مهمی از تفاوت های ورق گالوانیزه با ورق سیاه را بررسی کنید، باید ابعاد هر یک از آنها را نیز در نظر بگیرید. در حقیقت میتوان گفت که ورق سیاه محدودیتی در ابعاد و ضخامت ندارد و میتوان آن را در اندازههای مختلف برش داد. اما ورق های گالوانیزه از این نظر محدودیتهایی دارند.
7 . قابلیت جوشکاری
جوشکاری ورق سیاه آسان و سریع است، زیرا هیچ لایه فلزی روی ورق وجود ندارد. وجود روی بر ورق گالوانیزه باعث تولید گازهای سمی در حین جوشکاری میشود.
8 . خواص مکانیکی و استحکام
تفاوت بین ورق سیاه و ورق گالوانیزه در استحکام الاستیک و استحکام کششی کاملا مشخص است. ورق های سیاه نسبت به ورق های گالوانیزه استحکام کششی و کشسانی کمتری دارند. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که ورق گالوانیزه استحکام و سختی بیشتری نسبت به ورق سیاه دارد.
9 . وزن
وزن ورق سیاه حدود 12 تا 36 کیلوگرم است. وزن ورق گالوانیزه بسته به ضخامت آن حدود 3 تا 34 کیلوگرم تخمین زده میشود. وزن ورق گالوانیزه کمتر از ورق سیاه است، چون لایه روی وزن کمتری نسبت به آهن دارد. ورق سیاه 2 متر طول، 1 متر عرض و 2 میلی متر ضخامت دارد و وزن آن 32 کیلوگرم است. اما ورق گالوانیزه با ویژگیهای مشابه وزنی در حدود 31.50 کیلوگرم دارد.
قیمت خرید انواع ورق آهن
قیمت قطعات فولادی ممکن است به صورت روزانه یا با سرعت بالایی تغییر کنند. بنابراین پیشنهاد میکنیم برای اطلاع از قیمت آهن و مقاطع دیگر، وارد سایت آیرومارت شوید. در این سایت قیمت تمامی قطعات فولاد مورد نیازتان به همراه نمودار تغییرات قیمت وجود دارند و شما میتوانید با اطلاعات جزئیتری خرید خود را انجام دهید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره خرید رایگان، با شماره 02145306 تماس بگیرید.