تحول نوسازی بافت های فرسوده با مشوق های تازه

تحول نوسازی بافت های فرسوده با مشوق های تازه
Facebook Twitter LinkedIn

۱۴:۱۰ | ۱۴۰۱/۰۶/۱۶

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اعلام اینکه به زودی بسته تحول آفرین دولت به منظور سرعت دادن در نوسازی بافت های فرسوده رونمایی می شود، گفت: عمده تشویق های شهرسازانه برای نوسازی محله ای، در مرحله بعد محورها و بعد تجمیع و در نهایت تک پلاکی هاست.

به گزارش اخبار ساختمان، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از ارایه بسته های تشویقی شهرسازانه به زودی و با تصویب در جلسه شورایعالی شهرسازی و معماری و ابلاغ آن خبر داد.

 

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر اینکه برنامه و دستور کار شرکت بازآفرینی تقویت مشارکت مردم در بافت های هدف است، گفت: شرکت بازآفرینی شهری ایران به منظور ارتقای مشارکت مردم در جهت رفع موانع موجود بر سر راه نوسازی بافت های فرسوده گام بر می دارد. بنابراین در صدد هستیم تا با ارایه بسته های تشویقی اقتصادی برای مالکان و ساکنان بافت های فرسوده ساکنان و سرمایه گذاران را به نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده ترغیب کنیم.

 

آئینی با اشاره به اینکه در بافت های فرسوده زمین از مردم است، یادآور شد: دولت و قانون، شهرداری ها را مکلف کرده است تا در صدور پروانه ساختمانی در بافت های فرسوده حداقل تا ۵۰ درصد تخفیف را به سازندگان و مالکان ارایه بدهند. آمارها حاکی است که بیش از ۸۰ درصد تخفیف در صدور پروانه ساختمانی از سوی شهرداری ها به سازندگانی که در بافت های فرسوده متقاضی نوسازی هستند تعلق می گیرد.

 

ترغیب سازندگان به نوسازی در محلات کمتر برخودار

 

وی تصریح کرد: در صدد هستیم تا با ارایه بسته جدید شهرسازانه، سازندگان در بافت های فرسوده را برای احداث واحدهای مسکونی در مناطق کمتر برخودار ترغیب کنیم.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ارایه بسته های تشویقی شهرسازانه در کنار وامی که به سازندگان تعلق می گیرد سازندگان و مالکان را در بافت های فرسوده به نوسازی ترغیب خواهد کرد.

 

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تصریح کرد: چنانچه بسته های شهرسازانه مصوب و ابلاغ شود بسیاری از سازندگان نیاز به وام نیز نخواهند داشت و با یک تا دو طبقه تراکم تشویقی و سطح اشغال بیشتر، نوسازی بافت ها سرعت می گیرد

 

آئینی در خصوص اولویت بندی نوسازی بافت های فرسوده و ارایه مشوق های شهرسازانه در این بافت ها، اعلام کرد: اولویت نخست با سازندگانی است که در قالب نوسازی محله ای اقدام می کنند که این سازندگان بیش از یک بلوک شهری را نوسازی خواهند کرد. اولویت دوم با سازندگانی است که در بازگشایی معابر بافت فرسوده و اصلاح نظام حرکتی در بافت و گره گشایی در این بافت ها اقدام می کنند. اولویت سوم نیز با سازندگانی است که به شکل تجمیعی و بیش از یک پلاک اقدام به نوسازی می کنند و در نهایت اولویت چهارم با سازندگانی است که تک پلاک به نوسازی اقدام خواهند کرد.

 

وی ادامه داد: عمده تشویق های شهرسازانه برای نوسازی محله ای، در مرحله بعد محورها و بعد تجمیع و در نهایت تک پلاکی هاست.

 

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: به شهرداری ها اجازه داده ایم تا متناسب با هر شهر بسته تشویقی خود را با این اصول طراحی کنند و به کمیسیون ماده ۵ استان ببرند. کمااینکه هم اکنون در شهرداری های اصفهان و تهران اینکار در حال انجام است.

 

وی در خصوص چرایی کاهش آمار صدور پروانه در شهر تهران توضیح داد: حذف مشوق های شهرسازی و کالبدی و در برخی از مناطق به دلیل میراثی بودن امکان بهسازی را نیافتند.

 

به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، شرکت بازآفرینی شهری ایران در صدد است با مذاکره و جلب موافقت تامین کنندگان مصالح ساختمانی پرمصرف از جمله آهن و سیمان را با شرایط ترجیحی و یا قسطی به سازندگان در بافت های فرسوده ارایه بدهد که با این حمایت ها نوسازی بافت های فرسوده سرعت قابل قبول تری بگیرد.

 

پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی

 


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman