مشوق های جدید برای نوسازی بافت های فرسوده

مشوق های جدید برای نوسازی بافت های فرسوده
Facebook Twitter LinkedIn

۰۹:۲۴ | ۱۴۰۱/۰۷/۰۴

معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با رادیو تهران گفت: در اجرای سند تحول دولت مردمی سیزدهم بسته جامع تشویقی نوسازی بافت های فرسوده با امکان تهاتر زمین تکمیل می شود.

به گزارش اخبار ساختمان به نقل از روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفتگوی تلفنی با برنامه سعادت‌آباد رادیو تهران به تشریح مشوق های درنظر گرفته شده برای نوسازی بافت های فرسوده شهری پرداخت.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ۱۶۶ هزار هکتار بافت هدف اعم از بافت تاریخی، بافت فرسوده میانی و سکونتگاه های غیر رسمی در کشور وجود دارد و ۲۳ درصد سطح شهرها را در بر می گیرد، افزود: متاسفانه یک سوم جمعیت شهری کشور در این مناطق ساکن هستند.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با بیان اینکه از این میزان ۷۴ هزار هکتار بافت فرسوده میانی، ۳۲ هزار هکتار بافت تاریخی و ۵۹ هزار هکتار بافت حاشیه ای است، اظهار کرد: در ادوار دولت های گذشته تا کنون در حدود ۲۱۰ هزار واحد مسکونی بازسازی شده و به ازای آنها ۶۷۰ هزار واحد مسکونی جدید ساخته شده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه دولت سیزدهم در سند تحول خود یکی از چهار چالش اصلی بخش مسکن و شهرسازی را چالش نوسازی بافت های فرسوده شهری و روستایی دانسته و برای آن راهکار و راهبرد تدوین کرده، گفت: در حوزه روستایی وام نوسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی در نظر گرفته خواهد شد، اما در حوزه شهری راهبرد این است که با سیاست های تشویقی شهرسازانه توسعه گران را برای مشارکت با مردم و مالکان در نوسازی این بافت ها ترغیب کنیم؛ زیرا غالب مالکان این واحدها از اقشار کم درآمد جامعه هستند و به تنهایی توانایی نوسازی و مقاوم سازی منازل خود را ندارند.

آیینی ادامه داد: علاوه بر تشویق های اداری، مالی و شهرسازانه در نظر گرفته شده، یک مشوق دیگر هم در دست تهیه است بدین ترتیب که اگر مالک یک واحد مسکونی در بافت فرسوده تمایل داشت که واحد خود را در اختیار مجری طرح نوسازی قرار دهد و به ازای آن یک قطعه زمین در یکی از شهرهای جدید یا زمین های در اختیار وزارت راه و شهرسازی به صورت تهاتر دریافت و متناسب با نیاز خود بسازد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اضافه کرد: شهرداری ها موظفند در این موارد برای صدور پروانه حداقل ۵۰ درصد الی ۱۰۰ درصد تخفیف بدهند که دولت این مبلغ را برای آنها جبران خواهد کرد؛ کما این که تا کنون میانگین تخفیف شهرداری ها بیش از ۸۲ درصد بوده است.


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman