علت کاهش حجم معاملات مسکن در بازار چیست؟

علت کاهش حجم معاملات مسکن در بازار چیست؟
Facebook Twitter LinkedIn

۱۱:۰۳ | ۱۴۰۱/۰۷/۲۷

عضو هیات مدیره کانون انبوه سازان گفت: اُفت تولید مسکن علاوه بر ایجاد رکود باعث کاهش معاملات در بازار شده، اما به دلیل افزایش تقاضا، حجم خرید و فروش خانه های گران بالا گرفت.

به گزارش اخبار ساختمان، رشد هزار درصدی قیمت مسکن در تهران ظرف یک دهه گذشته در حالی رخ داده که امروز با توجه به رکود در بازار، قیمت خانه در شهر تهران با قیمت های عجیب سر به فلک رسانده است.

ارزش بازار مسکن شهر تهران در شهریور ۱۴۰۱ به عنوان کسادترین مقطع در نیمه اول سال جاری به بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان رسید.

شهریور ۱۴۰۱ متوسط قیمت یک واحد مسکونی ۵۰ متری در تهران دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بود. اما در سال ۱۳۹۱ (یک دهه قبل) قیمت همین واحد مسکونی ۱۹۵ میلیون تومان بود.

بازار مسکن این روز‌ها در انتظار یک شوک برای نجات از شرایط رکود تورمی است. شرایطی که علاوه بر رشد و افزایش قیمت مسکن در بازار شاهد رکود و عدم درخواست متقاضی است.

به گفته بسیاری از کارشناسان این شرایط برای بازار خرید مسکن زمینه ساز قفل شدن معاملات می شود.

به اعتقاد کارشناسان حجم معاملات در بازار مسکن کم، اما قیمت ها افزایش دارد. آنان می گویند؛ شاید خرید و فروش مسکن در تهران همچنان در رکود باشد، اما معاملات ملکی برای برخی خانه‌ها آن هم با رقم های نجومی، هنوز قفل نشده است.

در همین رابطه فرشید پورحاجت عضو هیات مدیره کانون انبوه سازان گفت: حوزه مسکن یک حوزه اقتصادی است و اقتصادانان آن را مانند یک لوکوموتیو اقتصادی می دانند که با حرکت در آمد چند صد نوع فعالیت صنفی، تولیدی و صنعتی به گردش در می آید. هر زمان سرعت این کم شد لوکوموتیو به طبع آن فعالیت های اقتصادی نیز کم می شود.

عضو هیات مدیره کانون انبوه سازان گفت: هزار و صد نوع ارتباط مستقیم و غیرمستقیم در حوزه مسکن وجود دارد. با وجود رکود در بازار بسیاری از این فعالیت ها دچار اختلال شده و دراین زنجیره آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد شده است.

وی ادامه داد: طبق ارائه آمار دستگاه های مرجع متولی در بخش ساخت و ساز، زمانی که کاهش صدور پروانه ساخت رخ داده مهمترین عامل و بازیگر اصلی آن، عرضه و تقاضا دچار مشکل و بحران شده است.

به گفته پورحاجت؛ کمبود پنج میلیون مسکن در کشور و ۱۲ میلیون جوان که به سن ازدواج رسیده اند و یا اساساً تأهل را فراموش کرده اند به عنوان متقاضیان اصلی در بازار محسوب می شود.

وی گفت: زمانی که در بازار مسکن تقاضا باشد، تولید نباشد، قطعاً بازیگر اصلی افزایش قیمت و تورم می شود. ازاین رو در ماه های آینده معاملات صورت نگرفته و آمار‌هایی که مور ارزیابی دقیق نبوده اند باز هم شاهد افزایش قیمت خواهیم بود.

عضو هیات مدیره کانون انبوه سازان گفت: تبعات رکود و تورم در حوزه مسکن، تولید و تقاضا در این بخش را نامتناسب کرده و قیمت مسکن به نحو عجیبی افزایش یافته و این روند تا زمانی که تولید افزایش نداشته باشد وضعیت قیمت ها بحرانی تر خواهد شد.

پورحاجت گفت: با توجه به واقعیت ها نمی شود زمانی که گندم کاشته می شود، جو درو کنند؛ سیاست های سرکوبی، مداخلات، تصدی گری بیش از اندازه و شعار‌های پوشالی دولت، فضای کسب و کار نابود در بخش خصوصی و رانت خواری بیش از اندازه توسط حوزه های متولی امروز پاشنه آشیل حوزه مسکن است.

وی تأکید کرد: ریسک سرمایه گذاری در حوزه مسکن طی ۱۱ سال گذشته بشدت افزایش داشته و حجم سرمایه گذاری سنگینی در این بخش نیاز است و بخش خصوصی ناتوان از خلق پروژه های بزرگ.

عضو هیات مدیره کانون انبوه سازان گفت: تکرار رفتار و سیاست های اشتباه دولت ها در بازار طی سال های اخیر وضعیت قیمت مسکن را بحرانی کرده و این روند همچنان ادامه دارد و رشد تورم در بازار تا پایان سال برای متقاضیان اصلی و تولیدکنندگان نگران کننده شده است.

اقتصاد24


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman