مزایا و معایب شغل برق ساختمان؛ بازار کار رشته، آینده شغلی، خطرات
به گزارش اخبار ساختمان، امروزه به واسطه پیشرفت و توسعه صنعت ساختمان سازی و سایر صنایع، رشته برق و الکترونیک به چندین زیر شاخه مختلف تقسیم شده است؛ که یکی از پرطرفدارترین و پر متقاضیترین آنها رشته برق ساختمان است. با این وجود بسیاری از علاقه مندان نگران خطرات شغل برق ساختمان هستند و ممکن است همین نگرانی، از ورود آنها به این حوزه کاری جلوگیری کند.
در این مطلب به بررسی دقیق معایب و مزایای شفل برق ساختمان پرداختهایم و میزان درآمد شغل برق ساختمان و آینده شغلی آن را به طور دقیق مورد بررسی قرار دادهایم.
اصلیترین مزایا و معایب شغل برق ساختمان
اگر بخواهیم نگاهی مختصر به اصلیترین مزایا و معایب شغل برق ساختمان بپردازیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:
مزایای شغل برق ساختمان
شغل برق ساختمان مزیتهای بسیار زیادی دارد که مهمترین آنها شامل موارد زیر هستند:
- بازار کار مناسب
- درآمد بالا
- امنیت شغلی نسبتاً بالا
- نیاز در تمامی کشورهای دنیا
- امکان افزایش دانش و مهارت و بهبود وضعیت شغلی
معایب شغل برق ساختمان
شغل برق ساختمان معایب انگشت شماری دارد که مهمترین آنها شامل موارد زیر هستند:
- امکان برق گرفتگی
- نیاز به انگیزه بالا و صرف زمان برای تبدیل شدن به یک متخصص
- نیاز به مدت زمان 2 تا 3 سال جهت رسیدن به بیشترین زمان ممکن
- سختی فیزیکی
مزیتهای شغل برق صنعتی | معایب شغل برق صنعتی | نظر نویسنده مطلب و جمع بندی |
بالا بودن درآمد | سختی فیزیکی | گرچه کار در گرما و سرما، گاهاً کار در ارتفاع و برخی سختیهای فیزیکی دیگر برای این شغل وجود دارد، با این حال این شغل میانگین درآمد این شغل در مقایسه با بسیاری از مشاغل بالاتر است که دلیل این بالا بودن نیز تحمل همین سختیهای است. |
بازار کار مناسب و امنیت شغلی | خطر برق گرفتگی | فراموش نکنید که هر کار فنی خطرات خود را دارید؛ البته به شرط رعایت موارد ایمنی میتوانید این خطرات را به صفر نزدیک کنید. |
نیاز در تمامی کشورهای دنیا | نیاز به صرف زمان جهت یادگیری | یکی از بزرگترین معایب این شغل نیاز به صرف زمان قابل توجه جهت یادگیری آن است؛ البته کدام شغل را میتوانید معرفی کنید که به کمتر از چند ماه زمان برای یادگیری نیاز داشته باشد؟ |
در نهایت با بررسی دقیق این مزایا و معایب به ویژه مناسب بودن بازار کار برق ساختمان و آینده شغلی رشته برق ساختمان، به نظر میرسد ورود به این رشته برای افراد علاقهمند، گزینه بسیار مناسبی محسوب شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در کلاسهای مرتبط با این دوره میتوانید به صفحه آموزش برق ساختمان در آموزشگاه فنی حرفه ای دارالفنون darr.ir مراجعه کنید.
درآمد برق ساختمان چقدر است؟
گذشته از مزایا و معایب شغل برق ساختمان، فاکتورهای مختلف بسیاری در میزان درآمد یک برقکار ساختمان تاثیر دارند.
آموزشگاه دارالفنون در پاسخ به این سوال که درآمد برق ساختمان چقدر است میگوید:
"توضیح: میزان درآمد برقکاری ساختمان بستگی به مهارت شما دارد. به طور میانگین میتوان گفت درآمد مهندس برق چیزی بین هفت تا ده میلیون تومان است، البته این میزان مبلغ با افزایش تخصص شما حتی ممکن است بیشتر از این نیز باشد."
براساس تحقیق محیطی انجام شده توسط نگارنده مبلغ در آمد برقکار ساختمان بین 3 الی 7 برابر حداقل حقوق اداره کار و در برخی شرایط بیشتر از این مقدار نیز میباشد. مثلا تعرفه و اجرت برقکار ساختمان طبق نرخ نامه مورخ مرداد 1401 اتحادیه صنف برقکاران ساختمان به شرح زیر است:
1 . نصب انواع چراغ معمولی 38500 تومان
2 . نصب آیفن تصویری 360هزار تومان (نصب هر گوشی اضافه 45هزار تومان )
3 . نصب لامپ مهتابی 2 لامپه 45 هزار تومان
4 . نصب و راه اندازی کولرآبی 150000 تومان
5 . فقط نصب هواکش منزل 45 هزار تومان
6 . اجرای سیستم اتصال زمین (ارتینگ) 380 هزار تومان
7 . نصب هر دتکتور نوری و دودی جهت اعلام حریق 50 هزار تومان
8 . نصب هر عدد آنتن مرکزی 240 هزار تومان
9 . نصب هر عدد تایمر راه پله، فتوسل، چشمی 85 هزار تومان
10 . نصب و راه اندازی جک دربهای برقی به همراه سیستم کنترل 650 هزار تومان
11 . نصب هر عدد کلید و پریز و سرهم بندی 15 هزار تومان
12 . نصب هر عدد سر پیچ 8500 تومان
13 . لوله کشی با لوله پلیکا هر متر 15000 تومان
اگر شما در روز 7 مشتری داشته باشید و به طور متوسط از هر نفر 100 هزار تومان حق الزحمه بگیرید درآمد ناخالص مغازه الکتریکی در روز 700 هزار تومان و در ماه (26 روز کاری) 18 میلیون تومان خواهد شد . که پس از کسر هزینههای استهلاک ، تجهیزات، اجاره به طور خالص 6 میلیون تومان برای شما خواهد ماند(بر اساس نرخ نامه سال 1398). البته سه اصل مهم مهارت ، انصاف و اخلاق شخص برقکار ساختمان سه اصل مهم در در افزایش میزان در آمد باشد و اهمیت زیادی دارد.(در ضمن شخص برقکار میتواند از فروش لوازم برقی نیز 25 الی 30 درصد سود دریافت کند و میزان درآمد خود را بالا ببرد)
لازم به ذکر است که شرکت کنددگان در دوره آموزشی برق کاری ساختمان فنی حرفه ای که مدرک بین المللی دریافت میکنند، با ترجمه این مدرک و ارائه آن در صورت فراهم بودن شرایط مهاجرت، میتوانند در کشور مقصد خود نیز به این حرف مشغول شوند و از سطوح دستمزدی زیر برخوردار شوند:
کشور | درآمد برق ساختمان در خارج |
درآمد برق ساختمان در آلمان | 1800 یورو |
درآمد برق ساختمان در کانادا | 5300 دلار کانادا |
درآمد برق ساختمان در استرالیا | 7200 دلار استرالیا |
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد درآمد برق ساختمان به این مطلب وب سایت دارالفنون مراجعه کنید.
آیا با توجه به مزایا و معایب شغل برق ساختمان ورود به این حرفه منطقی است؟
تصمیم گیری در مورد ورود به این شغل با توجه به مزایا و معایب ذکر شده، بدون شک بر عهده خودتان خواهد بود؛ با این وجود اگر نظر من به عنوان نویسنده این متن را بپرسید، باید بگویم که بله، شرکت در این دورههای این رشته منطقی است.
بررسی مزایا و معایب شغل برق ساختمان به شما این اجازه را خواهد داد که با دیدی وسیع تر و سادگی بیشتر در تصمیم گیری به این حرفه وارد شوید و انتظارات صحیح و منطقی از شغل آینده خود داشته باشید.
بدون شک مزایا و معایب شغل برق ساختمان مانند سایر مشاغل، برای برخی از افراد قابل تحمل و برای برخی دیگر غیر قابل تحمل است؛ اما به طور خلاصه میتوان گفت برقکاری، شغلی با بازار کار و درآمد مناسب، امکان رشد و توسعه موقعیت شغلی است.
اگر میتوانید این معایب را تحمل کنید، میتوانید به این حرفه به عنوان یک شغل مناسب و با آینده نگاه کنید.