پیشنهاد دادیم فولاد و سیمان از بورس خارج شود

پیشنهاد دادیم فولاد و سیمان از بورس خارج شود
Facebook Twitter LinkedIn

۰۹:۰۲ | ۱۴۰۲/۰۸/۲۰

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: مصالح ساختمانی در کشور مخصوصا فولاد و سیمان بسیار بالا رفته است و ما پیشنهاد دادیم این ۲ واحد از بورس خارج شوند چرا که خود بورس باعث بالا رفتن قیمت ها شده است.

به گزارش اخبار ساختمان، محمدرضا رضایی کوچی درباره اینکه گفته می شود قرار است وام مسکن افزایش پیدا کند اما از سوی دیگر هم اقساط بازپرداختی بالا خواهد رفت و همین امر ممکن است بر بازار مسکن تاثیر بگذارد، گفت: قیمت تمام شده مسکن در حال حاضر بالا است. امروز حداقل بین متری ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان هزینه یک متر ساختمان است و اگر یک واحد ۱۰۰ متری دوخوابه حداقلی برای خانواده ها در نظر بگیریم، چیزی حدود یک و نیم میلیارد تومان بدون پول زمین هزینه ساخت می شود، حال چقدر قرار است وام داده شود؟ به طور مثال خریدار ۵۰۰ تا ۵۵۰ میلیون تومان وام می گیرد و مابقی پول هم آورده شخصی خودش می شود، این حدود ۵۵۰ میلیون تومان با بهره ۲۳ درصد بالای ۱۰ میلیون بازپرداخت خواهد داشت که این مدل خوبی نیست و ما را به نتیجه نمی رساند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بحثی که داریم این است که بتوانیم قیمت تمام شده مسکن را پایین بیاوریم، عنوان کرد: گفته شد در این مسئله زمین رایگان باشد، اما قسمت دیگر به مصالح ساختمانی بازمی‌گردد؛ قیمت مصالح ساختمانی در کشور مخصوصا فولاد و سیمان بسیار بالا رفته است و ما پیشنهاد دادیم این ۲ واحد از بورس خارج شوند؛ چراکه خود بورس باعث بالا رفتن قیمت ها شده است. من یادم است با شروع همین مجلس یازدهم میلگرد کیلویی ۱۲ تومان بود امروز به بالای ۲۵ تومان رسیده است و این نشان دهنده این است که در حوزه مصالح ساختمانی ما باید قیمت ها را کنترل کنیم.

وی افزود: پیشنهادمان این است این ۲ واحد را از بورس خارج کنیم و به صورت انبوه دستگاه های اجرایی و انبوه سازان بیایند این مصالح را خریداری کنند یا این دولت بیاید با بخش خصوص مشارکت کند، یعنی آورده خودش را بیاورد. مثلا دولت زمین دارد آن را بگذارد و نظارت داشته باشد بخش خصوصی هم بیاید سرمایه گذاری کند. از این مدل ها باید افراد را صاحب خانه کنیم.

رضایی‌کوچی با اشاره به استفاده از بازسازی بافت های فرسوده برای ساخت مسکن، اظهار داشت: نکته بعدی هم استفاده بافت فرسوده است در حال حاضر دولت به این سمت رفته که شهرهای جدید تأسیس کند، شهر جدید خوب است اما اگر بخواهیم شهرهای جدید اطراف تهران بسازیم باید کلی هزینه آب، برق و دسترسی فراهم شود که هزینه تمام شده را بالا می برد. درحالی که ما این قابلیت را داریم که یک جمعیت زیادی در بافت فرسوده دوباره اسکان پیدا کنند. با بسته تشویقی که ما به سرمایه گذاران در بافت فرسوده می دهیم می توانیم دوباره این بافت ها را احیا کنیم.

وی تاکید کرد: دولت هم انصافاً وقت می گذارد خود آقای رئیس‌جمهور هم ماهی یکبار شورای عالی مسکن را تشکیل می دهد هرچند همراهی کمی داریم.

رئیس کمیسیون عمران یادآور شد: اگر مسکن مهر موفق شد، می دانید چه اتفاقی افتاد؟ آن زمان برای مسکن مهر ۵۰ هزار میلیارد تومان خط اعتباری از بانک مرکزی گرفتیم و به بانک مسکن دادیم یعنی وزیر راه و شهرسازی ۵۰ هزار میلیارد تومان پول در دستش بود امروز این پول را به روز رسانی کنیم، چقدر می شود؟ در حال حاضر این امکانات در اختیار دستگاه ها و وزیر راه و شهرسازی وجود ندارد، تهش زمین رایگانی داده می شود که آماده سازی آب و برق و گاز را لازم دارد که آن هم ۵۰۰ میلیون وام می خواهیم بدهیم با بهره ۲۳ درصد معلوم است که کار بسیار سختی است.

وی درباره اینکه گفته می شود بسیاری از مسکن های مهر در دست دلالان قرار دارد، گفت: آنها که قبلا پولی پرداخت کردند و صاحب ملک شدند دولت آنها را کامل می کند. البته نزدیک به ۱۰۰ هزار واحد مسکن مهر از قبل مانده و در حال حاضر دولت اولویتش آن است که تمامش کند، همین اخیراً ۱۰۰ هزار واحد دیگر را تحویل داد. ولی بعضی ها واقعا توان ندارند در همین قانون جدید تولید مسکن، یک فردی ۲ و ۳ یا قسط اول را پرداخت می کند اما بعد اگر نتواند بدهد چه کاری انجام می دهد؟ می فروشد. به دلال ها می دهد. اگر شرایط به گونه ای باشد که فرد نتواند همه آورده اش را بیاورد و بار بر دوش مردم سنگینی کند، معنی اش این است کار وسط راه به دلال داده می شود و آن دلال وسط می‌آید و سوداگری می کند که خود به خود باعث گرانی مسکن می شود.

ایلنا


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman