علت خالی ماندن خانه ها در پردیس چیست؟
به گزارش اخبار ساختمان، حدود ۱۰ سال از داغ شدن بحث خانه های خالی در اقتصاد ایران می گذرد و گرچه بارها حل مشکل بازار اجاره و مسکن به ساماندهی این خانه ها منوط شده؛ اما هنوز نه بحران خانه های خالی به پایان رسیده و نه اثر مثبتی از برخورد با این خانه ها در بازار مسکن و اجاره مشهود است.
از همان زمان مطرح شدن بحث خانه های خالی، کارشناسان معتقد بودند که جنس خانه های خالی موجود در آمار، از جنسی نیست که بتواند درد بازار مسکن و اجاره را درمان کند و این آمارها عمدتاً مربوط به مسکن لوکس، مسکن تخلیه شده در مناطق مهاجر فرست و مسکن فاقد متقاضی مؤثر است.
در شرایط فعلی که بار دیگر بحث برخورد با خانه های خالی داغ شده، به بررسی وضعیت خانه های خالی به خصوص در شهر جدید پردیس می پردازیم و چرایی خالی ماندن این خانه را پیدا کند.
رد دلال های محتکر در پردیس
اواخر هفته گذشته بود که مدیرعامل شرکت عمران پردیس از رایزنی با دستگاه قضا و دادستانی برای پس گرفتن واحدهای مسکن مهر خالی در این شهر و تحویل آنها به متقاضیان درصد مانده خبر داد.
خلیل محبت خواه با اشاره به اینکه تعدادی از واحدهای مسکن مهر پردیس در دست دلالان است، گفت: تعدادی از مالکان واحدهای مسکن مهر با اینکه ماه ها و سال هاست از تحویل واحدها می گذرد؛ اما تاکنون استفاده از آن نکرده و به اصطلاح خالی از سکنه هستند از این رو برای جلوگیری از خالی ماندن این واحدها و در راستای ساماندهی بازار مسکن شهر پردیس در حال رایزنی با دستگاه قضا و دادستانی هستیم تا واحدها مذکور را از مالکان پس گرفته و آنها را به متقاضیان واگذار کنیم که ۱۰ تا ۱۲ سال است در انتظار تحویل واحد خود هستند.
نکته قابل توجه اینکه مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پردیس درباره تعداد واحدهای مسکن مهر خالی از سکنه در پردیس، تعداد این واحدها در فازهای مختلف را حدود ۵۰۰۰ واحد اعلام کرده که مالکان آنها را تحویل گرفته اند و خالی است. جدای از اینکه تعداد این واحدها در قیاس با ضریب کارشناسی خانه های خالی، رقم چندان زیادی نیست، این پرسش مطرح می شود که چرا این واحد باید خالی بمانند؟
بارها اعلام شده که بخشی از واحدهای مسکونی خالی در مسکن مهر در اختیار دلالان قرار دارد و آنها با هدف اثرگذاری بر مناسبات بازار نسبت به احتکار این واحدها اقدامی می کنند. فارغ از این ماجرا، پیگیری ها از مالکان و مشاوران املاک شهر جدید پردیس که آگهی اجاره واحدهای نوساز مسکن مهر در این شهر را منتشر کرده اند، حاکی از این است که این واحدها با نبود تقاضای استیجاری و خرید مواجه هستند و عملاً چاره ای جز خالی ماندن ندارند.
احمدی، مالک یک آپارتمان ۸۷ متری در فاز هشت پردیس است که حدود ۴۰ روز پیش آگهی اجاره واحد خود با رهن ۲۷۰ را در سایت های اینترنتی منتشر کرده و هنوز موفق به یافتن مستأجر نشده است.
او در پاسخ می گوید: بعد از دو سال سکونت در این واحد، ترجیح دادم دوباره به تهران برگردم و به محل کارم نزدیک تر باشم؛ اما بعد از چندین نوبت آگهی، مستأجری برای واحد پیدا نشده و حتی تخفیف دادن روی مبلغ هم نتوانست مستأجری را جذب کند.
احمدی در مورد فروش واحد مسکن مهر نیز از کسادی شدید بازار گلایه می کند و معتقد است به واسطه دوری این شهر از محل کار متقاضیان، در حالت عادی کسی به سراغ خرید آنها نمی رود و حتی مشاوران املاک هم چندین واحد در اختیار دارند که موفق به فروش آنها نمی شوند.
یخ بازار مسکن پردیس کی باز می شود؟
صفری، مشاور املاک فعال در شهر جدید پردیس کسادی شدید بازار مسکن در این شهر را تائید می کند و معتقد است تا زمانی که وضعیت کلی بازار مسکن تغییر نکند، امیدی به فروش مسکن مهر پردیس نیست.
او با تأکید بر اینکه وضعیت بازار سایر شهرهای جدید و حتی شهر تهران نیز به همین منوال است، درباره وضعیت بازار اجاره در پردیس نیز می گوید: هر سال در اواخر بهار و تابستان که مستأجران جابجا می شوند، تعداد زیادی از مستأجران از تهران و حواشی آن به پردیس می آیند و بازار اجاره این شهر تقریباً رونق دارد چرا که قیمت آن در مقایسه با تهران به شدت پایین تر است اما پس از آن، خبری از مستأجر جدید نیست و به راحتی نمی شود واحدی را اجاره داد.
صفری در مورد نقش دلالان در خالی ماندن مسکن مهر پردیس، می گوید: در فازهای مسکن مهر نزدیک به ۴۰ هزار واحد مسکونی تحویل داده شده که از این تعداد شاید حدود ۱۰ درصد خالی باشد.
او در مورد اخطار مدیرعامل شرکت عمران پردیس درباره پس گرفتن واحدهای خالی از مالکان فعلی و تحویل دادن به متقاضیانی که سالهاست منتظر هستند، معتقد است: اگر از منظر حقوق مالکیت به ماجرا نگاه کنیم؛ نمی شود این کار را انجام داد و برخلاف شرع است.
ایسکانیوز