صنعتی سازی را محدود به اجزای ساختمان نکنیم
به گزارش اخبار ساختمان به نقل از روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سمنان، امید رضاییفر در آیین اختتامیه دومین همایش ملی فناوری های نوین و بهینه سازی انرژی با تاکید بر هوش مصنوعی در صنعت ساختمان بیان کرد: ما امروز منطبق بر سرعت تغییرات جهانی حرکت نمی کنیم. لازم است نظام فکری و اجرایی قوی تری برای صنعت ساختمان رقم بزنیم. این اتفاق با خطرپذیری در حوزه های فناوری رقم می خورد در حالی که ما در زینت و ظاهر ساختمان تا حدی به روز شده ایم اما در مسائل زیرساختی هنوز به روز نیستیم.
وی افزود: ساختمان، به عنوان یکی از محرک های اقتصادی، بسیار راهگشا است که در دنیا به عنوان راهبرد برون رفت از بحران ها مورد توجه است.
رئیس مرکز همکاری های علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هوشمندسازی صنایع ساختمان و استفاده از هوش مصنوعی در دنیای امروز بسیار فراگیر است. در استفاده از این فناوری، علاوه بر رکن تخصصی آن، محوریت داده است و طراحان و مصرف کنندگان می توانند با استفاده از هوش مصنوعی به داده هایی دسترسی دارید که تعیین کننده آینده است بنابراین نباید از داده محوری غافل شویم.
رضایی فر بیان کرد: حتی در قالب مشاوره و نظارت نیز می توان از هوش مصنوعی استفاده موثر داشت. در وزارت علوم، طی ۲ سال گذشته، یکی از محورهای شناخته شده فناوری که مورد توجه قرار گرفت، مشاهده و آزمایشگاهی و خدمات مبتنی بر داده ها و پردازش و مرتب سازی داده ها بود.
وی افزود: محور دیگری که در راستای ناترازی های انرژی و چالش های موجود مطرح است، حوزه های زیست محیطی است که دیر یا زود با آنم واجه خواهیم شد.
رئیس مرکز همکاری های علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: قطعا در صنایع مربوط به ساختمان، باید از قبل در تولیدات محصولات ساختمانی سرمایه گذاری می کردیم ولی امروز آیین نامه های روز دنیا که از ۲۰ سال پیش به عنوان آیین نامه های ارزیابی زیست محیطی و انرژی ساختمان ها است که می تواند مورد توجه قرار بگیرد زیرا ما در کشور چنین آیین نامه ای نداریم.
رضاییفر بیان کرد: در دنیا، مدیریت کارگاه ها توسط هوش مصنوعی و به صورت هوشمند رقم می خورد و این روش می تواند بسیاری از مشکلات اجرایی کنونی کشور را در حوزه طراحی و بهینه سازی و ارزیابی ساختمان ها مرتفع کند.
وی افزود: ظرفیت های مجموعه های مهندسی، برای صادرت خدمات فنی و مهندسی مورد غفلت قرار دارد. نیازی که در منطقه های اطراف ایران مشاهده می شود، شرایط برای تبدیل شدن به یکی از صادرکنندگان خدمات فی مهندسی را فراهم کرده است اما ما از این ظرفیت با وجود نیروهای متخصص فاصله گرفته ایم در حالی که این موضوع آورده های زیادی در پی دارد.
رئیس مرکز همکاری های علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در مرکز همکاری های علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با ظرفیت پارک های علم و فناوری و همکاری وزارت راه و شهرسازی، مسیر صادرات را می توان برای مهندسانی که فضای مناسبی ترکیبی از فناوری و ارائه خدمات صادراتی باشد، هموار کنیم.