
ثبت بیش از 80 هزار آگهی اجاره مسکن در شهر تهران

به گزارش اخبار ساختمان، فقط در یکی از سکوهای اینترنتی، بیش از ۸۰ هزار آگهی اجاره مسکن برای شهر تهران ثبت شده و این تعداد (با وجود اینکه برخی با انعقاد قرارداد حذف می شود)، روزبهروز در حال افزایش است. بررسی منطقه به منطقه و محله به محله آگهی های اینترنتی اجاره نشان می دهد در بسیاری موارد، یک واحد مسکونی در چندین آگهی با عکس ها و قیمت های مختلف یا یکسان ثبت شده است.
رقابت برای حق کمیسیون توافقی
یکی از دلایلی که افراد اعم از اشخاص حقیقی یا مشاوران املاک نسبت به بازنشر آگهی های تکراری اجاره اقدام می کنند، تلاش برای جذب مشتری و دریافت حق کمیسیون توافقی از معامله است. یکی از مشاوران املاک تهران می گوید: ما به صورت گروهی؛ یعنی چند مشاور املاک با یکدیگر، فایل های اجاره خود را به اشتراک می گذاریم و هر کسی توانست برای آگهی مشاور املاک دیگر مشتری پیدا کند، بخشی از حق کمیسیون را برمیدارد.
او گرچه تأثیر این سهم خواهی از حق کمیسیون را بر مبلغ نهایی حق کمیسیون معامله انکار می کند اما به این مسئله اذعان دارد که رعایت حق کمیسیون مصوب اتحادیه املاک صرفه ای ندارد و دریافت حق کمیسیون توافقی به ویژه در معاملات خرید و فروش مسکن بیش از پیش رواج پیدا کرده است.
به نظر این فعال بازار مسکن و اجاره، جذب معامله واحدهای آگهی شده توسط اشخاص حقیقی در سکوهای اینترنتی، از دیگر دلایلی است که باعث می شود مشاوران املاک این آگهی های شخصی را بازنشر کنند و گاه حتی با وعده تخفیف یا القای ارزندگی واحد، قیمت را نیز تغییر دهند.
رقابت مباشران در بازار اجاره
جذب کارآموز در بنگاه های مشاور املاک و حضور مباشران متعدد در یک بنگاه ملی نیز از دلایلی است که به بازنشر متعدد یک آگهی اجاره دامن می زند.
از آنجایی که حقوق یا حق کمیسیون این افراد، بخشی از حق کمیسیون معامله نهایی واحد استیجاری است، در بسیاری موارد به خصوص در نیمه شمالی شهر، دریافت کمیسیون توافقی یا دریافت انعام کارآموزان بابت معرفی ملک و هماهنگی بازدید و... نیز جزو شروط اولیه معامله است.
کلاهبرداران و دیوار کوتاه مستأجران
ضعف جدی سکوهای اینترنتی در نظارت بر انتشار آگهی ها و بی توجهی زائدالوصف متولیان مسکن نسبت به شرایط بازار و پیش بازار اجاره در کشور، باعث شده راه برای کلاهبرداران در قالب آگهی کردن موردهای اجارهای جذاب با قیمت وسوسه انگیز هموار شود.
در این موارد، مستأجری که با وجود تنگنای مالی و تورم بالای بازار اجاره بهدنبال یافتن یک مورد مطلوب است، آگهی واحدی را می بیند که در مقایسه با سایر آگهی های بازار، هم قیمت مناسب تری دارد و هم مطلوب تر به نظر می رسد و در نتیجه در اسرع وقت با آگهی دهنده تماس می گیرد و از همینجا باب کلاهبرداری باز می شود.
در واقعیت بازار، یک واحد اجاره ای با کیفیت و قیمت مناسب، بلافاصله با چندین مشتری مواجه خواهد شد و این موضوع را حتی مستأجر تماس گیرنده نیز می داند از اینرو صاحب آگهی با اصرار بر اینکه واحد چندین خواهان دیگر نیز دارد شرط می گذارد که مثلاً حق کمیسیون معامله به حساب وی واریز شود تا واحد را مدت زمان کوتاهی به نفع تماس گیرنده نگه دارد و البته پس از واریز وجه، نه ردی از آگهی بر جا می ماند و نه از مالک آگهی.
گرچه وزارت راه و شهرسازی از دو سال پیش بهدنبال تغییر قواعد آگهی های اینترنتی بازار مسکن و اجاره بوده و سکوهای اینترنتی نیز با پیام های هشدار به مخاطبان و معرفی حساب امن، تلاش کرده اند ارتباط مالی مستقیم کاربر با آگهی دهنده را محدود کنند اما همانگونه که همچنان بسیاری برای دریافت جایزه نقدی خود پای خودپرداز حاضر می شوند و حسابشان خالی می شود، در بازار مسکن و اجاره نیز افرادی هستند که زیر بار دغدغه ها و مشکلات فراوان، مغفول شگردهای اینترنتی کلاهبرداران شده و به دام آنها می افتند.
سکوهای اینترنتی انتشار آگهی مسکن باید مکلف شوند در زمینه درج آگهی اجاره یا فروش مسکن، حتما فرد آگهی دهنده را احراز هویت کنند و ملک مورد معامله، هم از لحاظ اصالت و هم از لحاظ مالکیت توسط فرد آگهی دهنده تأیید شود.
یعنی برای هر ملک، فقط یک آگهی فروش یا اجاره درج شود، نه اینکه تعداد زیادی از مشاوران املاک برای یک واحد مسکونی اقدام به درج آگهی کنند و راه برای کلاهبرداری از مردم باز شود.
خبرآنلاین