ابوالفضل مرادبیگی فعال بازار کاشی و سرامیک خبر داد:

افزایش 30 درصدی هزینه های تولید در صنعت کاشی و سرامیک/ رشد 20 درصدی قیمت ها در خردادماه

افزایش 30 درصدی هزینه های تولید در صنعت کاشی و سرامیک/ رشد 20 درصدی قیمت ها در خردادماه
Facebook Twitter LinkedIn

۱۵:۵۶ | ۱۴۰۴/۰۴/۲۲

یک فعال صنعت کاشی و سرامیک گفت: هزینه های تولید به واسطه افزایش دستمزد، هزینه حمل و نقل، قیمت مواد اولیه و... باعث شده است تا شاهد افزایش 30 درصدی هزینه تولید در ماه های ابتدایی سال باشیم که این میزان ممکن است در ادامه نیز افزایش داشته باشد.

ابوالفضل مرادبیگی، فعال صنعت کاشی و سرامیک در گفت و گو با اخبار ساختمان ضمن بیان این مطلب اعلام کرد: صنعت ساختمان همواره مسیر سینوسی خود را داشته است و در وضعیت فعلی با توجه به رکودی که در سال های اخیر داشته است می توانیم امیدوار باشیم که از اواخر فصل تابستان با برطرف شدن مشکل قطعی برق، بازار صنعت ساختمان رو به رشد حرکت کند.

وی گفت: علی رغم اینکه در سال گذشته ما شاهد رکود سنگین در بازار ساخت و ساز بودیم اما در سال جاری نشانه های خروج از رکود در بازار قابل مشاهده است و می توانیم امیدوار باشیم که با توجه به عقب ماندگی این بازار نسبت به سایر بازارهای موازی امسال برای صنعت ساختمان سال بسیار خوبی باشد.

این فعال صنعت کاشی و سرامیک همچنین گفت: با توجه به اینکه صنعت ساختمان در سال گذشته در سیاه چاله بزرگی قرار گرفته بود و اجازه خروج از رکود را به این صنعت نمی داد، اما در سال جاری با گذشت دو ماه نشانه هایی مبنی بر خروج بازار ساخت و ساز از این سیاه چاله قابل مشاهده است و شاهد افزایش رونق در این بازار و بالطبع افزای تقاضا در بازار مصالح ساختمانی هستیم.

مرادبیگی ادامه داد: در سال های گذشته با توجه به جذابیت بازار ارز و طلا متاسفانه شاهد بودیم که نقدینگی به سمت این بازارها در حرکت بود اما خوشبختانه این روند در سال جاری معکوس شده است و همین موضوع باعث شده است تا نسبت به آینده بازار ساخت و ساز با امیدواری بیشتری نگاه کنیم و چنانچه شرایط به همین شکل پیش برود می توانیم شاهد دوره طلایی این بازار در اواخر تابستان باشیم.

وی همچنین گفت: اما نکته مهم این است که با توجه به افزایش رونق در بازار ساخت و ساز متاسفانه قطعی برق صنایع باعث شده است تا گاها شرکت های تامین کالای ساختمانی نسبت به تحویل به موقع سفارشات خود دچار مشکل شوند. مشکل قطعی برق در حال حاضر باعث کاهش شدید تولید در بسیاری از کارخانه های تولید کاشی و سرامیک شده است برای مثال در یکی از کارخانه ها که ظرفیت تولید روزانه 40 هزار مترمربع کاشی و سرامیک داشته است در شرایط فعلی و با قطعی شدید برق این میزان به پنج هزار متر مربع رسیده است، اما امیدوار هستیم تا با بهبود شرایط و کاهش قطعی برق، کارخانه ها بتوانند از ظرفیت اصلی خود بهره ببرند و نیاز بازار را که رو به افزایش نیز هست را تامین کنند.

مرادبیگی در پاسخ به این سوال که قطعی برق و افزایش تقاضا در بازار آیا توانسته است تاثیری بر قیمت مصالح ساختمانی داشته باشد؟ نیز توضیح داد: ما در روزها و هفته های اخیر با حجم بالای اخبار مربوط به افزایش قیمت سیمان در بازار روبرو بودیم و این شرایط برای سایر بازارهای دیگر نیز در سطحی پایین تر وجود داشت، این موضوعات قطعا بر قیمت تمام شده ساخت و ساز تاثیرگذار خواهد بود. ولی قطعا این رشد شدید قیمت ها در حوزه برخی نهاده های ساختمانی، با افزایش تولید و برنامه ریزی های درست قابل کنترل خواهد بود و موضوع مهم این است که باید اقدامی انجام شود تا خللی در روند تولید ایجاد نشود تا تولید متناسب با تقاضای موجود در بازار ادامه پیدا کند.





این فعال صنعت کاشی و سرامیک درباره تاثیر قطعی برق بر میزان تولید کارخانه های کاشی و سرامیک، بیان کرد: متاسفانه علاوه بر قطعی برق در فصل تابستان این صنعت با مشکل قطعی گاز در فصل زمستان نیز موجه است و این مشکلات باعث شده است تا برخی از کارخانه ها به طور کلی تولید خود را متوقف کنند و بسیاری از کارخانه ها نیز گاها با یک پنجم ظرفیت خود در حال فعالیت هستند، این شرایط باعث شده است تا کارخانه ها به سمت بهره گیری از انرژی خورشیدی و ژنراتورها حرکت کنند و می توانیم امیدوار باشیم که تا اوایل تابستان این برنامه ریزی ها به نتیجه برسد و شاهد افزایش تولید در خطوط تولید کاشی و سرامیک کارخانه ها باشیم.

وی در پاسخ به این پرسش که میزان برق مورد نیاز برای ادامه فعالیت کارخانه های کاشی و سرامیک با تمام ظرفیت چقدر است تا روند تولید ناقص نباشد؟ نیز توضیح داد: بر اساس برآوردهای انجام شده، برق موردنیاز برای واحد تولیدی ما که دارای 20 خط تولید و ظرفیت تولید روزانه 800 هزار مترمربع است چیزی در حدود 2 مگاوات است که تاکنون این میزان برق برای واحدهای تولیدی ما تامین نشده است و قطعی برق باعث شده تا تنها از چهار خط تولیدی خود بهره ببریم.

مرادبیگی درباره نوسانات قیمتی و افزایش قیمت ها در بازار کاشی و سرامیک توضیح داد: بر اساس نامه نگاری های انجام شده که در بهمن ماه سال گذشته انجام شده بود قیمت این محصول در ماه پایانی سال اخیر 20 درصد افزایش یافت و در خردادماه امسال نیز قرار است که قیمت ها 20 درصد افزایش یابد، ما در مجموعه مرادبیگی تا الان افزایش قیمت نداشته ایم اما به واسطه افزایش هزینه های موجود اگر قرار باشد که خردادماه قیمت ها افزایش پیدا کند ما نیز این افزایش قیمت را لحاظ خواهیم کرد.

وی درباره سهم کاشی و سرامیک در قیمت تمام شده ساخت و ساز نیز گفت: در سال های اخیر به واسطه اینکه قیمت ملک پایین بود، سهم کاشی و سرامیک در قیمت تمام شده ساختمان قابل ملاحظه بود، اما در حال حاضر با توجه به رشد سریع قیمت ملک باعث شده است تا سهم کاشی و سرامیک در قیمت تمام شده ملک کاهش پیدا کند. علاوه بر این از آنجاکه افزایش قیمت کاشی و سرامیک نسبت به سایر مصالح ساختمانی کمتر بوده است باعث شده است تا سطح کیفی کاشی و سرامیک مورد استفاده در ساختمان نیز به نسبت سال های قبل افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه هزینه های تولید در سال جاری افزایش یافته است، گفت: علی رغم اینکه در سال جاری قیمت ارز با کاهش روبرو بود اما امسال هزینه های تولید به واسطه افزایش دستمزد، هزینه حمل و نقل، قیمت مواد اولیه و... باعث شده است تا شاهد افزایش 30 درصدی هزینه تولید در ماه های ابتدایی سال باشیم اما ممکن است این هزینه ها در ادامه نیز افزایش داشته باشد.

ابوالفضل مرادبیگی در پایان گفت: ما در بخش فرآورده های معدنی نیز طی سال جاری شاهد افزایش قیمت بوده ایم اما این موضوع هنوز تاثیری بر هزینه های تولید نداشته است چراکه بسیاری از کارخانه ها این محصولات را از سال دپو کرده اند و در اختیار دارند و امیدوار هستیم با روند ثبات ارزی این محصولات افزایش قیمت نداشته باشند تا بتوانیم روند تولید مناسبی را در کارخانه ها شاهد باشیم.


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman