معضل صنعت ساخت و ساز با ورود افراد غیرمتخصص

معضل صنعت ساخت و ساز با ورود افراد غیرمتخصص
Facebook Twitter LinkedIn

۱۵:۴۵ | ۱۴۰۴/۰۴/۲۸

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: معضل بزرگ ما ورود افراد غیرمتخصص به صنعت ساخت و ساز است که باعث شده متأسفانه در بسیاری از موارد از کالا‌های غیر استاندارد استفاده شود.

به گزارش اخبار ساختمان، محرمی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در رادیو اقتصاد با بیان اینکه جامعه مهندسی ایران خوشبختانه با ارائه استانداردها و کیفیت در طراحی و ساخت، در منطقه غرب آسیا و حتی در سطح جهانی ناشناخته نیست، گفت: اما برای اینکه در کل ایران به یک موج پایدار از رعایت استانداردها و کیفیت ساخت برسیم، باید به شرایط آب و هوایی و همچنین قابلیت تهیه مصالح توجه کنیم.

وی ادامه داد: باید تلاش کنیم عمر ساختمان ها در ایران کوتاه نباشد و کیفیت آنها به سطح بالاتری برسد. معایبی که نظیر ترک، نم و فرسودگی در ساختمان ها وجود دارد، باید کاهش یابد.

محرمی با بیان اینکه ساخت و ساز یک فرایند پیچیده است که مردم ممکن است آن را ساده تصور کنند زیرا همه ما در یک ساختمان زندگی می کنیم، افزود: وقتی صحبت از اجزای ساختمان می شود، این مفاهیم برای همه ملموس است. برعکس، در حوزه هایی مانند الکترونیک، چون مردم اطلاعات کمتری دارند، کمتر وارد می شوند.

محرمی با بیان اینکه معضل بزرگ ما ورود افراد غیرمتخصص به صنعت ساخت و ساز است، گفت: ساختمان از عناصر متفاوتی تشکیل شده که باید استاندارد باشند، اما متأسفانه در بسیاری از موارد از کالاهای غیر استاندارد استفاده می شود.

وی با اشاره به اینکه ساختمان شامل چندین بخش است، گفت: بخش اول: مواد اولیه که شامل بتن و فولاد است، بخش دوم: استفاده از نیروهای ماهر و باتجربه که متأسفانه کم داریم و بخش سوم: مرتبط کردن طراحی با اجرا که اینجا نیاز به اصلاح دارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان افزود: ما خوشبختانه ارتباط خوبی بین جامعه دانشگاهی و حرفه ای داریم، اما در مرحله اجرای پروژه ها، غالباً با کمبود نیروی ماهر مواجه ایم.

محرمی افزود: اگر شما بخواهید یک پزشک متخصص قلب پیدا کنید، خیلی راحت تر از پیدا کردن یک کاشیکار حرفه‌ ای است. باید توجه کنیم که یک بانک اطلاعاتی از مصالح استاندارد و نیروی کاری ماهر ایجاد شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور یادآور شد: امیدوارم با همکاری سازمان ها و نهادی همچون وزارت کشور و شهرداری ها، بتوانیم این مشکلات را برطرف کنیم و به عمر مفید ساختمان هایمان بیافزاییم. هدر رفت سرمایه، مشکلی است که باید به شدت به آن پرداخته بشود. در این جنگ ۱۲ روزه، سازمان نظام مهندسی و همکاران ما در کنار مردم و در محل های اصابت حضور داشتند و بررسی های لازم را انجام دادند.

باشگاه خبرنگاران


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman