استقبال چشمگیر مردم از خانه های نانویی در سال های اخیر

استقبال چشمگیر مردم از خانه های نانویی در سال های اخیر
Facebook Twitter LinkedIn

۱۲:۵۸ | ۱۳۹۸/۰۸/۰۶

یکی از بخش‌هایی که در نمایشگاه‌های نانو طی چند سال اخیر به شدت مورد استقبال قرار گرفته، خانه نانویی است. محصولات عرضه شده در خانه‌ نانویی از جمله دستاوردهای فناوری‌ نانو در صنعت ساختمان است که دارای گواهی نانومقیاس بوده و به مرحله تجاری‌سازی رسیده‌اند.
به گزارش اخبار ساختمان، هر ساله در نمایشگاه نانو، محصولات نانویی صنعت ساختمان که دارای تاییدیه نانومقیاس و دیگر گواهی‌نامه‌های مرتبط با این صنعت است در غرفه‌ای با مساحت حدود ۷۰ متر مربع با عنوان خانه نانویی عرضه می‌شوند. این خانه با هدف نمایش ملموس ‌ویژگی‌ها و کاربرد فناوری‌ نانو در صنعت ساختمان دایر شده که در آن بیش از ۳۰ محصول نانویی ساختمانی در حوزه‌های بتن و سیمان، کاشی و سرامیک، سنگ، رنگ و رزین، لوله و اتصالات، پروفیل درب و پنجره، نانوپوشش‌های تزئینی و سخت، کفپوش‌ها و همچنین محصولات نساجی مرتبط با بخش ساختمان ارائه می‌شود.

با ورود به خانه نانویی، یکی از محصولاتی که به چشم می‌خورد کاشی‌های آنتی‌باکتریال یک شرکت داخلی است. این شرکت یکی از تولیدکنندگان کاشی و سرامیک نانویی با خواص آنتی‌باکتریال است که محصولات آن در پروژه‌های مختلفی استفاده شده است. این کاشی‌ها اکنون وارد فهرست‌بها شده‌اند که در نتیجه امکان استفاده از آن در پروژه‌های عمرانی کشور فراهم شده است.

کاشی گرانیت یکی دیگر از محصولات خانه نانویی دوازدهمین جشنواره فناوری‌نانو بود. این کاشی لکه‌گریز یک کاشی ضدلک حاوی نانوذرات سیلیکا با توزیع اندازه ۲۰ تا ۶۰ نانومتر است. این محصول خاصیت دفع لکه بهبود یافته‌ای از خود نشان می‌دهد. نانوذرات سیلیکا به دلیل تخلخل و مساحت سطحی بالا به‌عنوان یک متصل‌کننده، عامل صیقلی‌کننده و پوشش‌دهنده عمل می‌کنند و می‌توانند به درون حفره‌های سطحی نفوذ کرده و آن‌ها را از بین ببرند. آزمون‌ها نشان می‌دهد که بعد از صیقل دادن محصول با نانوذرات سیلیکا زبری و حفره‌های سطح کاهش می‌یابند و در نتیجه باعث ایجاد خاصیت لکه‌گریزی می‌شوند.

رادیاتور نانویی نیز از دیگر محصولات خانه‌ نانویی است. در این محصول از لایه پوشش تبدیلی نانوسرامیک یک شرکت ایرانی استفاده شده است. این نانوپوشش جایگزین فسفات روی بوده و موجب افزایش مقاومت در برابر خوردگی در رادیاتور می‌شود. از مزیت‌های این فناوری می‌توان به چسبندگی بهتر، سازگاری با محیط‌زیست، مقرون‌ به صرفه‌بودن و کاهش مصرف آب اشاره کرد.

رادیاتور، ماشین لباس‌شویی، یخچال فریز و پکیج رادیاتور از جمله محصولات خانه نانویی در نمایشگاه‌های مختلف نانو هستند که از نانوپوشش تولید شده توسط این شرکت داخلی در آنها استفاده شده است.

یکی از شرکت‌های تولید رنگ و رزین نیز هر سال حضور پررنگی در خانه نانویی نمایشگاه فناوری نانو داشته و تاکنون پوشش ضدحریق سیمان، نانوسیل، چسب مگا استون و لاک اکریلیک مات و نیمه‌مات را در خانه نانویی عرضه کرده است. چسب مگااستون به عنوان جایگزینی برای ملات‌های فعلی ساختمانی بوده و برای چسباندن سنگ، بتن و آجر به فلز به کار می‌رود. چسبندگی عالی، سبکی و سهولت کاربرد و تمیزی، این محصول را نسبت به ملات‌های فعلی متمایز و ارجح نموده است. به دلیل مقاومت بالای این ملات به آب جهت گرفتن بند کاشی و آب‌بندی نیز می‌توان از آن استفاده کرد.

پروفیل UPVC از جمله محصولات خانه نانویی در دوازدهمین جشنواره فناوری‌نانو بود. این محصول حاوی نانوذرات بوده که با اضافه کردن این نانوذرات مقاومت به ضربه این محصول افزایش قابل‌توجهی یافته است.

لوله و اتصالات فاضلابی بی‌صدا نیز در خانه نانویی مشاهده می‌شود. لوله‌های عایق صوتی تولیدی از سه لایه تشکیل شده است که لایه میانی از نانوکامپوزیت‌هایی ساخته شده که علاوه بر جلوگیری از عبور صدا، مشخصات مکانیکی آن را نیز بهینه کرده است.

یکی دیگر از محصولات ارائه شده در این نمایشگاه، شیشه کنترل‌کننده انتقال حرارت حاوی نانولایه‌های فلزی و سرامیکی است که برای جلوگیری از انتقال حرارت طراحی شده است. برای کاهش هدر رفتن انرژی از طریق شیشه‌های پنجره ساختمان، از شیشه‌هایی با پوشش خاص موسوم به Low-E (کم گسیل) استفاده می‌شود و در نتیجه زمانی که شیشه گرم می‌شود به جای اینکه گرمای خود را گسیل کند، آن را بازتابش می‌کند.

یک شرکت داخلی هم بتن سبک سازه‌ای را در خانه نانویی دارد. بتن‌های سبک سازه‌ای بتن‌هایی هستند که با وجود چگالی کمتر از ۱۹۰۰ کیلوگرم در متر مکعب، مقاومت فشاری بیش از ۱۷۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع داشته باشند. ساخت این بتن‌ها با استفاده از سنگدانه‌های سبک و مقاوم امکان‌پذیر است. یکی از مهم‌ترین کاربردهای استفاده از بتن سبک سازه‌ای در ساختمان‌سازی و ایجاد مقاومت بیشتر در برابر زلزله است.

ایرنا

برچسب ها:

ساختمان ،نانو ،فناوری ،صنعت 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman