فرماندار خاش تاکید کرد:

لزوم توجه به مشکلات حاشیه نشینان خاش

لزوم توجه به مشکلات حاشیه نشینان خاش
Facebook Twitter LinkedIn

۰۹:۲۸ | ۱۳۹۸/۱۱/۰۲

فرماندار خاش: حاشیه نشینان نیازمند توجه و نگاه ویژه ای هستند که بایستی با اولویت بندی مشکلات و نیازسنجی مطالبات برای کاهش آسیب های اجتماعی تدبیر شود.
به گزارش اخبار ساختمان، محله های جلال آباد، هواشناسی، قلندرزهی، ولی آباد، حیدر آباد، اسلام آباد، کهن حبش، نصرت آباد، براهویی، ریگ آباد، محمد آباد، همت آباد شکاری، ناصرآباد، خانه های سازمانی بنیاد مسکن و غیره از حاشیه های شهر خاش محسوب می شوند که به شدت نیازمند توجه مسوولان قرار دارند.

با وقوع خشکسالی های چند دهه و مهاجرت گسترده روستائیان به شهر و نبود امکانات مناسب در روستاها برای سکونت پدیده حاشیه نشینی در خاش شکل گرفته و سکونت گاههای غیر رسمی مانند نصرت آباد و الله آباد و غیره نیز به وجود آمده اند.

شماری از شهروندان خاش اهمیت رسیدگی به مشکلات و معضلات حاشیه شهر را خواستار شدند.

محمود ریگی از شهروندان خاش گفت: در برخی محلات حاشیه ای خاش مواد مخدر به صورت خرده فروشی عرضه می شود که پدیده نامبارکی است و قطعا یک آسیب جدی به شمار می رود.

رضا میری هم بیان کرد: حاشیه نشینان در این شهر نیازمند توجه و نگاه مهربان مسوولان هستند و بایستی با ارائه خدمت و اجرای برنامه های آموزشی و فرهنگی به مطالبات آنها پاسخ داد.

وی افزود: مشکلات و معضلات رهاسازی فاضلاب و زباله و زباله گردی و خرید و فروش مواد مخدر جرم های سرقت و غیره بیداد می کند.

محمد رحیمی هم اظهار داشت: حاشیه های شهری خاش نیازمند توسعه و اجرای پروژه های زیرساختی، خدماتی، بهداشتی، آموزشی، ورزشی، فرهنگی، آسفالت معابر و غیره هستند.

ادریس تمندانی رئیس اداره بهزیستی خاش نیز بیان کرد: سالانه افزون بر بیست هزار نفر از حاشیه نشینان با همکاری ارگانهای مختلف از برنامه های آموزشی و فرهنگی و اجتماعی بهره می برند، اما با توجه به حجم بالای مشکلات حاشیه نشینان اعتبارات ویژه ای نیاز است تا در حوزه های مختلف هزینه و سرمایه گذاری شود.

وی تصریح کرد: معضلاتی مانند اعتیاد، طلاق، کودک و همسر آزاری، کارتن خوابی، کودک همسری، وجود کودکان کار و زنان بد سرپرست در حاشیه های شهر وجود دارند که بایستی به آنها رسیدگی شود.

علی نقی زاده رئیس مرکز بهدشت خاش هم با اشاره به اینکه حدود 50 هزار نفر در حاشیه های این شهر سکونت دارند، گفت: در تمام محلات حاشیه ای و نقاط متمرکز روستائی پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت ایجاد و به وضعیت افراد مختلف در حوزه سلامت و بهداشت و درمان به خوبی رسیدگی می شود.

محمد جنگی زهی رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هم بیان کرد: کار اجرای طرحهای هادی و مطالعات برای تهیه طرحهای توسعه ای روستائی در نقاط مختلف شهرستان در دستور کار این اداره قرار گرفته و با قوت در حال خدمت رسانی هستیم.

عبدالمجید تمندانی شهردار خاش نیز گفت: توسعه شهر خاش با اولویت توجه به حاشیه های شهری در دستور کار شهرداری قرار دارد.

وی افزود: سالانه 300 هزار متر مربع از معابر در خاش آسفالت می شوند، اما با وجود 750 هکتار معبر خاکی و فقر و محرومیت مردم و ناتوانی شهرداری در تامین هزینه های مالی و خدمت رسانی و وابسته بودن به دولت باید به این نهاد مردمی توجه ویژه ای بشود.

تمندانی اظهار داشت: در ساخت بوستان ها و پارک ها و توسعه فضای سبز و فراهم کردن امکانات ورزشی و سرگرمی و اجرای پروژه های عمرانی با نگاه مثبتی اقداماتی را انجام داده ایم، اما کافی نیست.

شهردار خاش گفت: بسیاری از حاشیه نشینان از فرهنگ زندگی شهرنشینی آگاهی ندارند و با ریختن زباله در محیط پارک ها و رهاسازی زباله و فاضلاب و خسارت زدن به فضای سبز و امکانات عمومی و نیز سلب آسایش و آرامش مردم به سایر شهروندان اذیت و آزار می رسانند.

عیدمحمد قلندرزهی رئیس شورای شهرستان خاش و دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر خاش هم اظهار کرد: فرمانداری، دادستانی، نیروی انتظامی، نهاد های فرهنگی، بهزیستی، شهرداری و دستگاه های اجرایی و خدمات رسان بر حسب وظیفه و تکلیف در حاشیه های شهر کار می کنند، اما به حضور میدانی و جهادی مدیران و اختصاص اعتبارات نیاز داریم.

وی اظهار داشت: ماهانه و به صورت فصلی طرحهای اجتماعی و امنیت و ارشاد و آگاهی با همکاری ارگانهای مختلف در مناطق حاشیه ای اجرا می شوند.

صاحب گل صالحی فرماندار خاش هم با اشاره به اینکه در نقاط روستائی از محل اعتبارات روستاهای فاقد دهیاری طرحهای مهمی در حوزه تامین آب شرب و کشاورزی و آبخیزداری انجام شده است گفت: برپایی میزهای خدمت و حضور میدانی مدیران در محلات حاشیه ای شهر و بررسی مشکلات مردم یکی از اولویت های مهم بوده که با همکاری دادستانی، سپاه، انتظامی و دستگاههای اجرائی به مطالبات مردمی پاسخ داده می شود.

وی بیان کرد: حاشیه نشینان نیازمند توجه و نگاه ویژه ای هستند که بایستی با اولویت بندی مشکلات و نیازسنجی مطالبات برای کاهش آسیب های اجتماعی تدبیر شود.

صالحی ادامه داد: با تهیه، تدوین و اجرای برنامه های کوتاه، میان و بلند مدت باید برای حل مشکلات گام برداریم.

ایسنا

برچسب ها:

حاشیه نشینی ،خاش 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman