رئیس کمیته استاندارد مصالح ساختمانی مطرح کرد؛

حذف بند‌هایی از آیین نامه به بهانه تولید میلگرد استاندارد

حذف بند‌هایی از آیین نامه به بهانه تولید میلگرد استاندارد
Facebook Twitter LinkedIn

۱۹:۴۸ | ۱۳۹۸/۰۳/۲۸

رئیس کمیته استاندارد مصالح ساختمانی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: سازمان استاندارد برای اینکه این دستگاه استاندارد‌های آیین نامه را پاس کند، بند‌هایی از آیین نامه را حذف کرده است.
به گزارش اخبار ساختمان، حدود دو سال است که برخی ازاعضای صنف تیرچه با اقدامات مختلف مدعی شده اند که سازمان ملی استاندارد درحالی بکارگیری دستگاه‌های صنعتی تولید تیرچه را اجباری کرده که با حذف حدود ۴۰ آزمایش مهم از محصول تولیدی این ماشین، عملا تولید استاندارد تیرچه‌های ساختمانی را با چالش مواجه کرده است.

طرح مکرر این ادعا سبب شده است که پای سازمان‌های متعددی نظیر بازرسی کشور، اتاق بازرگانی، اتاق اصناف، و... به این موضوع باشد. این درحالی است که درآخرین مورد نیز، کمیته فنی برای بررسی این موضوع در کمیسیون عمران مجلس تشکیل شده است. همزمان با این موضوع، سازمان نظام مهندسی برای حل این بحران پیش قدم شده است.

ارائه راهکارهای بینابینی برای حل چالش های صنف تیرچه سازان

علی نبی‌ئی، رییس کمیته استاندارد مصالح ساختمانی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران اظهار کرد: اخیرا به دنبال برگزاری دو نشست بین کمیته استاندارد سازمان نظام مهندسی و صنف تیرچه، این کمیته در جریان مشکلات و چالش‌های عنوان شده از سوی این صنف قرار گرفت و با برگزاری نشست‌های پیاپی موضوع مورد بررسی قرار گرفت. در فاز بعدی مقرر شد که برای بررسی ابعاد بیشتر موضوع، کارشناس رسمی سازمان نظام این موضوع را بررسی کند.

رئیس کمیته استاندارد مصالح ساختمانی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران درباره مشکلات مطرح شده از سوی تولیدکنندگان تیرچه co۲ گفت:‌ براساس ادعا‌های این صنف که البته با ارائه یکسری مستندات فنی است، دستگاه تولید صنعتی تیرچه قادر به تولید میلگرد‌های با ضخامت بالا نیست و سازمان استاندارد برای اینکه این دستگاه استاندارد‌های آیین نامه را پاس کند، بند‌هایی از آیین نامه را حذف کرده است.

نبی‌ئی با تاکید بر اینکه سازمان نظام مهندسی به عنوان یکی از ارکان اصلی نظارت بر ساخت و ساز‌ها برحسب وظیفه قانونی خود به دنبال فراهم کردن زمینه‌های تولید استاندارد مصالح ساختمانی است، گفت: برای سازمان نظام مهندسی، ملاک استاندارد بودن یک محصول، تولید صنعتی یا سنتی بودن آن نیست، چراکه ممکن است برخی از محصولات به شیوه صنعتی تولید شوند، اما فرایند تولید آن‌ها به گونه‌ای باشد که محصول نهایی فاقد استاندارد‌های لازم باشد.

وی تصریح کرد: گاهی اوقات برخی از تولیدکننده‌های سنتی که دارای گواهینامه‌های فنی هستند؛ ممکن است اقدام به تولید محصولی کنند که خروجی آن باکیفیت و استاندارد شود.

نبی‌ئی با یادآوری این موضوع که تولید صنعتی مصالح ساختمانی شرط لازم، اما کافی برای تولید استاندارد و کیفی یک محصول نیست، بیان کرد: سازمان نظام مهندسی تهران برای حل چالش‌های ایجاد شده در صنف تیرچه، به دنبال اتخاذ یک راهکار بینابینی است.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از تولیدکنندگان سنتی تیرچه فاقد تمکن مالی لازم برای خرید دستگاه صنعتی تولید تیرچه هستند گفت: به دلیل آنکه حذف تولیدکنندگان سنتی که با رعایت مولفه‌های استاندارد، تیرچه تولید می‌کنند امکان پذیرنیست، بنابراین به دنبال آن هستیم که با اتخاذ یک راهکار بینابینی مانع از حذف دستگاه صنعتی و حذف تولیدکنندگان سنتی تیرچه شویم.

نبی ئی با اشاره به اینکه نظام مهندسی تهران برحسب وظیفه قانونی خود مسوولیت نظارت بر بکارگیری مصالح ساختمانی استاندارد را عهده دار دارد، افزود: مهندسان ناظر می‌بایست در زمان تولید ساختمان، بکارگیری مصالح ساختمانی استاندارد را رصد کنند، بنابراین طبیعی است که این سازمان نسبت به استاندارد بودن تمامی مصالح ساختمانی نگران باشد و پیگیر دغدغه‌های مطرح شده در این باره از سوی تشکل‌های مختلف و از جمله صنف تیرچه باشد.

به گفته وی، باوجود اینکه صنف تیرچه بالغ بر دو سال است از تریبون‌های مختلف مشکلات خود را مطرح کرده است، اما سازمان استاندارد تا این لحظه در اینباره موضع گیری نکرده است.

باشگاه خبرنگاران

نظرات کاربران
security code
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman