بورس مسکن چیست؟

بورس مسکن چیست؟
Facebook Twitter LinkedIn

۱۳:۱۵ | ۱۳۹۹/۰۳/۰۵

بورس مسکن اصطلاحی است که از اواسط اردیبهشت ماه بر سر زبانها افتاد و بنا به ایده ای جدید و مبارزه با افزایش قیمت های نجومی در بازار مسکن، طرح آزمایشی عرضه مسکن در بورس ارائه شد و در فاز اول قرار است ۱۰۰۰ واحد مسکونی از طریق بورس به متقاضیان واگذار شود.
به گزارش اخبار ساختمان، هنوز مکانیزم خرید و فروش مسکن از بورس و اینکه چطور میتوان از بورس خانه خرید به طور واضح بیان نشده است اما در ادامه به ذکر توضیحاتی در این خصوص می پردازیم.

از روز ۱۶ اردیبهشت ماه سال جاری تفاهم نهایی بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان بورس برای تامین مالی پروژه‌های مسکن و حمل و نقل از طریق بازار سرمایه انجام شد. در فاز اول قرار است ۱۰۰۰ واحد مسکونی از این طریق تامین مالی شود.

فعال کردن صندوق‌های زمین و ساختمان و تامین زمین مورد نیاز تولید مسکن با اصلاح آیین‌نامه بر اساس مشکلاتی که سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت عمران شهرهای جدید و شرکت بازآفرینی داشت در جریان است. مدیران وزارت راه و شهرسازی معتقدند با اصلاح قانون ساماندهی و تولید و عرضه مسکن تحرکی در بخش تولید مسکن ایجاد می شود و می توان علاوه بر تامین مسکن تامین خدمات و توسعه شهری را نیز همزمان انجام داد.

در حال حاضر تفاهمی با سازمان بورس انجام شده تا تامین سرمایه مستقیم بخش خصوصی در صندوق زمین و ساختمان محقق شود. چنانچه بخش خصوصی و فعالان صنعت ساخت و ساز، بخشی از صندوق ها را اجاره کنند توان تامین اعتبار صندوق ها وجود دارد.

از سوی دیگر آن طور که محمود محمودزاده – معاون وزیر راه و شهرسازی – گفته است، امکان خرید و فروش سهام مسکن که تحت عنوان خرید متری مسکن شناخته می‌شد، در بازار سرمایه ایجاد شده است.

موافقان و مخالفان بورس مسکن چه می‌گویند؟

با وجود آن که عرضه پروژه‌های مسکونی و حمل و نقل در بازار سرمایه مخالفان چندانی ندارد، نگرانی بخش خصوصی آن است که این ابزار بیشتر در اختیار بخش دولتی قرار گیرد. سازندگان معتقدند در آن صورت رکود بخش مسکن از بین نخواهد رفت.

فرشید پورحاجت – دبیر کانون انبوه سازان – می‌گوید: در حال حاضر هم تعدادی از شرکت‌های سرمایه گذاری مسکن در بورس فعالیت می‌کنند اما اقدامات آنها تاثیری در خروج مسکن از رکود ایجاد نکرده است. معتقدم بورس مسکن بیشتر به نفع شرکتهای دولتی و بانک‌ها است که می تواند بنگاهداری بانک‌ها را تشدید کند.

مزایای بورس مسکن

او راهکارهای خروج مسکن از رکود را ایجاد مشوق‌ها، تسهیلات ارزان قیمت، رفع قوانین مزاحم و کاهش هزینه های خدمات مدیریت شهری و نظام مهندسی برای استفاده از توان بخش خصوصی در ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی دانست و گفت: طرح‌های دولتی قادر به پاسخگویی به نیاز سالیانه مسکن کشور نیست.

از سوی دیگر سید حسین افضلی – عضو کمیسیون عمران مجلس – تامین مالی پروژه‌های مسکونی را استراتژی دانست که در سایر کشورها نیز تجربه شده و آثار مثبتی داشته است.

وی با اشاره به حجم بالای نقدینگی سرگردان در کشور، بر لزوم هدایت این نقدینگی در مسیر درست تاکید کرده و بورس مسکن را مسیر درستی می‌داند.

بتا کاپ

برچسب ها:

بورس مسکن 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman