قیمت مسکن همچنان صعودی است

قیمت مسکن همچنان صعودی است
Facebook Twitter LinkedIn

۱۳:۵۳ | ۱۳۹۹/۱۰/۰۲

چند روز پیش دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در گزارشی تازه به بررسی روند تحولات مسکن با تکیه بر اقتصاد کلان و به صورت میانگین کشوری پرداخته است.
به گزارش اخبار ساختمان، چند روز پیش دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در گزارشی تازه به بررسی روند تحولات مسکن با تکیه بر اقتصاد کلان و به صورت میانگین کشوری پرداخته است. آمار بازار مسکن در استان‌های کشور در حالی منتشر شد که مقایسه نکردن این آمار با اطلاعات ماه‌های قبلی و مشخص نبودن درصد افزایش یا کاهش قیمت مسکن یکی از ایرادات مطرح شده توسط کارشناسان به حساب می‌آید.

محورهای بخشی از بررسی‌های انجام شده درباره تحولات مسکن و اقتصاد شاملِ بررسی سهم مسکن در ارزش افزوده، بررسی سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ساختمان‌های مسکونی، تحولات سود تولید و رشد سرمایه‌گذاری در مسکن (درصد-تهران)، سهم بخش مسکن و ساختمان در اشتغال کشور، بررسی سهم مسکن در هزینه خانوارهای شهری، روند تحولات قیمت مسکن در شهر تهران، تعداد معاملات انجام شده در شهر تهران در بازه زمانی ‌1388 تا 1398، تحولات قیمت مسکن در مناطق مختلف کشور، تحولات قیمت مسکن در مناطق مختلف کشور بدون احتساب شهر تهران، تحولات قیمت مسکن در مناطق مختلف شهر تهران، تحولات قیمت مسکن در مناطق مختلف شهر تهران بدون احتساب مناطق بالاتر از میانگین است.

بر‌اساس بررسی‌های انجام شده معاملات آبان‌ماه امسال حاکی از میانگین متوسط خرید و فروش یک متر مربع واحد مسکونی معادل 59‌ میلیون و 398‌ هزار تومان در منطقه یک دارد و این رقم برای منطقه 18 شهر تهران معادل 11‌ میلیون و 904‌ هزار تومان است.

بررسی نوسانات قیمت مسکن و ارز بررسی‌های انجام شده در دفتر اقتصاد مسکن حاکی از آن است که یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت مسکن، رشد نقدینگی و انتظارات تورمی حاصل از آن است. گزارش آن دفتر با بررسی یکی از نمونه‌ها اینگونه نتیجه می‌گیرد که در زمان‌هایی که شاخص نقدینگی به قیمت مسکن از روند بلندمدت خود پیشی گرفته است، فشاری برای افزایش قیمت مسکن در دوره‌های بعد ایجاد شده است.

بر این اساس در سال ‌97 بیشترین فشار برای افزایش قیمت مسکن از محل شوک‌های ایجاد شده در شاخص نقدینگی به قیمت مسکن به‌وجود آمده که آثار این شوک در افزایش بسیار زیاد قیمت مسکن در سال ‌98 قابل‌ملاحظه است.

افزایش و کاهش سود تولید مسکن

این گزارش حاکی است که سهم ارزش افزوده بخش مسکن از سال ‌1388 تا 1398، به 7‌/4 درصد کاهش یافته است. همچنین، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در شهر تهران و در تمامی مناطق شهری کشور از سال ‌92 تا 95 روند نزولی داشت و از سال ‌95 تاکنون اندکی روند صعودی شده است.

آمارها در بخش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ساختمان‌های مسکونی، نشان می‌دهد که در سال ‌95 تا 96 سود تولید مسکن از ‌70 به ‌120 رسید و در سال‌97 و 98 سود تولید مسکن به ترتیب در دو سال متوالی به ‌64 و سپس 60‌درصد کاهش یافت. آمار سهم بخش مسکن و ساختمان در ایجاد اشتغال در کشور سهم پایینی است و روند نزولی را طی کرده است.

گزارش‌ها حاکی است که سهم مسکن و ساختمان در اشتغال در فاصله زمانی 10‌ ساله بین سال‌های ‌1388 تا 1398، از 1/13‌ درصد به 6‌/12 درصد کاهش یافته است. سهم بخش مسکن در هزینه خانوار در فاصله زمانی 10‌ ساله بین سال‌های ‌88 تا 98 به بالاترین میزان خود یعنی 36‌ درصد رسیده که نسبت به سال ‌88 ، 4/3 درصد افزایش یافته است. این شاخص برای شهر تهران در سال ‌96 معادل 49‌ درصد بوده است.

قیمت مسکن همچنان صعودی است

روند تحولات قیمت مسکن در شهر تهران نیز همچنان صعودی است. بررسی‌ها حاکی است که میانگین قیمت معاملات مسکن در شهر تهران، روند صعودی دارد. به‌طوری که میانگین قیمت معاملات مسکن در شهر تهران در هشت ماهه نخست سال ‌98 معادل 12‌ میلیون و 617‌ هزار تومان بوده و در هشت ماهه نخست امسال این رقم به 27‌ میلیون و 828‌ هزار تومان رسیده است.

تحولات قیمت مسکن در شهر تهران نیز اختلاف فاحشی را نشان می‌دهد. بر‌اساس بررسی‌های انجام شده معاملات آبان‌ماه امسال حاکی از میانگین متوسط خرید و فروش یک متر مربع واحد مسکونی معادل 59‌ میلیون و 398‌ هزار تومان در منطقه یک دارد و این رقم برای منطقه 18 شهر تهران معادل 11‌ میلیون و 904‌ هزار تومان است.

گزارش دفتر اقتصاد مسکن در مورد بررسی شاخص حباب قیمتی در بازار مسکن شهر تهران نیز حاکی از افزایش قابل ملاحظه اجاره‌بها دارد. بنا بر اعلام کارشناسان، یکی از شاخص‌های نشان‌دهنده وجود حباب قیمتی در بازار مسکن، نسبت میانگین قیمت به میانگین اجاره‌بها هر مترمربع مسکن است.

بر‌اساس مطالعات انجام شده از سال ‌98، این شاخص افزایش قابل‌ملاحظه‌ای داشته و به عدد ‌23 رسیده است.در هشت ماهه نخست سال جاری نیز معادل 37‌ درصد بوده است که بیش از دو برابر میانگین بلندمدت است. براساس آمارها میانگین بلندمدت این شاخص برای شهر تهران ‌18 است. همه این شواهد نشان می‌دهد که خانه‌دار شدن برای بسیاری از مردم تبدیل به رؤیایی شده است که کسی نمی‌تواند آن را تعبیر کند.

سهم بخش مسکن در هزینه خانوار در فاصله زمانی 10‌ ساله بین سال‌های ‌88 تا 98 به بالاترین میزان خود یعنی 36‌ درصد رسیده است

تسنیم

برچسب ها:

قیمت مسکن 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman