معاون مسکن و ساختمان به بهانه روز مهندس مطرح کرد:

مرکز اسناد و موزه ملی مهندسان راه‌اندازی می‌شود

مرکز اسناد و موزه ملی مهندسان راه‌اندازی می‌شود
Facebook Twitter LinkedIn

۱۴:۱۷ | ۱۳۹۹/۱۲/۰۵

معاون وزیر راه و شهرسازی ارتقای جایگاه مهندسان و ارایه خدمات تخصصی توسط آن‌ها را در اولویت سیاستگذاری کلان وزارت راه و شهرسازی برشمرد و از راه اندازی مرکز اسناد و موزه ملی مهندسان ایران و همچنین ارسال لایحه قانون نظام مهندسی و اصلاح مفاد آیین‌نامه آن به دولت خبر داد.

به گزارش اخبار ساختمان، محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ضمن تبریک ۵ اسفند روز مهندس، برخی از اقدامات دولت را در راستای وظیفه اجتماعی مهندسان در کیفیت دادن به ساخت و ساز برشمرد.

معاون مسکن و ساختمان با اشاره به اینکه اساس و بنیاد خانواده و زندگی اجتماعی را مسکن و ساختمان و موضوعات مرتبط با مهندسی تشکیل می‌دهد، گفت: وزارت راه و شهرسازی در موضوع نظام مهندسی، به منظور کیفیت بهبود خدمات مهندسی اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان را که ۲۵ سال از تصویب آن می‌گذرد بازنگری کرد که این بازنگری به همراه آسیب‌شناسی و بررسی مشکلات موجود در حوزه ساخت و ساز بوده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: کمبودها و کاستی‌ها در قانون و آیین‌نامه احصا شده و در خصوص نکات پنهان آن بررسی لازم انجام شد. اقداماتی که وزارتخانه در این حوزه انجام داد ارسال لایحه اصلاح قانون نظام مهندسی به دولت ارسال و اصلاح مفادی از آیین نامه است.

محمودزاده اصلاح ابلاغیه آیین دادرسی برای شوراهای انتظامی و موضوع اصلاح ساختار دفاتر حقوقی برای ارایه خدمات و پاسخگوبودن را از دیگر نکات در حوزه زیربنایی مهندسی در کشور برشمرد و توضیح داد: بازنگری تمامی بخشنامه‌های قانون نظام مهندسی منطبق با شرایط جدید در حال انجام است. همچنین، کلیات ایجاد مهندسی ترافیک و این مبحث در شورای تدوین مقررات ملی ساختمان به تصویب رسید که اینکار به منظور ایجاد کیفیت انجام شد.

وی تربیت نیروی متخصص را از دیگر راهکارهای دولت برای بهبود شرایط مهندسی در کشور عنوان کرد و گفت: برای اولین بار در آزمون آتی پروانه‌های تخصصی در حوزه مهندسی صادر می‌شود. در شرایط فعلی تمامی پروانه‌های مهندسی پروانه‌های عمومی هستند و فرقی نمی کند نوع ساختمان چیست. بدین معنا، همه مهندسان بر اساس گروه یا پایه‌ای که دارند می‌توانند خدمات انجام دهند. در حالیکه ساختمان با شرایط ویژه‌ای که دارد نیازمند پروانه تخصصی بوده و این کار در حال انجام است.

به گفته محمودزاده، با صدور پروانه تخصصی برای مهندسان و ترویج آن، مهندسان ترغیب می‌شوند تا به روز شوند و مطالعات روز را داشته باشند تا بتوانند از این فرصت پیش آمده استفاده کنند. با اینکار خدمات رسانی برای این حوزه، خدمات کاملا تخصصی خواهد بود.

 

بیشتر بخوانید: صنعتی سازی ساختمان فراموش شده است

ساختمان‌های طرح اقدام ملی مسکن بیمه کیفیت می‌شوند

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: بیمه کیفیت ساختمان برای تمامی ساختمان‌های طرح اقدام ملی مسکن در مقیاس وسیع از دیگر اقدامات دولت در حوزه مهندسی بوده است که چندی پیش تفاهم نامه آن منعقد و وارد مراحل اجرایی و عملیاتی شد. با اینکار ساختمان های طرح اقدام ملی مسکن بین ۳ تا ۱۰ سال بیمه می شوند.

محمودزاده از امضای تفاهم‌نامه وزارت راه و شهرسازی با سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور برای ارایه تخفیف ارایه خدمات مهندسی رایگان و با تخفیف در اجرای طرح اقدام ملی مسکن خبر داد و گفت: مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان برای دهک‌های یک تا سه خدمات رایگان مهندسی در اجرای طرح اقدام ملی مسکن ارایه می دهند که این خدمات برای اقشار میان درآمدی با ۵۰ درصد تخفیف همراه است.

وی افزود: در مقابل وزارت راه و شهرسازی با افزایش ظرفیت خدمات این موضوع را برای مهندسان جبران خواهد کرد که این موضوع باعث می شود تا قیمت تمام شده برای متقاضیان این نوع از مسکن، کمتر شود.

 

بیشتر بخوانید: گزارش دولت از طرح اقدام ملی مسکن

پایگاه خبری وزارت راه شهرسازی


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman