مساکن روستایی باید مقاوم سازی شوند

مساکن روستایی باید مقاوم سازی شوند
Facebook Twitter LinkedIn

۱۵:۱۵ | ۱۴۰۰/۰۶/۲۰

هرساله شاهد بروز حوادث طبیعی از قبیل سیل و زلزله در برخی مناطق کشور هستیم که این بلایای طبیعی خسارات فراوانی را به مردم به‌ویژه در روستاها وارد می‌کند.
به گزارش اخبار ساختمان، عدم استحکام بسیاری از منازل مسکونی در مناطق روستایی یکی از دلایل اصلی بالا بودن خسارات در این مناطق هنگام بروز حوادث طبیعی است و همین امر سبب شده افزایش استاندارد منازل روستایی از اهمیت بالایی برای روستاییان برخوردار باشد، ازاین‌رو ضروری است نهادهای مربوط با پرداخت کمک‌های بلاعوض و همچنین تسهیلات گام مهمی در جهت مقاوم‌سازی منازل روستایی بردارند تا در صورت بروز حوادث طبیعی شاهد وارد آمدن خسارات فراوان به روستاییان نباشیم.

اجرای طرح ایمن سازی روستاها

احمد کرمی با بیان اینکه مقاوم سازی منازل مسکونی از اهمیت بالایی برخوردار است و تاثیر به سزایی در کاهش آمار خسارات دارد اظهار داشت:جهت پیشگیری از خسارت احتمالی حوادثی مانند سیل و زلزله، اجرای طرح ایمن‌سازی روستاهای استان ایلام در دستور کار قرار گرفته است.

معاون عمرانی استاندار ایلام با بیان اینکه طرح ایمن سازی روستایی موجب کاهش خسارات ناشی از بلایای طبیعی خواهد شد اضافه کرد: مقاوم‌سازی و نوسازی منازل مسکونی در 607 روستا استان ایلام با جمعیتی بالغ بر 182 هزار نفر امری ضروری است و تلاش می‌شود این مهم در روستاهای استان ایلام اجرا شود.

شناسایی ده‌ها روستای در معرض خطر

آیت قیصربیگی نیز در این باره گفت: ده‌ها روستا در معرض خطر استان در راستای پیشگیری، کاهش خطرات و سوانح طبیعی در مناطق آسیب پذیر استان شناسایی شده و مورد بازدید و بررسی قرار گرفته‌اند.

مدیر کل ستاد بحران استان خاطرنشان کرد: پس از شناسایی و بازید از روستاهای مذکور، مصوباتی برای اجرای طرح‌ها و پروژه‌های پیشگیرانه اتخاذ می‌شود و در نهایت مجموعه این مصوبات در مدیریت بحران استان پس از جمع بندی به پژوهشکده سوانح طبیعی کشور ارسال می‌شود تا پس از اعتبارسنجی توسط بنیاد مسکن اجرایی شود.

ایلام، استانی حادثه خیز

قیصربیگی با اشاره به اینکه استان ایلام از نظر بلایای طبیعی یک استان حادثه خیز است، افزود: خوشبختانه امروزه سهم استان در تعریف طرح‌ها و پروژه‌های پیشگیرانه بطور ویژه افزایش یافته است.

وی با اشاره به زمینه وقوع حوادث و بلایای طبیعی نظیر سیل، زلزله، رانش زمین در استان بیان داشت: هرساله به خاطر وقوع بلایای طبیعی در کشور و استان هزینه‌های جبران ناپذیری ایجاد می‌شود که در این زمینه و در راستای پیشگیری و کاهش خطر اقداماتی از جمله اجرای طرح‌ها و پروژه‌های ایمن ساز در دستور کار دستگاه‌های قرار گرفته است.

طرح‌های تشویقی ارائه شود

سبحان امجدی کارشناس مسکن نیز در این باره گفت: با توجه به این‌که از یک سو جمعیت قابل‌توجهی از کشور در روستاها استقرار دارند و از سوی دیگر مساکن روستایی با مصالح کم‌دوام و سازه‌های نامقاوم ساخته‌شده‌اند ضروری است مسئولان مربوط با ارائه طرح‌های تشویقی روستاییان را به بازسازی و نوسازی منازل خود ترغیب نمایند.

وی افزود: وقوع زلزله طی سال‌های گذشته در مناطق مختلف کشور نشان می‌دهد که متأسفانه در برخی مناطق آن‌گونه که باید به مقاوم‌سازی و بهسازی منازل مسکونی روستاها توجه نشده‌است.

امجدی در پایان اظهار داشت: رونق مقاوم‌سازی و بهسازی مسکن در روستاها علاوه‌بر ایجاد اشتغال برای روستائیان، از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری و حتی ممکن است به مهاجرت معکوس کمک کند، از این رو باید بیش از پیش مورد توجه نهادهای مربوط قرار گیرد.

تسنیم

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman