خرید مسکن برای اتباع خارجی ممنوع است

خرید مسکن برای اتباع خارجی ممنوع است
Facebook Twitter LinkedIn

۱۵:۴۸ | ۱۴۰۱/۰۱/۲۳

نایب رییس اتحادیه املاک گفت: خرید مسکن توسط اتباع خارجی ممنوع بوده و این افراد فقط مجاز به رهن و اجاره خانه در شرایط قانونی هستند.

به گزارش اخبار ساختمان، این روزها با افزایش ورود اتباع خارجی به کشور این افراد برای تهیه مسکن با فراز و فرودهایی دست و پنجه نرم می کنند. اما مساله ای که وجود دارد آنکه برای خرید و رهن و اجاره مسکن توسط اتباع خارجی چه باید کرد؟ حسام عقبایی ،نایب رییس اتحادیه املاک مسکن کشور در رابطه با این موضوع می‌گوید: خرید فروش فروش ملک به اتباع خارجی ممنوع است و امکان اینکه در دفتر خانه های اسناد رسمی سندی به نام این افراد ثبت شود به هیچ عنوان وجود ندارد به همین دلیل انتقال سند نیز به اتباع خارجی امکان پذیر نیست.

جدیت این موضوع در حدی است که سفارتخانه ها هم نمی توانند برای خود ملک خریداری کنند و اگر سفیر یک کشور خارجی در ایران زندگی کند، فقط می تواند محلی را برای سفارتخانه بخرد، ضمن آنکه چنانچه متراژ سفارتخانه بزرگ باشد و امکان استقرار سفیر در سفارتخانه وجود داشته باشد سفیر می تواند در آنجا زندگی کند ولی اگر مکان سفارتخانه کوچک باشد و سفیر به یک خانه بزرگتر نیاز داشته باشد برای این فرد نیز به هیچ عنوان امکان خرید خانه وجود ندارد و سفیر باید نهایتا مکانی را برای زندگی اجاره کرده و امکان اینکه بتواند ملکی خریداری کند وجود ندارد.

نایب رییس اتحادیه املاک ادامه داد: به طور کلی امکان خرید ملک در ایران برای اتباع خارجی وجود ندارد. یعنی؛ هیچ ملکی به نام آن ها ثبت نمی شود، همچنین باید دانست قرار داد فروش یا اجاره ملک به صورت قولنامه ای برای ان افراد ممنوع است.

عقبایی خاطر نشان کرد: اتحادیه املاک تا کنون با مواردی از این دست روبرو نشده است. اما در صورتی که در این زمینه تخلفاتی صورت بگیرد هم اتحادیه املاک و هم مراجع قضایی به صورت جدی با این گونه تخلفات برخورد می کند.


اجاره خانه به خارجی ها ممکن است؟


او اضافه کرد: درمورد رهن و اجاره مسکن به اتباع خارجی اعم از (افغان ها،عراقی ها، پاکستانی ها، افریقایی ها، اروپایی و ...) که برای فعایت های مختلفی مانند اقامت، اشتغال و یا سرمایه گذاری در ایران حضور دارند، امکان اینکه این افراد بتوانند خانه ای اجاره کنند وجود دارد.

نایب رییس اتحادیه املاک با اشاره به اینکه اتباع خارجی برای اجاره ملک به کارت اقامت نیاز دارند در این زمینه توضیح داد: اتباع خارجی در صورت مراجعه به مشاوران املاک باید کارت اقامت خود را برای تایید اعتبار سنجی به املاکی ها ارائه کرده و باید مدت قرار داد اجاره خود را را با مدت اعتبار کارت اقامتشان تنظیم کنند. یعنی اگر اعتبار کارت اقامتشان کمتر از یک سال باشد حتما باید به صوت کوتاه مدت قرارداد اجاره را تنظیم کرده و اگر مدت اعتبار کارت اقامت این افراد بیش از یک سال بود، براساس آن تنظیم کنند.

عقبایی در خاتمه افزود: مشاوران املاک به غیر از اعتبار سنجی کارت اقامت اتباع خارجی باید به اداره اماکن شهر خود مراجعه کرده و مدارک این افراد را برای اخذ کد رهگیری ارائه کنند و اگر موردی خارج ازاین چهارچوب دیده شود تخلف است و اتحادیه املاک ، اداره پلیس اماکن عمومی و قوه قضاییه با این تخلفات برخورد می کنند.

روزنامه صمت


نظرات کاربران
security code
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman