ماجرای کلاهبرداری تعاونی مسکن معاونت غذا و دارو
به گزارش اخبار ساختمان، چند روز پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینکه در شهر جدید پردیس فردی با فروش واحدهای مسکونی در قالب تعاونی مسکن معاونت غذا و دارو به چند نفر بازداشت و دفتر این تعاونی مسکن نیز توسط شعبه دوم بازپرسی دادسرای ناحیه یک تهران پلمب شده است.
متقاضیان و شاکیان این پرونده با دیدن و شنیدن این خبر شوکه شده و بسیاری از آنها سراسیمه به شهر جدید پردیس مراجعه و پیگیر این کلاهبرداری و دستگیری فرد کلاهبردار شدند.
اگر چه دفتر کار این شرکت تعاونی توسط عوامل اداره ۱۴ پلیس آگاهی تهران و به دستور بازپرس شعبه دوم دادسرای ناحیه یک تهران در تاریخ یکم خرداد ماه پلمب شده است اما هنوز متقاضیان و ثبت نام کنندگان در این شرکت تعاونی معتقد هستند که این موضوع باید توسط مقامات قضایی و حتی شرکت عمران پردیس رسیدگی و موضوع نهایی شود.
تجمع کنندگان و شاکیان پرونده که اکثرا از دهک های ضعیف جامعه هستند در حضور رئیس پلیس آگاهی تهران با این عنوان که باید شاکیان پرونده پول های آنها را با ضرر و زیان آن به آنها برگرداند می گویند: چرا تاکنون مقامات ذیربط در خصوص این شرکت تعاونی اطلاع رسانی نکرده اند که کار به اینجا بکشد و ما مورد کلاهبرداری شدید قرار بگیریم.
نکته جالب در این پرونده این است که مهدی هدایت مدیرعامل سابق شرکت عمران شهر جدید پردیس در گفتگویی تلویزیونی اعلام کرده بود که متقاضیان خرید مسکن مهر در شهر جدید پردیس باید بدانند که قراردادهای آنها باید پنج برگی باشد و به تایید شرکت عمران برسد.
او گفته بود که متقاضیان خرید مسکن باید هر گونه خرید و فروش مسکن را کارگزاری مسکن مهر انجام دهند تا از صحت و سقم آن مطمئن شوند.
مدیر عامل سابق شهر جدید پردیس با بیان اینکه دلال ها تعداد زیادی واحد مسکونی در اختیار دارند که دنبال این هستند که با روش های غیر متعارف واحدهای خود را زودتر از واحدهای مسکونی دیگران تکمیل کنند تاکید داشت این اقدام باعث می شود تا واحدهای مسکونی را مجددا به فروش برسانند.
اما سرهنگ گودرزی رئیس پلیس آگاهی تهران نیز در این گفتگو تاکید دارد که افرادی که با ثبت یک شرکت تعاونی با سازمان غذا و دارو از سال ۹۵ همکاری کرده است اظهار داشت : متاسفانه با این اقدام افراد زیادی را جذب کرده است و اموالی از مردم گرفته است و قرار بوده است که برای آنها ثبت نام انجام دهد و واحد مسکونی به آنها تحویل دهد.
وی افزود: اما متاسفانه این مدت از مردم فقط پول گرفته است و به هیچ گونه از تعهدات خود عمل نکرده است. یعنی عملا واحدهایی که برای مردم در نظر گرفته است وجود ندارد.
سرهنگ گودرزی ادامه داد: این فرد از سال ۹۵ تحت تعقیب بوده است و سرانجام با تلاش شبانه روزی این فرد شناسایی شد. تاکید ما این است که مردم و متقاضیان مسکن مهر برای هر گونه خرید و فروشی به شرکت عمران مراجعه کنند.
نکته ای که در این بازداشت وجود دارد و هست این است که فرد مظنون و دستگیر شده در این ماجرا تاکید دارد که مشکلات خرید و فروشی بود که دلال ها انجام می دادند، بدون اینکه ما مطلع شویم.
فرد بازداشت شده می گوید: درگیر دلال ها شدیم و مشکل ما دلال ها بودند و هستند. ما واحدهای مسکونی را شرکت عمران خریداری نکردیم بلکه از اشخاص خریدیم و به اشخاص هم می فروختیم. من فقط یک واسطه بودم.
وی میزان خرید و فروش واحدهای مسکونی را ۸۰۰ واحد اعلام کرد که چندی پیش گفته شده بود فردی که به نوعی سلطان مسکن مهر است و ۷۰۰ واحد مسکونی دارد تا حدودی مطابقت دارد.
اما شاکیان پرونده نیز هر کدام به نوعی مشکلات و درخواست خود را در حضور رئیس پلیس آگاهی تهران اعلام و می گفتند که ما با این عنوان که این شرکت تعاونی به سازمان غذا و دارو و ارتش وابسته است به این شرکت تعاونی اعتماد کردیم.
خانم خانه دار یکی از شاکیان پرونده گفت: با دو بچه کوچک آرزوی خانه دار شدن داشتم. از سال ۹۸ قسط می دهیم اما واحدی دریافت کرده ایم.
یکی دیگر از شاکیان و مالباخته گان گفت: قرار بود در سال ۹۸ واحدهای مسکونی را تحویل دهند اما هنوز به این واحدهای مسکونی نرسیده ایم. در فاز ۱۱ شهر جدید پردیس هر چقدر دنبال واحد مسکونی گشتیم پیدا نکردیم و وقتی مراجعه می کنیم می بینیم که آن واحد مسکونی که در قرارداد ذکر شده برای شخص دیگری است.
یکی دیگر از اعضای شرکت تعاونی مسکن معاونت غذا و دارو گفت: نکته جالب این است که در قرارداد منعقد شده به خوبی طبقه و واحد مسکونی مشخص بود اما هر زمان که اعلام می کردیم باید واحد مسکونی را بازدید کنیم اعلام می شد که چون محیط کارگاهی است نمی توان بازدید کرد. تا اینکه در بازدیدی که بعد از مدتها انجام دادیم محلی را به ما نشان دادند که محیط کارگاهی بود.
یکی دیگر از اعضای شرکت تعاونی مسکن معاونت غذا و دارو معتقد است که اعتماد برای این بود که می دیدیم که شرکت تعاونی با نام معاونت سازمان غذا و دارو به ثبت رسیده است و ارتشی ها هم در ان محل رفت و آمد می کنند بنابراین به این شرکت تعاونی اعتماد کردیم. در سال ۹۸ حدود ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت کردم اما ۱۰ روز است که متوجه شده ایم کلاهبرداری بوده است و هیچ واحد مسکونی قرار نیست به ما فروخته شود.
اکثر شاکیان و اعضای شرکت تعاونی مسکن معاونت غذا و دارو می گویند که باید این اقدام پیشگیرانه قبل از وقوع انجام می شد و حالا با دستگیری کلاهبردار ما که به حق و حقوق خود نخواهیم رسید.
امیر حسین جابرانصاری مدیر عامل شهر جدید پردیس در پاسخ به این پرسش که آیا در فاز ۱۱ شهر جدید پردیس همچین کلاهبرداری صورت گرفته است؟ گفت: اولا که باید تاکید کنم که در فاز ۱۱ شهر جدید پردیس تمام واحدهای ساخته شده در قالب مسکن مهر است و هیچ تعاونی مسکن با نام تعاونی مسکن معاونت غذا و دارو در آن فاز واحد مسکونی ندارد. این موضوع و فروش واحدهای مسکونی از سال ۹۵ است. اما متاسفانه خریداران مسکن بدون توجه به تمام هشدارها اقدام به خرید مسکن کرده اند.
وی افزود: متاسفانه این کلاهبردار توانسته است با همین نام و جلب توجه با نام تعاونی مسکن معاونت غذا و دارو قراردادهایی در برگه های A۴ از هر متقاضی ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان دریافت کند و هیچ واحدی هم تحویل ندهد. تاکید ما این است که هر خرید و فروشی باید در کارگزاری شرکت عمران شهر جدید پردیس صورت بگیرد.
آنطور که به نظر می رسد متقاضیان و شاکیان برای دریافت مبالغ خود باید شکایت خود را تقدیم شعبه دوم بازپرسی دادسرای ناحیه یک تهران ارائه کنند. هر چند که باید قبل از هر اقدامی تمام تحقیقات خود را انجام می دادند تا اینگونه مالباخته نشوند.
برچسب ها:
شرکت عمران شهر جدید پردیس