وضعیت ساخت مسکن در کشور قابل قبول نیست

وضعیت ساخت مسکن در کشور قابل قبول نیست
Facebook Twitter LinkedIn

۱۰:۰۳ | ۱۴۰۱/۰۶/۱۶

رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: وضعیت ساخت مسکن در کشور اصلا قابل قبول نیست؛ دولت ساخت مسکن را آغاز کرده است اما با روند کنونی نمی تواند به نتیجه ای برسد.

به گزارش اخبار ساختمان، حجت السلام و المسلمین رئیسی در حالی سکان دولت سیزدهم را در دست گرفت که شرایط تولید مسکن در کشور اسفبار بود و وعده وی برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال جان تازه ای بر حوزه مسکن دمید.

 

این در حالی است که یک سال از عمر دولت سیزدهم می گذرد و اما به اصطلاح آجر روی آجر مهمترین شعار و وعده این دولت که تولید مسکن در کشور بود، گذاشته نشده است.

 

انتقادات به تاخیر و کندی فعالیت های دولت در زمینه تولید مسکن از سوی بسیای از نمایندگان مجلس گفته و شنیده می شود.

 

به طوری که محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس در همین زمینه گفته بود؛ وضعیت ساخت مسکن در کشور اصلا قابل قبول نیست. دولت ساخت مسکن را آغاز کرده است اما با روند کنونی نمی تواند به نتیجه ای برسد.

 

این در حالی است که مقام معظم رهبری نیز در هفته دولت و در جلسه اخیر خود با دولتمردان در این بخش بیان کردند: در قضیه مسکن عقب ماندگی زیادی وجود دارد که موجب افزایش سرسام آور قیمت و اجاره بها و رنج و زحمت مردم شده است.

 

با توجه به تصویب قانون جهش تولید مسکن در کشور و ریل گذاری مناسب در این بخش اما برخی ایراد کار را در موضوعی دیگری می دانند و تاکید دارند حجم بالای مسئولیت ها و تعدد ماموریت های وزارت راه و شهرسازی باعث مغفول ماندن حوزه مسکن در این وزارتخانه شده است.

 

بازگشت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی به روی میز نمایندگان

 

از این رو جمعی از نمایندگان طرح «انتزاع بخش ساختمان و شهرسازی از وزارت راه و شهرسازی و تشکیل وزارت حمل و نقل و وزارت ساختمان، شهرسازی و آمایش سرزمین» را در ابتدای کار دولت سیزدهم کلید زدند و اما ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در قالب نامه ای به کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خواستار مسکوت ماندن این طرح در مجلس شد، تا اینکه این طرح به نوعی کنار گذاشته شود.

 

با این حال ادعای اصلی امضاءکنندگان و مدافعان این طرح این بود که مشکلات صنعت حمل و نقل و نابسامانی های بخش مسکن و شهرسازی ناشی از بزرگی و عدم یکپارچگی وزارت راه و شهرسازی است. مخالفان طرح هم بر هزینه های تفکیک و نامناسب بودن زمان پیشنهاد آن (با توجه به معرفی کابینه جدید) تأکید داشتند و مدعی بودند که یک مدیر توانمند خواهد توانست وزارتخانه را به‌خوبی اداره کند و برنامه ها را به نتیجه برساند.

 

اما طولی نپاید که یک سال از عمر دولت سیزدهم گذشت و روند کند تولید مسکن با وجود وعده دولت و ریل گذاری مناسب در قالب قانون جهش تولید مسکن کار را به جایی رساند که بازهم طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی به روی میز نمایندگان برگردد.

 

همین چند روز اخیر بود که رئیس کمیسیون عمران مجلس از ارسال طرح طرح تفکیک وزارت راه، شهرسازی به هیات رییسه مجلس خبر داد.

 

محمد رضا رضایی کوچی در همین زمینه و درباره دلایل به جریان انداختن مجدد این طرح در مجلس گفت: متاسفانه وزارت راه به جای اینکه نقش سیاست گذار و تسهیل کننده امور را داشته باشد، نقش پیمانکاری به خود گرفته است و جای انبوه سازان و پیمانکاران در این بخش خالی است چراکه این بخش ها باید بیایند و در بخش مسکن فعالیت کنند.

 

آشفتگی در تولید مسکن وجود دارد

 

وی با بیان اینکه ما همه ملزومات ساخت مسکن در کشور را داریم، گفت: منتها یک آشفتگی در تولید مسکن وجود دارد. متاسفانه برخی از اعضای دولت خیلی به تولید مسکن در کشور اعتقادی ندارند، یعنی همراهی لازم را با این موضوع نمی کنند و با این حال شخص آقای رئیس جمهور در این زمینه مصمم بوده و پای کار است.

 

نماینده مردم جهرم در مجلس تاکید کرد: از این رو وقتی ما دیدیدم که در این بخش آشفتگی وجود دارد طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی را به هیئت رئیسه مجلس دادیم و بعد از تعطیلات مجلس هم این طرح اعلام وصول می شود.

 

اما در حالی رئیس جمهور یک سال گذشته مخالف طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی بود که به گفته رئیس کمیسیون عمران رئیس جمهور، به همراه رئیس مجلس شورای اسلامی و اعضای کمیسیون عمران، موافق این طرح هستند.

 

با همه این تفاسیر باید منتظر ماند و دید که آیا استراتژی جدید مجلس پیرو تفکیک وزارت راه و شهرسازی می تواند تحرک تازه ای در تولید مسکن کشور ایجاد کند و یا اینکه مشکلات در این بخش ریشه ای است و باید دست به اقدامات دیگری زد.

 

همچنین در روزهای اخیر اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس در نخستین رویداد فناورانه مسکن و ساختمان نسبت به تفکیک وزارت راه و شهرسازی واکنش نشان داد و اعلام کرد: مجلس به سمت تفکیک وزارت راه و شهرسازی و ایجاد وزارتخانه های مسکن و وزارت راه حرکت کرده است تا بتوانند در این 2 حوزه اختصاصی اقدامات مناسبی انجام دهند، چرا که در سال هایی که این ادغام صورت گرفته است خروجی مناسبی در بخش مسکن و راه ایجاد نشده است.

 

بازار

 


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman