اجاره مسکن در تهران همچنان در حال رشد است
به گزارش اخبار ساختمان، اگرچه قیمت مسکن در طول دو ماه اخیر چندان افزایشی نبود، اما وضعیت اجاره بهای مسکن در مناطق مختلف تهران در بهمن و اسفند ۱۴۰۱ به دلیل تورم ناشی از رکود نسبت به ماه های قبل متفاوت شد.
هر چند قیمت مسکن مانند سایر کالاها لحظه ای تغییر نمی کند، اما نوسان قیمت هر متر مربع از یک واحد آپارتمان با توجه به وضعیت قیمت دلار و تأثیر آن بر محصولات و ملزومات مورد نیاز ساخت و ساز موضوعی است که در سال های اخیر گریبان بازار مسکن را گرفته و باعث تغییرات چند باره قیمت در مدت یکسال شده است.
از این رو رشد اجاره بهای مسکن در طی این مدت مستأجران را وارد بحران جدیدی در بازار اجاره کرده تا جایی که بخشی از این جمعیت ناچار به کوچ اجباری به مناطق دیگر تهران و در برخی موارد به شهرهای حاشیه ای شده اند.
جمعیت مستأجران در تهران زیاد است
طبق گزارش جدید مرکز آمار در بین خانوارهای شهری ایرانی ۶۸.۳۴ درصد صاحب منزل مسکونی، ۲۳.۱۶ درصد مستاجر و ۸.۵ درصد هم در سایر گونه های سکونت به سر می برند.
بر اساس این آمار، شهر تهران ۱۱ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده و در حال حاضر جمعیت شهری تهران ۹ میلیون و ۲۶۰ هزار نفر است یعنی تهران ۱۴.۷ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است.
حالا از این جمعیت به گفته حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، ۴۳ درصد تهرانی ها مستاجر هستند. از این رو وقتی دولت می گوید سالیانه یک میلیون مسکن ایجاد خواهد کرد قاعدتا در این محاسبه باید ۱۵۰ هزار واحد را به تهران اختصاص دهد.
رشد اجاره بها در بازار تهران
در رابطه با وضعیت اجاره بها مسکن، هادی سرخوش، کارشناس بازار مسکن گفت: از دی ماه سال جاری اجاره بهای خانه در مناطق مرکزی و جنوبی تهران رشد قیمت داشت و این موضوع تا اسفند ماه نیز ادامه داشت.
سرخوش ادامه داد: خیز افزایش اجاره مسکن تنها در دو ماه اخیر تا حد زیادی تقاضا در بازار را کاهش داد و در خیلی از موارد مستاجران به ناچار به شهرهای اطراف تهران کوچ کرده اند.
به گفته این فعال صنفی، در شرایط تورمی حال حاضر معاملات سوداگرانه در بازار مسکن به ویژه در بخش اجاره افزایش پیدا می کنند و به دنبال این وضعیت صاحبان سرمایه برای حفظ ارزش سرمایه خود آن را وارد بازار ملک می کنند و با اجاره های بالا سعی در جبران کاهش درآمدهای خود دارند.
وی ادامه داد: همین وضعیت باعث شده سرمایه گذاران بیشتر به دنبال حفظ و افزایش سرمایه های خود باشند تا واحدهای مسکونی را با قیمت های بالا اجاره دهند.
این کارشناس بازار مسکن با اشاره به اینکه بازار اجاره مسکن سلیقه ای شده و هیچ پایه و اساسی برای تعیین آن وجود ندارد، گفت: وضعیت اقتصادی به حدی به مردم فشار آورده که مالکان برای جبران کاهش درآمدهایشان با اجاره بهای سلیقه ای شرایط را برای مستاجران سخت تر کرده و این موضوع در بهمن و اسفند سال جاری بیشتر شده است.
سرخوش ادامه داد: متأسفانه با افزایش نرخ دلار، بازار اجاره مسکن تنش زا شد و پس از تثبیت و یا کاهش قیمت دلار نیز اجاره بها کاهشی نشد.
اقتصاد24