هیچ خلا قانونی در حوزه مسکن وجود ندارد

هیچ خلا قانونی در حوزه مسکن وجود ندارد
Facebook Twitter LinkedIn

۱۱:۱۰ | ۱۴۰۲/۰۳/۲۳

رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: هم اکنون در حوزه مسکن هیچ خلا قانونی وجود نداشته و همه قوانین مورد نیاز برای ساخت و کنترل قیمت مسکن در اختیار دولت بوده که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کند.

به گزارش اخبار ساختمان، محمدرضا رضائی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تصویب طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی در مجلس و تاثیر آن بر بازار گفت: در مجلس قانون مالیات بر خانه های خالی را مصوب کردیم تا به عرضه خانه های خالی از سکنه به بازار کمک کند؛ همچنین قانون جهش تولید مسکن را مصوب کردیم تا بر اساس آن چهار میلیون واحد مسکونی ساخته و تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار مسکن برقرار شود؛ قانون سومی که امروز در صحن علنی مورد بررسی قرار گرفت و مواد باقی مانده نیز تصویب شد، در حوزه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها است.


همه قوانین مورد نیاز برای ساخت و کنترل قیمت مسکن در اختیار دولت است


این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هم اکنون در حوزه مسکن هیچ خلا قانونی وجود نداشته و همه قوانین مورد نیاز برای ساخت و کنترل قیمت مسکن در اختیار دولت بوده که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کند، عنوان کرد: امروز هیچ بهانه ای برای عدم ساخت و ساز مسکن و عدم کنترل قیمت ها وجود ندارد. سابقاً وقتی از دستگاه های نظارتی مانند سازمان تعزیرات حکومتی در خصوص عدم نظارت بر بازار و کنترل قیمت ها سوال می کردیم، پاسخ می دادند که به دلیل نبود قانونی در این زمینه امکان نظارت دقیق وجود ندارد. حال قانون را در اختیارشان قرار داده و سازمان تعزیرات را مکلف کردیم بنگاه هایی که خارج از ضابطه قرار داد نوشته را جریمه و پلمپ کند.


دستگاه های اجرایی می توانند حکمرانی را در بازار مسکن اجرایی کنند


رئیس کمیسیون عمران مجلس اظهار کرد: امروز همه قوانین در حوزه مسکن در اختیار دولت بوده و دستگاه های اجرایی می توانند حکمرانی را در بازار اجرایی کنند. طرح دو فوریتی کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی از جمله قوانین خوب مجلس بوده که هم به موجران و هم به مستاجران کمک می کند.

وی ساماندهی مشاوران املاک، زمین های بایر و رها شده و سکوهای معاملاتی مسکن و اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی را از جمله موارد مهم دانست و عنوان کرد: هرجایی که دولت و دستگاه های اجرایی احساس خلا قانون داشتند، قانون تدوین کرده و در اختیارشان قرار دادیم، حال امیدواریم با اجرای دقیق قوانین مجلس شاهد افزایش تولید مسکن و نظارت دقیق بر بازار مسکن و اجاره بها باشیم.


بیش از ۵۰ درصد از سبد هزینه ای خانواده ها صرف تامین مسکن و پرداخت اجاره بها می شود


این نماینده مردم در مجلس خاطرنشان کرد: در آستانه فصل تابستان و جا به جایی مستاجران قرار داریم، در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد از سبد هزینه ای خانواده ها صرف تامین مسکن و پرداخت اجاره بها می شود، از این رو دولت باید در حوزه مسکن حضور جدی تری داشته باشد.


شورای عالی مسکن در شرایط اضطراری می تواند برای ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها ورود کند


وی در رابطه با تجربه مثبت ورود دولت در کشورهای توسعه یافته به بازار مسکن و کنترل آن اظهار کرد: در طرح مذکور تاکید کردیم هنگامی که در شرایط اضطراری قرار بگیریم و اجاره بها به نحوی افزایش پیدا کند که مردم توان پرداخت آن را نداشته باشند، دولت و شورای عالی مسکن که به ریاست رئیس جمهور و دبیری وزیر راه و شهرسازی و حضور وزرای دولت و یکی از نمایندگان مجلس تشکیل می شود، باید به قیمت گذاری مسکن و اجاره بها ورود کند؛ تجربه این امر در سایر کشورها نیز وجود دارد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی بسیار غنی است که اگر دولت به خوبی از ظرفیت های آن استفاده کند، اثر بخش خواهد بود. متاسفانه در قانون جهش تولید مسکن بانک ها به خوبی همراهی نکردند، در غیر این صورت امروز شرایط بهتری را در حوزه تولید مسکن مشاهده می کردیم. امیداریم دولت پس از تایید شورای نگهبان به خوبی از ظرفیت های این طرح استفاده کند تا شاهد آرامش در بازار مسکن و اجاره بها باشیم.

بازار


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman