سیمان باید توسط کارخانجات به بازار عرضه شود
به گزارش اخبار ساختمان، سعید رحیمی رئیس انجمن بتن ایران با اشاره به اینکه تولیدکنندگان بتن بزرگترین مصرف کننده سیمان هستند، افزود: حدود ۷۰ درصد سیمان مصرفی یک ساختمان در بتن مصرف می شود.
قیمت سیمان با عرضه و تقاضا همخوانی ندارد
وی ادامه داد: عملا در این مدتی که سیمان در بورس کالا عرضه شد، دیدیم که قیمت سیمان با عرضه و تقاضا همخوانی ندارد. صنف بتن در بسیاری از مواقع با رکود بسیار جدی مواجه است اما قیمت مواد اولیه روبه افزایش است! هیچ جای دنیا وجود ندارد، صنفی که بزرگترین مصرف کننده است، با رکود مواجه می شود اما نرخ مواد اولیه اش رویه افزایشی داشته باشد.
رحیمی اظهار داشت: در بورس با توجه به اینکه یک قیمت پایه می دهد و میزان عرضه هم دست خودشان است، می توانند با قیمت بازی کنند و این موضوع به هیچ وجه به صلاح مصرف کننده نیست. وقتی قیمت پایه ای را در بورس می گذاریم، عملا رقابت بین تولیدکنندگان سیمان ایجاد نخواهد شد. در هیچ جای دنیا کالاهای استراتژیک مثل مسکن را که مردم به آن نیاز دارند، قیمت تمام شده اش را بالا ببرند.
بورس به دنبال افزایش قیمت سهام است
رئیس انجمن بتن ایران در پایان گفت: بورس به دنبال سود و افزایش قیمت سهام است و نمی توانیم در آنجا قیمت سیمان را پایین بیاوریم. باید سیمان در خود کارخانجات و با قیمتی که محاسبه شده، عرضه شود. در همه جای دنیا رقابت آزاد بهترین راه کشف قیمت است. در صنعت بتن آماده و شن و ماسه، به دلیل رقابت بیش از حدی که بین تولیدکنندگان است، تمام کارخانه جات به سمتی می روند که با تولید انبوه و سیستم برندینگ بتوانند بقای خود را تضمین کنند. بورس یک نوع فروش واحد است و اتوماتیک وار کاری می کند تا با بالاترین قیمت محصول را بفروشد و این روش اشتباه است و باید به سمت رقابت آزاد برویم.
دانشجو