مستاجران در چه شرایطی می توانند اجاره نپردازند؟

مستاجران در چه شرایطی می توانند اجاره نپردازند؟
Facebook Twitter LinkedIn

۰۹:۳۸ | ۱۴۰۲/۰۸/۱۶

به دلیل گرانی و تورم زیاد بسیاری از افراد قادر به خرید خانه نیستند از این رو مجبور به اجاره می شوند، اجاره خانه شرایطی دارد که بهتر است از قبل آنها را بدانید.

به گزارش اخبار ساختمان، امروزه به دلیل گرانی و تورم افراد زیادی قادر به خرید خانه نیستند، بنابراین تنها راه برای آنان اجاره خانه و زندگی در خانه استیجاری است. اجاره نشینی مزایا و معایب بسیاری را به همراه دارد، توصیه می کنیم افراد اجاره نشین نکاتی را که در این بخش آورده ایم را رعایت نمایند تا دچار مشکل نشوند.

مستاجر باید قبل از اجاره خانه همه جای خانه را بررسی نماید و اگر چیزی نیاز به تعمیر داشته باشد از موجر بخواهد که آن را سالم تحویل دهد. پیش از نوشتن قولنامه اجاره تکلیف وجود وسایلی مانند شیرآلات سرویس بهداشتی و حمام، وسایل موردنیاز برای سرویس بهداشتی مثل آینه و... روشن شود و از این طریق از هزینه های اضافی جلوگیری شود. تعمیراتی که به ملک ربط پیدا کند متوجه مالک خواهد بود مثلا تعمیر خرابی سقف خانه در اثر باران و کیفیت بد ایزوگام بر عهده موجر خواهد بود.

تعمیراتی که به خود عین ملک اجاره ای ربطی پیدا نمی کند با مستاجر است و به موجر یا مالک ارتباطی پیدا نمی کند، مثلا خراب شدن شیر آب یا سیستم گرمایشی یا سرمایشی یا لامپ های خانه در زمان اجاره نشینی با مستاجر است و باید هزینه های آن را پرداخت کند.

مستاجران باید در زمان نوشتن قرارداد اجاره دقت نمایند که مدتی برای آن ذکر شود زیرا در غیر این صورت اجاره باطل شده و ممکن است به ناحق مستاجر محکوم به پرداخت خساراتی گردد.

طبق ماده 478 هرگاه معلوم شود عین مستأجره در حال اجاره معیوب بوده مستأجر می ‌تواند اجاره را فسخ کند یا به همان نحوی که بوده است اجاره را با تمام اجرت قبول کند ولی اگر موجر رفع عیب کند به نحوی که به مستأجر ضرری نرسد مستأجر حق فسخ ندارد.

طبق ماده 483 قانون مدنی اگر زلزله موجب خرابی خانه شود، دادن اجاره بها از زمانی که آن حادثه رخ داده است منحل می شود و مستاجر می تواند پول ودیعه ای را که داده نیز پس بگیرد و در جایی دیگر واحدی را اجاره کند.

اگر مستاجر فوت شود اجاره به وراث وی می رسد. با فوت موجر یا مستاجر قرارداد اجاره تا پایان مدت باقی و پابرجاست اما اگر این امر در قرارداد قید گردیده باشد، می توان قرارداد را فسخ نمود.

مالک نمی تواند در مدت اجاره به بهانه ارزان شدن مصالح و... تغییری در عین اجاره ای انجام دهد مگر آنکه تعمیراتی اساسی لازم‌ آید که اگر انجام نشود به ملک‌ موجر خسارات و زیان وارد می شود، در غیر اینصورت موجر حق این تغییرات و مزاحمت را ندارد.

اگر مستاجر در زمان اجاره به خانه آسیبی وارد کند که ثابت شود مثلا رنگ آمیزی در و دیوار توسط کودک و...، مستاجر مقصر خواهد بود و ضامن خسارات است.

در ضمن اجاره مستاجر و موجر ممکن است شروط و توافقات فرعی داشته باشند، پس اگر مستاجر و موجر ضمن اجاره شرطی کرده باشند که دیگری از انجام شرط تخلف کند، می توانند فورا قرارداد اصلی اجاره را فسخ نمایند.

اطلاعات آنلاین


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman