ورود بازار مسکن به شرایط رکود تورمی

ورود بازار مسکن به شرایط رکود تورمی
Facebook Twitter LinkedIn

۰۹:۴۹ | ۱۴۰۳/۰۶/۱۸

همزمان با اعلام آخرین تحولات بازار مسکن بررسی ها حاکی از ورود بازار مسکن به شرایط رکود تورمی است به طوری که میزان معاملات مسکن در مقایسه با تیرماه روند کاهشی داشته است.

به گزارش اخبار ساختمان، با نزدیک تر شدن به روز‌های پایانی فصل تابستان بازار مسکن هم کم کم شاهد کاهش حجم معاملات خواهد بود و در این ایام به نظر می رسد که دیگر خریداران و متقاضیان مسکن منتظر سیاست های جدید مسکنی دولت هستند سیاست هایی که باید به گونه ای اجرایی شود که بتواند بازار مسکن را به سمت رونق و تثبیت قیمت ها هدایت کند.

طبق آخرین آمار‌های اعلام شده از سوی بانک مرکزی متوسط قیمت یک متر مربع بنای واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران در مرداد نسبت به ماه قبل رشد ۱.۲ درصدی را نشان می دهد. در این ماه از مجموع ۲۲ منطقه شهر تهران، ۹ منطقه رشد ماهانه منفی را تجربه کرده اند.

همچنین رشد نقطه به نقطه قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران در مرداد سال ۱۴۰۳ به ۱۶.۸ درصد رسید که در مقایسه با رشد این مولفه در مقطع زمانی مشابه سال قبل کاهش چشمگیری را نشان می دهد.

گفتنی است رشد مسکن در مرداد نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن معادل ۷۷.۴ درصد بوده است. همچنین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران ۸۸۵ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱.۲ و ۱۶.۸ درصد افزایش نشان می دهد.


منطقه یک رکورد دار افزایش قیمت مسکن شد


در میان مناطق ۲۲گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل حدود ۱۸۰۰ میلیون ریال به منطقه یک و کمترین آن با حدود ۴۱۰ میلیون ریال به منطقه ۱۸ تعلق داشته است.

بررسی توزیع تعداد واحد‌های مسکونی معامله شده در مرداد امسال در شهر تهران به تفکیک عمر بنا حاکی از آن است که واحد‌های تا پنج سال ساخت با سهم ۲۷.۶ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند؛ بنابراین از مجموع ۳۷۸۲ واحد مسکونی معامله شده واحد‌های تا پنج سال ساخت با سهم ۲۷.۲ درصد، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند. سهم اعلام شده در مقایسه با مردادماه سال قبل حدود ۰.۱ واحد درصد افزایش یافته است و بررسی شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و کل مناطق شهری در مرداد سال ۱۴۰۳ نشان دهنده رشد ۵.۳ درصدی شاخص های مزبور نسبت به ماه قبل است.

در نتیجه آمار‌ها حاکی از کاهش میزان معاملات مسکن در مرداد ماه نسبت به تیرماه بوده و از سوی دیگر با توجه به آنکه اخیرا بانک مرکزی آمار وضعیت بازار مسکن و نرخ معاملات مسکن در تیر ماه را هم اعلام کرده بود نرخ هر متر مربع قیمت مسکن حدود ۲ میلیون تومان نسبت به خردادماه افزایش یافته بود به طوری که نرخ هر متر مربع واحد مسکونی در خردادماه ۸۵ میلیون تومان بوده که در تیر ماه به ۸۷ میلیون تومان و در مرداد ماه به ۸۸ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان رسید که این روند قیمتی حاکی رشد سه میلیون تومان قیمت مسکن در طی دو ماه گذشته بوده است.


مسکن در دوران رکود تورمی به سر می برد


در همین رابطه داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه در حال حاضر بازار مسکن در شرایط رکود تورمی به سر می برد؛ گفت: تحولات بازار مسکن حاکی از آن است که قیمت ها در کف بازار هم روند رو به رشدی دارند، اما در این بازار فعلا خریداری وجود ندارد و همین امر باعث کند شدن آهنگ معاملات مسکن شده است.

نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در رابطه با بازار خرید ملک در تهران اظهار کرد: متاسفانه بازار کم رمقی را تجربه می کنیم و خریداران واقعی و مطمئن در بازار نیستند. بیشتر معاملاتی هم که در تابستان اتفاق افتاد برای رفع و رجوع کردن رهن و اجاره بود.

وی با بیان اینکه تمایل افراد به خرید آپارتمان تا پنج سال افزایش پیدا کرده است گفت: در سال های گذشته بیشتر آمار خرید برای واحد‌های نوساز بود، اما هم اکنون شاهد آن هستیم که مردم تهران به خرید آپارتمان های چند ساله روی آوردند که در دراز مدت می توانند ما را دچار مشکل کنند.

نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران علت شرایط فعلی بازار مسکن را عدم توانایی خرید دانست و گفت: در حال حاضر قیمت ها به شکلی است که نه برای فروشنده صرف دارد ملک را پایین تر از آن بفروشد و نه خریدار می تواند این مبلغ را هزینه کند.


سه هزار و ۵۰۰ قرار مسکن در تیر ماه ثبت شد


بیگی‌نژاد در رابطه با آمار خرید و فروش ملک گفت: آخرین آمار رسمی ما برای تیرماه ۱۴۰۳ است که حدوداً سه هزار و ۵۵۰ قرار داد را داشته ایم که نسبت به ماه قبل هشت درصد کاهش داشته است و این روند معاملاتی هم در مرداد ماه به همین شیوه بوده است بنابراین باید تمهیدات لازم برای کنترل قیمت ها و افزایش قدرت خرید متقاضیان مسکن از سوی دولت فراهم شود.

به گفته وی منطقه ۵ در صدر خرید و فروش است و بعد از آن مناطق ۱۰، ۲ و ۴ قرار دارند؛ گفت: در صورتی که برنامه ریزی ها برای افزایش تولید مسکن از سوی دولت به مرحله اجرایی و عملیاتی شدن برسد می توان امیدوار بود که بازار مسکن در آینده به سمت رونق هدایت شود و بازار از حالت سرمایه ای خارج شود.


بازار مسکن از حالت مصرفی خارج شد


همچنین در همین رابطه سالاری کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه در حال حاضر بازار مسکن در دست سوداگران قرار گرفته و همین امر باعث شده که مسکن از حالت مصرفی خارج شود؛ گفت: برنامه ریزی دولت باید برای بازار مسکن به گونه ای باشد که بتوان قدرت خرید را برای متقاضیان افزایش داد و از سوی دیگر با رشد تولید مسکن عرضه و تقاضای مسکن را به حالت تعادل رساند. ادامه یافتن سیاست های ساخت نهضت ملی مسکن می تواند باعث شود که مسکن به سمت رونق هدایت شده و در آینده رشد قیمت مسکن کند شود.

بر اساس این گزارش آمار‌های تحولات بازار مسکن حاکی از آن است توان متقاضیان مسکن برای خرید واحد‌های مسکونی نوساز کاهش یافته همچنین آمار‌ها نشان می دهند که دولت باید هرچه سریعتر تدابیر لازم را برای کنترل قیمت ها در بازار مسکن در دستور کار خود قرار دهد.

اقتصاد آنلاین


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman