علت حوادث ساختمانی در کشور چیست؟

علت حوادث ساختمانی در کشور چیست؟
Facebook Twitter LinkedIn

۱۴:۲۹ | ۱۴۰۳/۱۰/۰۵

بیست و‌‌ هفتمین همایش سالیانه انجمن علمی بین المللی بتن آمریکا (ACI)-شاخه ایران و کنفرانس ملی بتن و زلزله مرکز تحقیقات بتن (متب) ۴ و ۵ دی ماه سال ۱۴۰۳ در اتاق بازرگانی ایران در حال برگزاری است.

به گزارش اخبار ساختمان، امین مقومی با اشاره به اهمیت موضوع امیدآفرینی در جامعه گفت: بر اساس آمارها، ایران سومین کشور در تعداد دانش آموختگان رشته های مهندسی است و این موضوع جدای از آسیب هایی که می تواند با خود به همراه داشته باشد، یک سرمایه اجتماعی به شمار می رود که متاسفانه آنگونه که باید و شاید از این سرمایه اجتماعی استفاده نکردیم.

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در ادامه افزود: امروز در حوزه انرژی و آلودگی های زیست محیطی وضعیت مطلوبی نداریم و از گذشته پرافتخار خود فاصله گرفتیم که نیاز است در این زمینه آسیب شناسی لازم صورت گیرد.

وی با اشاره با حوادث تاسف بار حوزه ساختمان در کشور، اظهار کرد: یکی از علل وقوع حوادثی مانند متروپل، دستورالعمل ها و تعارض منافع و دوگانگی در نظام فنی و اجرایی و ضوابط نظام مهندسی است که بخشی از تبعات آن را در عدم جلوگیری به موقع از تخلفات ساختمانی می بینیم.

مقومی ادامه داد: نظام مهندسی ساختمان می تواند نقش مؤثری در عرصه کیفیت ساخت و‌ سازها داشته باشد و به نظر می رسد در این راستا حلقه های گمشده ای داریم که یکی از مهم ترین آن موضوع «اخلاق مهندسی» است که این موضوع می تواند راهگشا باشد، هر چند که به اندازه کافی به آن پرداخته نمی شود.

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان با بیان اینکه عموم حرفه مندان اخلاق کاربردی دارند، اضافه کرد: اخلاق مهندسی در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا تعریف شده است و ما در حوزه مهندسی از آنان عقب هستیم.

وی افزود: ضرورت دارد درس اخلاق مهندسی در دانشگاه های فنی و مهندسی کشور به صورت اجباری برای دانشجویان تدریس شود و در صورت رعایت اخلاق مهندسی، بسیاری از مشکلات در این حوزه کاهش خواهد یافت.

مقومی اضافه کرد: در حوزه آموزش نیز مشکل ارتباط با صنعت و دانشگاه داریم و امروز دانشجویان پس از فراغت از تحصیل، بدون تجربه اندوزی به سرعت به دنبال ورود به عرصه و حرفه هستند.

وی تاکید کرد: اخلاق مهندسی، آموزش و نظارت می تواند در امر کیفی سازی ساختمان ها اثربخش باشد و سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز با تحقق این موارد می تواند به کارآمدی لازم دست یابد.

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، فقط قانون سازمان های نظام مهندسی ساختمان نیست بلکه قانون همه صنعت ساختمان است و همه دستگاه های مسئول باید در اجرای این قانون وظایف خود را به درستی انجام دهند.

مقومی ادامه داد: سازمان نظام مهندسی و تشکل های مرتبط با صنعت ساختمان باید در کنار هم باشند و دانشگاه و صنعت نیز باید به امر ورود کند و در نهایت از دولت و مجلس مطالبه گری اصلاح ساختار صورت گیرد.

وی در پایان به ضرورت انتخاب آگاهانه جامعه مهندسی در انتخابات هیئت مدیره اشاره و از اعضای سازمان خواست تا مشارکت حداکثری داشته باشند.


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman