تقویت اقتصاد با نهضت مسکن‌سازی

تقویت اقتصاد با نهضت مسکن‌سازی
Facebook Twitter LinkedIn

۱۵:۲۱ | ۱۳۹۸/۱۱/۱۹

یکی از اساسی‌ترین راهبردهای پیش‌رو به منظور قوی شدن در عرصه اقتصاد، فعال‌سازی حوزه مسکن است که به عنوان یک پیشران اقتصادی درون‌زا، توانایی دفع اثرات تحریم‌های اقتصادی را دارشته و منجر به رفع اساسی‌ترین نیاز خانوار خواهد شد.
به گزارش اخبار ساختمان، سخنرانی رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه دی ماه 98 طول و تفسیری لازم ندارد. «ملّت عزیز ایران باید همّتشان این باشد که قوی بشوند.» راه و دستور مشخص است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بارها و بارها، تنها راه مقابله با استکبار را قوی شدن در همه ابعاد دانسته‌اند، ایشان در سخنان خود به دفعات عنوان کرده‌اند، «پاسخ به این دشمنی‌ها قوی‌تر شدن است. مراد من از قوی‌تر شدن، فقط در زمینه‌ی نظامی و امنیّتی نیست، البتّه در آنجاها باید قوی شد، امّا در زمینه‌ی اقتصادی باید قوی بشوید، در زمینه‌ی فرهنگی باید قوی بشوید، در زمینه‌ی حفظ هویّت اسلامی و انقلابی باید روز‌به‌روز قوی‌تر و عمیق‌تر بشوید؛ این پاسخِ دشمنی‌های دشمن است.»

در شرایطی که اصلی‌ترین راهبرد دشمن در زمین‌گیر کردن انقلاب اسلامی، جنگ و تحریم هدفمند اقتصادی است، قوی شدن در حوزه اقتصاد برای تقابل تمام عیار با دشمن لازم و ضروری است. اما به راستی چگونه می‌توان در عرصه‌های اقتصادی در مقابل تهدیدات ناتمام استکبار، بیمه شد؟

بیمه‌شدن اقتصادکلان با فعال‌سازی ساخت و ساز مسکن

یکی از هموارترین مسیرهای منتهی به قوی شدن، توجه به پیشران‌های اقتصادی نظیر مسکن، کشاورزی، لوازم خانگی و ... است. در این بین بازار مسکن با توجه به ویژگی‌های ذاتی خود، یکی از مهمترین ابزارهای قوی شدن اقتصادی به شمار می‌آید.

هنگامی که ساخت و ساز در یک کشور آغاز می‌شود، 134 بنگاه ریز و درشت اقتصادی نظیر، معادن، صنایع فولاد، کارخانه‌های سیمان، مبل فروشی، کارگاه‌های تولید فرش و ... به حرکت می‌افتد. همین ظرفیت عظیم دلیل نامگذاری صنعت مسکن به عنوان لوکوموتیو اقتصادی است. از طرفی، ساخت هر 100مترمربع واحد مسکونی منجربه اشتغال مستقیم و غیر مستقیم، 2.54 نفر خواهد.

با توجه به نیاز ساخت 1میلیون واحد مسکونی در هر سال که به استناد طرح جامع مسکن عنوان می‌شود و در شرایطی که میانگین متراژ واحدهای مسکونی 70متر فرض شود، پاسخگویی به نیاز مسکن، منجر به اشتغال 1.7 میلیون نفر در سال خواهد شد. در حقیقت 1.7 میلیون نفر مهندس، بنا، گچ‌کار، جوشکار، کارگر و ... در پهنه وسیع کشور، سرکار خواهند رفت و آمار بیکاری مطابق با آخرین آمار بدست آمده از مرکز آمار از 10.8 درصد به 3.5 درصد تقلیل می‌یابد اما به راستی این اشتغال 1.7میلیون نفری و فعال شدن 134 بنگاه اقتصادی پسینی و پیشنی منجر به قوی شدن در بخش اقتصاد نخواهد شد؟

ابزار اساسی دشمن در جنگ اقتصادی، تحریم‌های هدفمند و هوشمندانه است. تجربیات بدست آمده در حوزه فعال‌سازی بخش مسکن، نشانگر آن است که این بخش توانایی بالقوه بی اثرکردن اصلی‌ترین ابزار دشمن در جنگ اقتصادی را داراست و بهترین سلاح برای قوی شدن و مقابله با جنگ اقتصادی دشمن به حساب می‌آید. به عنوان مثال در بازه سال 90 تا 91 و در بحبوحه تغییر استراتژی استکبار از تحریم‌های هوشمند به جنگ تمام عیار اقتصادی، شرایط اقتصاد کلان در کشور تا حد زیادی تحت تاثیر تحریم‌ها قرار گرفت. در همین شرایط سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اذعان کرد که شرایط پیش‌رو منجر به فلج شدن اقتصاد ایران خواهد شد. فعال شدن بخش مسکن در چنین اوضاعی به عنوان یک پیشران اقتصادی و به سبب ایجاد اشتغال گسترده و با پهنه وسیع از فلج شدن اقتصاد ایران جلوگیری کرده و شوک تحریمی و تورمی ایجاد شده را تا حد زیاد تعدیل نمود.

در شرایطی که اقتصاد کلان را متشکل از 4 بخش صنعت، کشاورزی، خدمات و ساخت و ساز تلقی کنیم. استفاده از ظرفیت بخش مسکن و ساخت و ساز به عنوان پیشران اقتصادی به بهبود شرایط اقتصاد کلان کمک کرده و منجر بره قوی شدن در عرصه‌های اقتصادی خواهد شد.

نقش مالیات‌های تنظیمی در هدایت سرمایه به بازارهای مولد اقتصادی

بازار مسکن به همان اندازه که می‌تواند، منجر به شکوفایی اقتصاد شود، پتانسیل تخریب اقتصاد را نیز در خود جا داده است. در حقیقت، غفلت از تنظیم بازار مسکن و تبدیل شدن این بازار از حالت مصرفی به حالت سرمایه‌ای منجر به خارج شدن سرمایه از بخش‌های مولد اقتصادی و همچنین باز شدن دست سوداگران در بازار مسکن خواهد شد.

در حال حاضر و به استناد نتایج بدست آمده از سرشماری سال 90 و سرشماری سال 95، بیش از 70درصد تقاضاهای حوزه مسکن در کشور، تقاضاهای سرمایه‌ای است و یکی از دلایل اصلی جهش قیمت مسکن در سال‎های اخیر نیز سرمایه‌ای شدن بخش مسکن عنوان می‌شود. این درحالیست که اخذ مالیات‌های تنظیمی نظیر مالیات برعایدی سرمایه و مالیات بر خانه‌های خالی، منجر به خروج سوداگران از بازار مسکن، هدایت سرمایه به بازارهای مولد اقتصادی و جلوگیری از افزایش قیمت‌های نامتعارف در بازار مسکن خواهد شد.

به نظر می‌رسد، توجه به بخش ساخت و ساز در بازار مسکن و همچنین اخذ مالیات‌های تنظیمی در این حوزه، علاوه بر تامین اصلی‌ترین نیاز خانوارهای ایرانی، منجر به پویایی و بهبود شرایط اقتصاد کلان شده و شرایط را برای قوی‌شدن ابعاد اقتصادی کشور مهیا خواهد کرد.

تسنیم

برچسب ها:

مسکن ،اقتصاد 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman