رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران خبر داد:

افزایش شتاب‌نگارهای زلزله در پایتخت

افزایش شتاب‌نگارهای زلزله در پایتخت
Facebook Twitter LinkedIn

۱۰:۵۴ | ۱۴۰۰/۰۵/۳۰

به دنبال وقوع زلزله ۹/ ۳ ریشتری در ۲۴ مرداد ماه که در برخی نقاط تهران نیز حس شد، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تاکید کرد: زلزله به طور کامل قابل پیش‌بینی نیست و هشدارها درباره وقوع زمین‌لرزه بزرگ در تهران باید جدی گرفته شود.

به گزارش اخبار ساختمان، رضا کرمی محمدی از نهایی شدن خرید هشت دستگاه لرزه‌نگار جدید در سال جاری خبر داد و گفت: تاییدیه از وزارت راه و شهرسازی اخذ شده و پس از گذراندن مراحل اداری، هشت دستگاه جدید وارد کشور می‌شود. پیش از این ۲۶ دستگاه شتاب‌نگار برای سامانه هشدار سریع زمین‌لرزه تهیه و نصب شده بود که با هشت دستگاه جدید، مجموع تعداد به ۳۴ مورد می‌رسد.

وی از کمبود حدود ۲۰۰ پایگاه مدیریت بحران در شهر تهران نیز خبر داد و گفت: از یک دهه گذشته تاکنون بودجه چندانی برای احداث پایگاه‌های جدید در نظر گرفته نشده و رفع این مشکل با کندی پیش رفته است. امسال نیز قرار است چهار مورد به پایگاه‌های مدیریت بحران افزوده شود، ولی تا رسیدن به نقطه ایده‌آل یعنی ۳۵۰ سوله مدیریت بحران هنوز فاصله داریم.

کرمی‌محمدی درباره پدیده فرونشست که در هفته‌های اخیر در صدر اخبار رسانه‌ها قرار گرفته است نیز توضیح داد: فرونشست آرام و پیش‌رونده در حال وقوع است و می‌توانم بگویم مجموع نهادهای مسوول تاکنون هیچ اقدام موثری که بتواند جلوی فرونشست را بگیرد، انجام نداده‌اند.

 

بیشتر بخوانید: زلزله و فرونشست تهران را تهدید می کند

وی خاطرنشان کرد: آثار فرونشست در درازمدت بروز پیدا می‌کند. البته برای سازه‌ها مشکل فرونشست دردسرساز است، اما چندان خطرساز نیست؛ چراکه اگر تغییراتی در سازه‌ها ایجاد شود مشاهده و اصلاح خواهد شد. به عبارتی آسیب فرونشست در سازه‌ها تدریجی است و می‌توان آن را مشاهده کرد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در عین حال گفت: خطر اصلی مربوط به محیط زیست تهران است که در درازمدت تحت تاثیر پدیده فرونشست تهران به بیابان تبدیل خواهد شد و اکنون دشت‌های جنوب‌غربی پایتخت به‌شدت تحت تاثیر فرونشست است.

دنیای اقتصاد


برچسب ها:

زلزله ،تهران ،فرونشست 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman