در بازار مسکن چه خبر است؟

نگاهی به کارنامه 100 روزه دولت در بخش مسکن

نگاهی به کارنامه 100 روزه دولت در بخش مسکن
Facebook Twitter LinkedIn

۱۴:۱۴ | ۱۴۰۰/۰۹/۱۴

این روزها بحث های مختلفی درخصوص کارنامه صد روزه دولت سیزدهم مطرح می شود که بخش مسکن نیز عضو اصلی برنامه های رئیس جمهور بود هم نیز جزوی از آنهاست.

به گزارش اخبار ساختمان، تقریبا ۱۰۰ روز از آغاز دولت سیزدهم می گذرد و آمار‌های مرکز آمار و همچنین بانک مرکزی در خصوص وضعیت بازار مسکن حاکی از افزایش نرخ تورم در این بازار و کاهش بیشتر قدرت خرید متقاضیان مسکن است.

براساس این گزارش دولت سیزدهم از ابتدای روی کار آمدن با اجرایی کردن وعده رئیس جمهور مبنی بر ساخت چهار میلیون واحد مسکونی درکشور کار خود را آغاز کرد.

اراضی ۵۴۰ شهر برای ساخت ۲ میلیون واحد مسکونی تامین شد

اجرای این طرح در قالب قانون جهش تولید مسکن که توسط مجلس دو ماه پیش مصوب شده بود صورت گرفته و تاکنون هم به گفته وزیر راه و شهرسازی وهمچنین معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی اراضی بیش از ۲ میلیون واحد مسکونی برای ساخت این نهضت در بسیاری از شهر‌های کشور تامین شده است.

در دور جدید ثبت‌نام نهضت ملی مسکن که از اواخر مهر ماه آغاز شده، متقاضیان در ۵۴۰ شهر امکان ثبت‌نام را دارند و تاکنون هم بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در سامانه نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده اند.

در حال حاضر در بسیاری از شهر‌ها از جمله زنجان عملیات اجرایی و کلنگ اجرای طرح نهضت ملی مسکن زده شده است و همزمان با ثبت نام متقاضیان، پالایش و بررسی متقاضیان هم توسط کارشناسان انجام می‌شود.

طرح مسکن ملی که توسط دولت دوازدهم کلید خورده است نیز با ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در شهر‌های مختلف و در قالب تفاهم نامه با دستگاه‌ها و همچنین به صورت خود مالکی اجرایی خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید: مرور عملکرد دولت رئیسی در حوزه مسکن

پرداخت وام ۴۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی به متقاضیان نهضت ملی مسکن

میزان تسهیلاتی که دولت برای اجرای این پروژه‌ها در نظر گرفته است بر اساس دهک‌های درآمدی و توان خانوار است.

برای دهک‌های اول تا سوم که هدف اصلی این پروژه هستند تا سقف ۸۰ درصد قیمت مسکن به وسیله تسهیلات فراهم می‌شود و ۲۰ درصد آورده خانوار است.

همچنین ۲۰ درصد برای دهک‌های اول تا سوم کمک‌هایی است که از طریق دستگاه‌های حمایتی به خانوار‌ها ارائه می‌شود.

برای دهک‌های متوسط جامعه تسهیلات بین ۵۰ تا ۶۰ درصد قیمت واحد مسکونی را در برمی‌گیرد و مابقی آورده متقاضیان است. همچنین آورده متقاضیان در پنج مرحله به حساب سازندگان واریز می‌شود.

نرخ سود تسهیلات ۱۸ درصد است و تسهیلات در تهران و شهر‌های جدیدی که پوشش جمعیتی تهران در آن‌ها ثبت‌نام می‌کنند، ۴۵۰ میلیون تومان، ۴۰۰ میلیون تومان در کلانشهر‌های بالای یک میلیون نفر جمعیت، ۳۵۰ میلیون تومان برای مراکز استان‌ها، ۳۰۰ میلیون تومان برای سایر شهر‌های کشور و در روستا‌ها تا ۲۵۰ میلیون تومان است.

برای آنکه این تسهیلات در استطاعت خانوار‌ها باشد صندوق ملی مسکن که نهاد شکل گرفته بر اساس قانون جهش تولید مسکن است مابه التفاوت این تسهیلات را پرداخت می‌کند.

 

بیشتر بخوانید: چرا مالیات بر خانه های خالی اجرا نمی شود؟

معرفی یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه به سازمان امور مالیاتی

یکی دیگر از برنامه‌های مسکنی دولت که از سال قبل آن را در دستور کار خود قرار داده است، ارائه آمار واحد‌های خالی از سکنه به سازمان امور مالیاتی بود.

از فرودین ماه امسال تمامی افراد باید اقدام به بارگذاری اطلاعات املاک خود در سامانه املاک و اسکان کنند، با توجه به آنکه بخش عمده‌ای از مردم هنوز اطلاعات خود را بارگذاری نکرده اند مهلت ثبت نام تمدید شده است.

وزارت راه و شهرسازی تاکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد به سازمان امور مالیاتی کشور معرفی کرده است.

در سامانه ملی املاک و اسکان دو دسته از اطلاعات وجود دارد که یکی بر اساس قانون سال ۹۴ و دیگری بر اساس ماده ۵۴ مکرر که آذرماه سال گذشته به تصویب مجلس رسیده است.

اطلاعات سامانه بر اساس تغییراتی که انجام می‌شود به سازمان امور مالیاتی اعلام خواهد شد و این سامانه، دائمی و فصلی است.

وزارت راه و شهرسازی به شکل دائمی و فصلی هر مسکنی که بر اساس قانون بیش از ۱۲۰ روز خالی باشد را به سازمان امور مالیاتی معرفی می‌کند.

ثبت نام بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در وام ودیعه مسکن

به دلیل افزایش شیوع کرونا و در راستای حمایت از مستاجران ستاد ملی مقابله با کرونا وام ودیعه مسکن دو دولت دوازدهم تصویب شد.

طبق آخرین آمار‌ها بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تاکنون برای دریافت وام ودیعه مسکن ثبت نام کرده‌اند و از این تعداد ۶۵۰ هزار نفر به بانک‌ها معرفی شده‌اند و ۱۵۰ هزار نفر هم تسهیلات دریافت کرده‌اند.

حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای وام ودیعه مسکن در نظر گرفته شد که از این میزان تنها ۴۵ درصد که معادل چهار هزار میلیارد تومان است تاکنون توسط بانک‌ها پرداخت شده است.

جهش تولید مسکن، نهضت ملی مسکن، شناسایی واحدهای مسکونی خالی از سکنه، تخصیص وام ودیعه مسکن و ... از جمله طرح های در دست اجرای دولت است که به نظر می رسد نیاز به ثمربخشی بلند مدت دارد.

باشگاه خبرنگاران


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman