نظام اجاره داری یک نظام دلال محور است

نظام اجاره داری یک نظام دلال محور است
Facebook Twitter LinkedIn

۱۱:۱۹ | ۱۴۰۰/۱۱/۱۳

رئیس سابق مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی گفت: نظام اجاره داری در ایران از اساس معیوب و یک نظام دلال محور است.

به گزارش اخبار ساختمان، محمود فاطمی عقدا رئیس سابق مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی، با بیان اینکه مسکن در ایران یک کالای سرمایه ای است گفت: به همین دلیل است که مسکن همیشه خود را با بازار سرمایه وفق می دهد.

 

وی افزود: جریان اقتصاد مسکن همواره طوری بوده که خودش را با بازار سرمایه همراه و هم ساز کرده و لذا اقتصاد مسکن جزء لاینفک اقتصاد ملی و با تاثیرگذاری بالاست.

 

فاطمی عقدا خاطرنشان کرد: تا زمانی که عرضه مسکن در کشورمان کم است و تورم افسارگسیخته هم در همه حوزه های اقتصادی وجود دارد لذا بخش مسکن همچنان پیشتاز خواهد بود.

 

رئیس سابق مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی، نظام اجاره داری در ایران را از اساس، معیوب و یک نظام دلال محور خواند و گفت: یکی از دلایل اصلی در بهم ریختگی و آشفته بازاری اجاره مسکن، نظام معیوب و حتی نبود نظام اجاره داری است.

 

بازار اجاره در حال جبران عقب افتادگی خود از قیمت مسکن است

 

دکتر خشایار باقرپور، مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران گفت: طبق گزارشات تحولات بازار مسکن در سال گذشته، حدود ۹۰ تا ۱۰۰ درصد قیمت مسکن نسبت به زمان مشابه خود افزایش پیدا کرد البته به جز آبان ماه و به خاطر پیش بینی انتخابات کشور آمریکا و تحولات دلار که یک شوک معکوسی در بازار مسکن شکل گرفت و رشد مسکن متوقف شد.

 

وی افزود: نرخ رشد اجاره بها در سال ۹۹ خیلی کندتر از قیمت مسکن حرکت می کرد و حدود یک سوم رشد داشت.

باقرپور خاطرنشان کرد: دلیل اینکه نرخ رشد اجاره بها شیب تندتری نسبت به افزایش قیمت مسکن پیدا کرده این است که بازار اجاره در حال جبران عقب افتادگی خودش است.

 

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران با بیان اینکه سیاست قیمت گذاری دستوری نه تنها در بازار مسکن بلکه در هیچ یک از بازارها موفقیت آمیز نبوده گفت: ما هیچ مخالفتی با اصل مالیات از خانه های خالی نداریم اما آن را به عنوان ابزاری برای ساماندهی اجاره و بازار مسکن قبول نداریم چراکه تاثیری ندارد.

 

تورم عمومی عامل افزایش اجاره بها است

 

همچنین محمود اولاد کارشناس اقتصاد مسکن یکی از عوامل اصلی افزایش اجاره بها را تورم عمومی دانست و گفت: با توجه به اینکه همه کالاها رشد قیمتی داشتند لذا افزایش اجاره بها در بخش مسکن استیجاری نیز موضوعی طبیعی است.

 

وی نحوه تأمین مسکن را نیز در این قضیه موثر خواند و افزود: تأمین مسکن از طریق مالکیت و یا اجاره است اما وقتی قیمت واحدهای مسکونی افزایش می یابد عده زیادی از مردم هم توان خرید ندارند و در نتیجه تقاضا برای اجاره بالا می رود.

 

بیشتر بخوانید: آشنایی با جزئیات طرح اجاره داری حرفه ای

 

بازار

سوالات متداول
  • اختیارات دولت در قانون اجاره داری حرفه ای چیست؟
    در قانون اجاره داری حرفه ای مقرر شده تا دولت به عنوان تسهیلات دهنده و تأمین کننده زمین، قیمت ثابت روی واحدهای اجاره ای بگذارد و زمان اجاره را از یک سال به سه تا پنج سال افزایش بدهد.

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman