خرید ملک در تهران بهتر است یا دبی؟

خرید ملک در تهران بهتر است یا دبی؟
Facebook Twitter LinkedIn

۱۰:۵۷ | ۱۴۰۱/۰۲/۱۲

خرید ملک از سوی سرمایه گذاران خارجی یکی از برنامه های امارات برای جذب سرمایه است. این کشور یکی از اهداف ایرانیان برای سرمایه گذاری در سال های اخیر بود. اما خرید ملک در امارات برای سرمایه گذاری سودده است؟

به گزارش اخبار ساختمان، سرمایه گذاری در کشور‌های خارجی همیشه مورد توجه سرمایه گذاران ایرانی است. امارات هم یکی از کشور‌هایی است که بخشی از سرمایه ایرانیان را در بخش مسکن جذب می‌کند. اما سرمایه گذاری ایرانیان در دبی برای خرید مسکن سودده است؟

 

از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۹ یعنی طی ۱۶ سال حدود ۱۷۰ میلیارد و ۶۱۷ میلیون دلار سرمایه از کشور خارج شد. رصدخانه مهاجرت در گزارشی با اشاره به سرمایه گذاری ایرانیان در کشور‌های همسایه نوشت: اوج خروج سرمایه از سوی ایرانیان در چند سال اخیر در خرید و سرمایه گذاری مسکن در کشور‌های همسایه مثل ترکیه، گرجستان و امارات بود.

 

آمار‌های جدید از قیمت مسکن در امارات نشان می‌دهد که قیمت املاک و مستغلات در شیخ نشین دبی طی ماه گذشته بیش از ۱۸.۸ درصد افزایش داشت.

 

طی ماه گذشته میلادی قیمت واحد‌های مسکونی بیش از ۸.۴ درصد و قیمت ویلا‌های مسکونی بیش از ۳۴.۱ درصد افزایش یافت. در پی افزایش تقاضا طی ماه گذشته میلادی قیمت املاک و مستغلات در شیخ نشین دبی بیش از ۱۸.۸ درصد افزایش یافت.

 

در همین حال شرکت‌های فعال در حوزه املاک دبی نیز تبلیغات گسترده ای برای جذب سرمایه خارجی دارند. تا جایی که پای برخی از بازیگران ایرانی نیز به این تبلیغات برای جذب سرمایه ایرانیان باز شد. اما کارشناسان درباره سرمایه گذاری در امارات چه می گویند؟

 

در دبی سرمایه گذاری کنیم؟

 

مسعود دانشمند، کارشناس اقتصادی در این مورد به تجارت‌نیوز می‌گوید: بستگی به نیت سرمایه‌گذاری دارد. اگر سرمایه‌گذار بخواهد یک واحد خریداری کند به این امید که گران شود و دوباره بفروشد، توصیه نمی‌شود. زیرا که قوانین آنجا برای خودشان است. این قانون هم برای خارجیان می‌تواند تغییر کند، همانطور که ترکیه این کار را کرد.

 

اخیرا وزارت کشور ترکیه اعلام کرد شرط حداقل ارزش ملکی که برای اخذ شهروندی ترکیه خریداری می‌شود از ۲۵۰ هزار دلار به ۴۰۰ هزار دلار افزایش یافت.

 

دانشمند می‌گوید: دبی زمین زیادی دارد و می‌تواند برای بسیاری از ایرانیان ساخت‌وساز داشته باشد. اگر سرمایه گذار می‌خواهد به ازای خرید خانه اقامت بگیرد، باید گفت اقامت امارات چندان به کار نمی‌آید. فقط برای رفتن به امارات نیاز به ویزا نیست، همین.

 

این کارشناس اقتصادی ادامه می‌دهد: اما اگر هدف سرمایه‌گذار در امارات کار و فعالیت است، خانه نمی‌خرد بلکه سرمایه خود را به حوزه تولید می‌برد. خرید مسکن برای کسانی است که نمی‌توانند با پول خود کاری انجام دهند.

 

او ادامه می‌دهد: سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در امارات باید با مشاوران حقوقی مشورت کنند. معایب و مزایای آن را بدانند. مثلا وقتی شهروند امارات شوند چقدر باید مالیات دهند.

 

برخی از خریداران ملک می‌گویند شرکت‌های فعال در حوزه مسکن در دبی، در برخی از پروژه‌های خود از متریال خوب استفاده نمی‌کنند.

 

خرید مسکن در تهران هم سودده است

 

مسعود دانشمند می گوید اگر هدف سرمایه‌گذاری است که در تهران هم خرید خانه سودده است. او می گوید تغییرات قیمت مسکن طی دو سال گذشته نیز گواه این موضوع است.

 

بر اساس داده های مرکز آمار ایران، متوسط قیمت فروش هر مترمربع زمین یا زمین ساختمان مسکونی کلنگی معامله شده با میانگین مساحت ۲۵۸ مترمربع در تابستان ۱۴۰۰ در کل کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل حدود ۴۶ درصد افزایش داشت.

 

همچنین متوسط قیمت فروش هر مترمربع زیربنای مسکونی در همین بازه زمانی با میانگین مساحت ۵۵۹ مترمربع و متوسط عمر بنای ۵۸ سال نسبت به فصل مشابه سال قبل حدود ۵۸ درصد افزایش داشت.

 

اما بازار مسکن نسبت به دو سال گذشته چه تغییر کرد؟ بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران، متوسط قیمت فروش یک مترمربع زیربنای مسکونی در بهار ۱۴۰۰ حدود ۱۰ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان بود. در حالی که در بهار ۹۸، حدود سه میلیون و ۵۳۰ هزار تومان بود.

 

به عبارتی قیمت فروش یک مترمربع زیربنای مسکونی طی دو سال حدود سه برابر شده است. این در حالی است که سرمایه گذاری ایرانیان در ترکیه طی دو سال (۹۷ تا ۹۹) سه میلیارد ضرر روی دستشان گذاشت. بر اساس گزارشی که آذرماه سال گذشته روزنامه خراسان نوشت، خریداران ایرانی ملک در ترکیه طی یک سال اخیر نسبت به فرصت مشابه سرمایه گذاری خرید ملک در کشورمان بیش از ۶۰ درصد ضرر کردند.

 

بیشتر بخوانید:

قیمت خانه های لوکس در دبی چقدر افزایش یافت؟

شگرد کلاهبرداری از خریداران خانه در دبی

 

اقتصاد24

 


برچسب ها:

بازار مسکن 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman