معرفی ابزارهای بورسی برای تامین مالی مسکن

معرفی ابزارهای بورسی برای تامین مالی مسکن
Facebook Twitter LinkedIn

۱۳:۲۴ | ۱۴۰۲/۰۵/۲۴

کارشناسان بازار مسکن و سرمایه در یک نشست تخصصی، ابزارهای بورسی مناسب برای تامین مالی بخش مسکن را معرفی کردند.

به گزارش اخبار ساختمان، در این نشست تخصصی که روز گذشته با هدف آشنا کردن خبرگان و فعالان بخش مسکن با ابزارهای مورد استفاده از مسیر بازار سرمایه برای تامین مالی بخش مسکن به ویژه برنامه ساخت و تامین یک میلیون واحد مسکونی در سال برگزار شد، ضمن معرفی این ابزارها، چالش های موجود در ارتباط با تامین مالی مسکن نیز تشریح شد.

آمارها و تحلیل های ارائه شده در این نشست نشان داد بازدهی بازار مسکن در پنج سال گذشته نه تنها از نرخ تورم عمومی که از بازدهی تعداد قابل توجهی از بازارهای موازی بیشتر بوده و بنابراین لازم است جذب سرمایه های خرد از مسیر بازار سرمایه به بخش مولد بازار مسکن با دو هدف مهم تسریع و تسهیل شود.

در این نشست تخصصی که با عنوان پیش نشست اولین همایش بازار سرمایه با موضوع تامین مالی مسکن، فرصت ها و چالش ها برگزار شد، اعلام شد: ضرورت های موجود بازار مسکن از ناحیه نیاز به تامین مالی گسترده برای ساخت واحداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی به عنوان نیاز ضروری تقاضای مصرفی بازار و همچنین محدودیت منابع خانوار، دولت و بانک ها برای تامین مالی ساخت مسکن، اهمیت حرکت به سمت استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی از مسیر بازار سرمایه در این بخش را بیش از پیش نمایان می کند.

ضمن آنکه مشاهده بازدهی بالای بازار مسکن نشان می دهد می توان از مسیر بازار سرمایه، این بازار را به مقصدی جذاب برای سرمایه های خرد با هدف تامین مالی ساخت و عرضه مسکن برای سرمایه گذاران در سطوح مختلف تبدیل کرد. آنطور که در این نشست اعلام شد، بررسی بازدهی بازارهای اقتصادی در پنج سال گذشته نشان می دهد متوسط بازدهی سالانه بازار مسکن در این مدت معادل ۴۷ درصد بوده است.

بازدهی طلا ۴۳ درصد، بازدهی بورس ۵۸ درصد، بازدهی بازار پول (سود بانکی) ۲۱ درصد و نرخ تورم عمومی نیز به‌طور متوسط ۳۰ درصد بوده است. مشاهده می شود که در میان بازارها بازدهی بازار مسکن قابل توجه بوده است.

صاحب نظران مسکن و بورس به چهار نوع ابزار بورسی مربوط به ساخت مسکن شامل اوراق مشارکت، اوراق استصناع، اوراق مرابحه و اوراق قرض‌الحسنه اشاره کردند. این اوراق به ترتیب برای تامین مالی در حوزه مشارکت در ساخت، مشارکت برای سفارش ساخت مسکن، تامین مالی خرید مواد اولیه ساخت مسکن و تامین مالی ساخت مسکن برای اقشار کم درآمد و ضعیف به کار گرفته می شود.

همچنین صندوق املاک و مستغلات با هدف سرمایه گذاری با هر میزان سرمایه برای خرید ملک آماده و توکن سازی دارایی های ملکی به عنوان قابلیت خرید درصدی املاک متناسب با سرمایه افراد تشریح شد. در این نشست همچنین تامین مالی جمعی به عنوان ابزاری برای جذب سرمایه های خرد برای حمایت از ساخت و عرضه مسکن معرفی شد.

هدف از تامین مالی جمعی جذب سرمایه های خرد در حمایت از طرح های کوتاه مدت و سودآور است. این روش از یکسو به سرمایه گذار فرصت دریافت سود مناسب در بازه زمانی کوتاه می دهد و از طرف دیگر فرصت تامین مالی برای پروژه های کوچک و متوسط را فراهم می کند. در این روش هر فردی با هر میزان سرمایه، می تواند در بخش مولد بازار مسکن (بازار ساخت و ساز) سرمایه گذاری کند.

دنیای اقتصاد


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman