عضو هیئت مدیره نظام مهندسی استان تهران:

نظام مدیریت ایمنی در ساختمان های کوچک باید جدی گرفته شود

نظام مدیریت ایمنی در ساختمان های کوچک باید جدی گرفته شود
Facebook Twitter LinkedIn

۱۳:۵۶ | ۱۴۰۲/۰۹/۲۱

عضو هیئت مدیره نظام مهندسی استان تهران گفت: به لحاظ رعایت شرایط ایمنی افرادی که در کارگاه‌های ساختمانی کار می‌کنند باید از صلاحیت حرفه‌ای، براساس آنچه که در مقررات ‌ملی ساختمان به رسمیت شناخته شده است، برخوردار باشند؛ اما در شرایط کنونی با کارگران روزمزدی روبه رو هستیم که بدون کمترین آموزش‌ها در صنعت ساختمان فعالیت دارند که نرخ کشته‌شدگان را افزایش می‌دهد.

به گزارش اخبار ساختمان، مهدی روانشادنیا در پنل "سازه های فولادی، ایمنی و سلامت کارکنان" با اشاره به شرایط کنونی HSE در کشور اظهار داشت: بخش عمده تولید ناخالص داخلی کشور تحت تاثیر حوادث ناشی از کار قرار دارد که از این‌ میان متاسفانه ۴۰ تا ۴۵ درصد مربوط به کارگران صنعت ساختمان به دلیل عدم رعایت شرایط ایمنی در کشور است.

وی بیان کرد: به لحاظ رعایت شرایط ایمنی افرادی که در کارگاه های ساختمانی کار می کنند باید از صلاحیت حرفه ای، براساس آنچه که در مقررات ‌ملی ساختمان به رسمیت شناخته شده است، برخوردار باشند؛ اما در شرایط کنونی با کارگران روزمزدی روبه رو هستیم که بدون کمترین آموزش ها در صنعت ساختمان فعالیت دارند که نرخ کشته شدگان را افزایش می دهد.

عضو هیئت مدیره نظام مهندسی استان تهران سپس با بیان اینکه سازه های فولادی به طور خاص چه در فرآیند تولید و چه در مرحله حمل و نصب و بهره برداری با چالش های بسیاری مواجه است، افزود: در حوزه اجرا با توجه به آمارهایی که از سوی وزارت کار و پزشکی قانونی ارائه می شود یکی از علل اصلی کشته شدگان در پروژه های ساختمانی، سقوط از ارتفاع است که این امر در سازه های فلزی بیشتر رخ می دهد که باید پیشگیری شود.

روانشادنیا در ادامه با تاکید بر نظارت سایر ارگان ها بر مساله ایمنی کارگران و فعالین حوزه ساختمان تصریح کرد: قانون برای سازمان ‌نظام مهندسی استان ها این وظیفه را قائل شده که نقش بازرسی و خدمات را ایفا کنند و تذکرات لازم را به مهندسین ناظر در حوزه ساختمان بدهد.

وی افزود: علاوه بر این، اداره کار نیز طبق وظیفه ذاتی نظارت های خود را دارد، اما متاسفانه آنچه که در ایران مورد غفلت واقع شده عدم وجود یک ساختار کاملاً مردمی و غیردولتی است که سبب تحول در حوزه ایمنی شود.

عضو هیئت مدیره نظام مهندسی استان تهران گفت: باید علاوه بر آموزش هایی که در گذشته انجام شده و نظام مهندسی در قالب آموزش های اختیاری و اجباری در دوره های ارتقا پایه می‌دهد، دوره ایمنی نیز با جدیت پیگیر شود و یک نهاد مستقل با نظارت کامل بر ایمنی پروژه های ساختمانی شکل بگیرد.

روانشادنیا سپس با اشاره به تجربه کشور استرالیا در نظارت بر ایمنی صنعت ساختمان تصریح کرد: در استرالیا از مرحله تخریب ساختمان تا محصول نهایی، موارد ایمنی با چک لیست‌های دقیق توسط کارشناسان و متخصصان مورد ارزیابی قرار می گیرد که به عنوان‌ مثال اگر جایی سرب وجود داشته باشد گروه متخصص سرب نظارت داشته باشد.

وی ادامه داد: باید رویکرد جدیدی به مساله طراحی و اجرا در کشور با تدوین و نظارت بر مقررات ایمنی هم برای طراح و هم مجریان با چارچوب‌های خاص ایمنی خود تعریف شود، چرا که در حال حاضر پلن HSE که در کشور اجرا می شود در حقیقت به خواست کارفرما و صرفاً در پروژه های بزرگ است در حالی که بیشترین اتفاقات ناگوار در ساختمان های کوچک به وقوع می‌پیوندد.


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman