انواع چیلرهای ساختمانی

انواع چیلرهای ساختمانی
Facebook Twitter LinkedIn

۱۲:۳۶ | ۱۴۰۱/۰۲/۱۷

چیلرها دستگاه هایی پر سر و صدا هستند که انواع مختلفی دارند. برای خرید بهترین نوع باید با این دستگاه‌ها و انواع آن به خوبی آشنا شوید.

به گزارش اخبار ساختمان، خیلی از افراد برای تولید سرما محیط به سراغ خرید چیلر می‌روند، در صورتی که این فرضیه کاملا اشتباه است. در واقع چیلر برای خنک کردن و فراهم کردن دمای مناسب برای محیط استفاده می‌شوند. یک جورایی کارایی شبیه به سیستم‌های تهویه مطبوع دارند. چیلرها دستگاه‌هایی پر سر وصدا هستند که انواع مختلفی دارند. برای خرید بهترین نوع باید با این دستگاه‌ها و انواع آن به خوبی آشنا شوید.

 

خیلی از افراد به دنبال فروشگاهی مورد اعتماد هستند تا بتوانند این دستگاه را با قیمت مناسب خریداری کنند. پیشنهاد ما به شما فروشگاه به فیکس است. شما در این فروشگاه می‌توانید تجهیزات ساختمانی را با کیفیت بالا و قیمت بسیار مناسب خریداری کنید.

 

چیلر و کاربرد آن

 

در واقع کار چیلر این است که هوای مطبوع و خنکی را برای دستگاه فراهم کند تا دستگاه دچار خرابی و انفجار نشود. این کار را با تولید سرما انجام نمی‌دهد بلکه این کار را با حذف گرما انجام می‌دهد. به طور کلی چیلرها به عنوان دستگاه حذف کننده گرما شناخته می‌شود. مایع سرد شده توسط چیلر دوباره به دستگاه باز می‌گردد و به همین دلیل برای سیستم تهویه هوا دوباره قابل استفاده می‌شود. چیلرها برای خنک کردن سیستم‌های تصفیه آب مناسب است.

 

از این دستگاه هم در مصارف صنعتی و هم برای سیستم تهویه مطبوع استفاده می‌شود. شاید برایتان سؤال شود که منظور از مصارف صنعتی چیست؟ در جواب این سؤال باید گفت برای حفظ دمای ابزارآلات و دستگاه‌ها هنگام مکانیزم از چیلرها استفاده می‌کنند. چیلر معمولا در زیرزمین یا در پشت بام نصب می‌شوند . بیشترین نقش را در سرمای ساختمان در فصول گرم دارد.

 

چیلر به تنهایی مولد منبع برودت بوده و فقط به دستگاه‌های گردش گاز و مایع ختم نمی‌شود. شاید تمرکز عملکرد چیلر بر این است که ماده مبرد را در فازهای مختلف ماده در چرخش نگه دارد. مبرد ظرفیت گرمایی بالایی داشته و به همین خاطر میان فازها مدام در حال چرخش می‌باشد. این کار بر اساس علوم ترمودینامیک و انتقال حرارت انجام می‌شود.

 

انواع چیلر بر اساس کمپرسور

 

به طور کلی چیلرها به دو دسته تراکمی و جذبی تقسیم بندی می‌شوند و برای سرمایش، چیلر جذبی از انرژی حرارتی و چیلر جذبی به عنوان منبع تامین انرژی استفاده می‌شود. معمولا چیلرهای ساختمانی از نوع تراکمی هستند و با نوع جذبی زیاد سر و کار نخواهید داشت. چیلر هوا خنک معمولا بر روی بام یا حیاط نصب شده در صورتی که چیلر آب خنک در موتورخانه نصب می‌شود.

 

https://file.tesmino.ir/images/2022/04/image_1650717942.jpg

 

چیلر تراکمی

 

چیلرهای تراکمی از متداول‌ترین انواع چیلرهای ساختمانی هستند. معمولا از این نوع چیلرها در ساختمان استفاده می‌کنند. چیلرهای تراکمی خود به دو نوع هوا خنک و آب خنک تقسیم بندی می‌شوند. این چیلرها هرکدام وظیفه تامین سرمای مورد نیاز ساختمان را بر عهده دارند. چیلرهای تراکمی مجهز به کمپرسور هستند. عملکرد نوع تراکمی این گونه است که کندانسور ابتدا گاز را به حالت متراکم درآورده و سپس آن را به سمت کندانسور هدایت می‌کند تا گاز را به حالت مایع تبدیل می‌کند.

 

بعد از اینکه مایع وارد اپراتور شده، باعث کاهش فشار محیط و سپس باعث تبخیر مایع شده و به دنبال این تبخیر، هوای خنک ایجاد می‌شود. اپراتور و کندانسور هر کدام به طور جداگانه شامل آب گرم و آب سرد هستند. در این بابت نباید نگرانی وجود داشته باشد. کندانسور و اپراتور تنهای راه ارتباطی با ماده مبرد است. چیلرهای تراکمی خود بر اساس کمپرسورها به چهار نوع اصلی تقسیم می‌شود و این چهار نوع عبارتند از:

*  اسکرال یا حلزونی

*  سانتریفیوژ

*  پیستونی ( ضربه‌ای یا رفت و برگشتی)

*  اسکرو یا مارپیچی

 

چیلر اسکرو (مارپیچی)

 

در این نوع چیلر از آب به عنوان ماده مبرد استفاده می‌شود. در نوع چیلر آب خنک اسکرو کار چیلر این است که ماده مبرد آب را باید به فازهای مختلفی برساند در واقع اسم این نوع، چیلر تراکمی خنک شونده با آب است. چیلر آب خنک اسکرو از دو محور یا یک محور مارپیچی تشکیل شده است، این محورها با چرخش تدریجی خود ماده مبرد را متراکم کرده و باعث خنک کردن محیط می‌شود.

 

منظور از چیلر آب خنک اسکرو این است که قسمت کندانسور چیلر توسط آب، خنک می‌شود. در این وسیله آب به وسیله ابزاری به نام برج خنک کننده خنک می‌شود. بعد از چیلر آب خنک اسکرو حال نوبت به چیلر هوا خنک اسکرو می‌رسد. وظیفه این دستگاه همانند چیلرهای دیگر این است که آب را سرد گرده و سپس در بخش‌های دیگر ساختمان پمپاژ کند. این مدل هم همانند مدل آبی دارای یک و دو محور هست.

 

در این نوع چیلر، هوا کندانسور را خنک می‌کند و نیازی برج خنک کننده نیست. شاید برایتان سؤال شود که چطور ممکن است؟ باید در جواب به این سؤال گفت که فن‌ها در بالای چیلر نصب شده و هوا را از لول‌های کندانسور می‌کشد و آن را خنک کرده و به محیط بر می‌گردانند.

 

https://file.tesmino.ir/images/2022/04/image_1650717964.jpg

 

چیلر آبی از مرکز

 

چیلر سانتریفیوژ یا همان آبی از مرکز به این شکل کار می‌کند، موتور داخل کمپرسور از طریق چرخ دنده‌ها و میله‌ها به حرکت در آمده و سپس پروانه با چرخش برای مبرد داخل نیروی گریز از مرکز تامین کرده و منجر به افزایش حرکت و دمای مبرد می‌شود. در کمپرسور چیلر آبی از مرکز سه قسمت اصلی ورودی، پروانه و دیفیوز وجود دارد.

 

چیلر جذبی

 

چیلر جذبی به جای کمپرسور از جذب کننده؛ دارد. در واقع سه عامل پمپ، مولد حرارتی و جذب کننده به جای کمپرسور در این نوع چیلر تعبیه شده است. بیشترین ماده‌ای که به عنوان خنک کننده استفاده می‌شود؛لیتیوم برماید است. در اصل نحوه کار این نوه چیلر این گونه است که بخار آب توسط لیتیوم برماید جذب شده و سپس این بخار بین فازهای مایع و گاز در جریان قرار گرفته و در آخر حرارت محیط خنک کننده را می‌گیرد.

 

کلام آخر

 

برای خرید انواع چیلرهای ساختمانی می‌توانید به سایت به فیکس مراجعه کرده و انواع چیلر را به بهترین قیمت و کیفیت بسیار بالا خریداری کنید. در صورت به وجود آمدن مشکل حتی می‌توانید با مشاوران سایت تماس حاصل نمایید و به صورت رایگان قبل از خرید به مشورت بپردازید. توجه داشته باشید که از هر فروشگاهی چیلر را خریداری نکنید؛ امکان تقلبی بودن این دستگاه نیز وجود دارد.


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman