بازار مسکن تا چه میزان از قیمت ارز تاثیر می گیرد؟

بازار مسکن تا چه میزان از قیمت ارز تاثیر می گیرد؟
Facebook Twitter LinkedIn

۰۹:۵۰ | ۱۴۰۱/۰۹/۰۹

کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: در بخش مسکن متاثر از افزایش نرخ ارز هموارسازی قیمتی، متناسب با رشد قیمت سایر دارایی ها، اتفاق افتاده و در میان مدت و بلند‌مدت، این بخش نیز سعی در انطباق خود با رشد سایر دارایی ها داشته و به عبارتی با روند رو به رشد قیمت ها در این بازار مواجه هستیم.

به گزارش اخبار ساختمان، سعید سعادتمند، کارشناس اقتصادی گفت: پس از وعده های فراوان دولت سیزدهم در رابطه با به سرانجام رساندن برجام و انجام ماه ها مذاکره توسط تیم جدید با استراتژی تمرکز بر زمستان سرد اروپا، به نظر می رسد، در حال حاضر، طرف آمریکایی، علاقه ای به نتیجه رساندن، مذاکرات ندارد.


بازگشت التهابات قیمتی به بازار ارز


وی ادامه داد: این موضوع در کنار، اخبار دریافتی از انتخابات میان دوره ای آمریکا، مباحث مطرح شده در رابطه قطعنامه شماره ۲۲۳۱، اضافه شدن ۱۱ تانکر نفتکش ایرانی به تحریم و ...، منجر به بازگشت التهاب به بازار ارز و افزایش قیمت در این بازار شد.

بازاری که در صورت عدم اتفاق هیچ یک از این عوامل فوق، به علت کسر بودجه ساختاری، چاپ نقدینگی مداوم و... مجبور به افزایش قیمت ارز بود.


قیمت مسکن و مستغلات چه میزان از تغییرات نرخ ارز تاثیر می گیرد؟


کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: بخش مسکن و ساختمان، هم مانند سایر بخش ها، تاثیرپذیری خود از نرخ ارز را دارد. اما سوال اصلی و مهم طی سال های گذشته، میزان تاثیرپذیری قیمت املاک و مستغلات، از تغییرات نرخ ارز است.


رشد هزینه ساخت و بازار مسکن با افزایش نرخ ارز
 

وی ادامه داد: بررسی روند قیمت ها و هزینه های تولید در چند سال گذشته، نشان داده که به صورت همزمان هزینه ساخت و تولید مسکن و ارزش فروش و بازار این دارایی که هم جنبه مصرفی و هم جنبه سرمایه گذاری دارد به صورت مداوم و مستمر، متناسب و همگام با افزایش نرخ ارز در بازار، تعدیل شده و افزایش یافته است.


وابستگی ارزی ۴۰ درصدی برخی از مواد اولیه در ساخت مسکن


سعادتمند عنوان کرد: در بخش مربوط به هزینه ها، افزایش قیمت در تولیدات کالا‌های واسطه ای، ناشی از وابستگی به نرخ ارز بوده و مقدار تورم هر بخش، متفاوت از سایر بخش ها است. به عنوان مثال برخی از کالا‌های مصرف شده در بخش ساخت مسکن متوسط تا حدود ۴۰ درصد، وابستگی ارزی داشته و برای برخی کالاها، این میزان بسیار اندک بوده، گاهی به سمت صفر متمایل است.


رشد ۲۱ درصدی تولید مسکن در بازه زمانی دو ساله


کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: برمبنای محاسبات صورت گرفته، در بازه ابتدای سال ۱۳۹۹ تا انتهای سال ۱۴۰۰ که قیمت دلار حدود ۱۱۵۰۰ تومان افزایش را تجربه نموده است، هزینه ساخت یک واحد مسکونی متوسط در شهرها، حدود ۲۱ درصد افزایش، ناشی از تغییرات قیمت ارز را تجربه کرده و این موضوع به همراه تورم عمومی، باعث فشار هزینه ای مضاعف بر سازندگان مسکن شده است.


افزایش تورم انتظاری با افزایش نرخ ارز


این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: با افزایش نرخ ارز، در بازار املاک و مستغلات نیز، تورم انتظاری مربوطه شکل گرفته و هموارسازی قیمتی، متناسب با رشد قیمت سایر دارایی ها، اتفاق افتاده و در میان مدت و بلند‌مدت، این بخش نیز سعی در انطباق خود با رشد سایر دارایی ها داشته است. 

وی عنوان کرد: این افزایش قیمت به هیچ وجه ناشی از افزایش تقاضای واقعی در اقتصاد نبوده و ناشی از سیاست های پولی دولت ها است. بنابراین، تغییرات نرخ ارز، علاوه بر تاثیر مستقیم روی هزینه های ساخت و ساز، روی انتظارات تورمی و ارزش گذاری قیمت انواع املاک در بازار نیز موثر است.

 

بیشتر بخوانید: بررسی جزئیات افزایش هزینه ساخت نهضت ملی مسکن

نبض بازار


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman