معرفی فرانک لوید رایت معمار مشهور آمریکایی

معرفی فرانک لوید رایت معمار مشهور آمریکایی
Facebook Twitter LinkedIn

۲۲:۲۱ | ۱۳۹۸/۰۷/۱۴

فرانک لوید رایت، یکی از بزرگ ترین معماران جهان، در طول زندگی شغلی خود سبک ارگانیک را در معماری خانه ها توسعه داد و ساختمان های معروف و برجسته زیادی را طراحی کرد.

به گزارش اخبار ساختمان، در این مطلب قصد داریم، ابتدا خلاصه ای از بیوگرافی این معمار مشهور آمریکایی را شرح دهیم و سپس، سبک های معماری که او در طراحی خانه ها و ساختمان ها استفاده کرده است را به شما معرفی کنیم، با ما همراه باشید.

خلاصه ای از بیوگرافی فرانک لوید رایت

فرانک لوید رایت در سال 1867 در ایالت ویسکانسین آمریکا به دنیا آمد. او بعد از دوران تحصیلش به عنوان دستیار معمار معروف، لویی سالیوان، مشغول به کار شد و بعد از آن، شرکت خود را تاسیس کرد. فرانک لوید رایت سبک پرایری را در معماری توسعه داد و تلاش کرد سبک معماری ارگانیک را در طراحی خانه ها و ساختمان ها پیاده کند.

او در طول دوران شغلی خودش بیش از 1100 ساختمان را طراحی کرد که برخی از آن ها در سرتاسر جهان شناخته شده و معروف هستند. فرانک لوید رایت در سال 1959 در گذشت.

سبک معماری فرانک لوید رایت

فرانک لوید رایت اغلب به استفاده از چهار سبک در معماری ساختمان ها شناخته می شود. همان طور که قبلا اشاره کردیم او سبک پرایری که زاده افکار و ایده خودش بود را در معماری ساختمان ها توسعه داد. در این سبک معماری، او اعتقاد داشت که انسان های امروزی، به خانه هایی با اتاق های کم تر و بزرگ تر نیاز دارند تا در خانه به راحتی رفت و آمد کنند.

همچنین رایت در طراحی برخی خانه ها از بلوک های تکستیل استفاده کرد و بعد از آن سبک معماری ارگانیک و یوسونیان را به وجود آورد. فرانک لوید رایت اعتقاد داشت که ساختمان ها باید از زمین و مواد طبیعی ساخته شوند و همچنین برای زمین و طبیعت اطرافشان منفعت داشته باشند و در بسیاری از طراحی های خود این ایده را اجرا کرد.

ایده ها و اعتقادات فرانک لوید رایت در دوران زندگیش نوآورانه و منحصر بفرد بود و همچنان امروزه از ایده های او برای معماری ساختمان ها استفاده می کنند. در ادامه چهار سبک معماری که به آن ها اشاره کردیم را با معرفی آثاری از فرانک لوید رایت، معرفی خواهیم کرد.

1. سبک پرایری در آثار معماری فرانک لوید رایت

در سال 1983 فرانک لوید رایت در توسعه سبک معماری بومی جدیدی، به نام سبک پرایری پیش قدم شد. این سبک که اولین سبک معماری منحصر به فرد مختص به آمریکایی ها است، از زمین های عریض و مسطح غرب آمریکا الهام می گیرد. اگر بخواهیم مختصری از ویژگی های سبک معماری پرایری در آثار فرانک لوید رایت را بشناسیم، می توانیم به آخرین خانه معروفی که به این سبک طراحی کرده است، رجوع کنیم.

طراحی خانه آلن (Allen–Lambe House) در سال 1916 به فرانک لوید رایت سپرده شد و در سال 1918 ساخت آن به اتمام رسید. از ویژگی های برجسته طراحی و معماری این خانه پرایری، می توان به خطوط افقی، استفاده از رنگ های طبیعی (رنگ هایی که از خاک و گیاه به دست می آیند مانند قهوه ای و بژ) و ترکیب فضای داخلی و محیط اطراف خانه اشاره کرد.

2. سبک تکستیل در آثار معماری فرانک لوید رایت

همان طور که قبلا اشاره کردیم، فرانک لوید رایت بعد از توسعه سبک پرایری، در طراحی خانه ها سبک تکستیل را به وجود آورد. او اعتقاد داشت که می توان از بلوک های بتنی که یکی از ارزانترین مصالح ساختمانی هستند، به صورت زیبا و کاربردی در معماری مدرن استفاده کرد. بنابراین سبک تکستیل را به وجود آورد که خانه های طراحی شده به این سبک، با بلوک های بتنی پیش ساخته ای که دارای طرح های زیبا و ظریف هستند، ساخته می شوند.

خانه های معروفی که توسط فرانک لوید رایت با استفاده از بلوک های تکستیل ساخته شده اند، خانه میلارد (Millard House)، خانه استورر (the Storer House)، خانه فریمن (the Freeman House) و خانه اِنیس (the Ennis House) می باشند که در عکس های پایین آن ها را مشاهده می کنید.

3. سبک ارگانیک در آثار معماری فرانک لوید رایت

قبل از طراحی مدرن ساختمان ها که در آن از مصالح سازگار با محیط زیست و تجدید پذیر و انرژی پایدار استفاده می شود، سبک طراحی به نام معماری ارگانیک وجود داشت که توازنی بین بشریت و محیط اطراف آن ایجاد می کرد. در سبک معماری ارگانیک اعتقاد بر این است که طبیعت اطراف باید در فضای داخلی خانه ها وجود داشته باشد، در آن جریان پیدا کند و همچنین از هر بنایی که در آن ساخته می شود، نفع ببرد.

در این سبک معماری، فرانک لوید رایت خانه فوق العاده ای برای خانواده کافمن به نام خانه آبشار (Fallingwater) را طراحی کرده است که ارتباط نزدیکی بین انسان، معماری و طبیعت برقرار کرده است. خانواده کافمن از فرانک لوید رایت درخواست کردند که خانه ای روبرو آبشار طراحی کند که از داخل دارای چشم انداز به آبشار باشد. ولی به جای آن رایت خانه ای را طراحی کرد که دقیقا در بالای آبشار قرار دارد و جریان آب از زیر خانه عبور می کند.

4. سبک یوسونیان در آثار معماری فرانک لوید رایت

باید بگوییم که خانه های یوسونیان، زاده افکار فرانک لوید رایت می باشد که ایده ای برای خانه های کوچک و شیک، مخصوص قشر متوسط آمریکایی ها با هزینه مقرون به صرفه بود. ایده ساخت این سبک خانه ها، در زمان رکود بزرگ اقتصادی آمریکا در سال 1936 به ذهن فرانک لوید رایت رسیده بود.

زمانی که او متوجه شد اکثر شهروندان نیاز به خانه هایی ساده تر و کوچکتر و در عین حال با طراحی کاربردی و شیک دارند. این خانه های کوچک، در یک طبقه و به روی دال بتنی ساخته می شوند. لوله کشی در این خانه ها به صورتی انجام می گیرد که گرما از زیر به داخل فضای خانه انتقال داده شود.

همچنین آشپزخانه در خانه های یوسونیان در بخش نشیمن قرار دارد. نمونه ای از طراحی خانه یوسونیان توسط فرانک لوید رایت، به نام خانه هربرت جیکوب (HERBERT JACOBS HOUSE) را در عکس های زیر مشاهده می کنید.



مدیا دکور


برچسب ها:

معماری ،ساختمان ،خانه ،مصالح 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman