
اوضاع نابسامان بازار مسکن در همدان

مسکن در همدان از یک کالای اساسی و نیاز اولیه به کالایی برای سرمایهگذاری بدل شده و این موضوع خود دلیلی مضاعف بر افزایش بیرویه قیمت است، وقت آن رسیده مسوولان از لاک خود خارج شوند چراکه این معضل اندکی دیگر به فاجعهای در این دوره از تاریخ بدل خواهد شد، زیرا با این روند دیگر مستاجران نه تنها خواب خرید خانه را هم نخواهند دید که با این وضعیت باید کمکم چادر بزنند!
به گزارش اخبار ساختمان، من خریدار شدم و او مستأجر، هر دو با نقابی زدیم به دل ماجرا، من شدم همان خریداری که با هزار و یک قرض و قوله و این درو آن در زدن و البته فروش دو تکه طلایی که به یادگار از عروسیام باقی مانده بود عزم جزم کرده تا سرپناهی به مثابه قفس در طبقات بالایی آپارتمانی نزدیک لانههای کلاغ محله دست و پا کنم.
همکارم شد همان مستأجری که با دستمزدی کمتر از حداقل کار مجبور است بیش از نیمی از حقوقش را دو دستی تقدیم صاحبخانه کند، امروز آمده بودیم تا منت موجران و صاحبان املاک را بکشیم، شاید حس انساندوستی آنها را بیدار کنیم تا مبلغی ناچیز از بهای اجارهاش بکاهد.
من هم که نقش خریدار آپارتمان به دلم نشسته بود با جان و دل دم از تخفیف و بنیآدم اعضای یکدیگرند میزدم.
نشستیم روی صندلی بنگاه یک محله کاملا معمولی یعنی نه بالای شهر و نه پایین شهر، شبیه صندلی داغ است و رفته رفته با حرکتهای پی در پی عقربه ساعت داغتر هم میشود.
از قیمت خرید پرسیدم هرچه بیشتر جواب شنیدم، با حساب سرانگشتی فهمیدم با قرض گرفتن و فروش همان دو تکه طلا و صد البته کمک پدر و مادرم شاید پنجرهای از یک آپارتمان چند سال ساخت با منظره آپارتمان روبرویی را میتوانم تملک کنم، خوب است بالاخره کاچی به از هیچی!
در این میان نگاهم به همکارم افتاد کارشناس او متفاوت و قسمت تنظیم مبایعه نامه خرید و اجاره جداگانه بود.
با شنیدن قیمتهای اجاره رنگ به رخسارش نماند و زیر لب خدای عزوجل را شکر میکرد که در نقش فرو رفته و این حقیقت زندگیاش نیست و البته دعا به جان پدر و مادری که سقفی دارند و ۳۵ سالی میشود در کنار آنها سر بر بالین مینهد.
قیمت اجاره آپارتمانهای ۵۰ متری سر از میلیون زده و پول پیش هم که داستانی جداگانه دارد، در گذشته نه چندان دور آرزوی جوانان خرید خانه بود که با همت و صرفهجویی و اندکی تدبیر امور مالی در چند سال اول زندگی محقق میشد اما امروز تهیه ودیعه آپارتمانی از جنس سیمان و آهن با همان پول خرید آشیانه یکی شده و آرزوی جوانان است.
مظنه بازار را به دست آوردیم بنابراین نقاب از چهره برداشتیم و حس مطالبهگری در ما غلیان کرد، با ارائه کارت خبرنگاری و علم دوربینها شدیم همان خبرنگارانی که خرید و اجاره واحدی در بازار فعلی حتی به مخیلهشان هم خطور نمیکند.
یخبندان بازار مسکن
کارشناس مشاور املاک که همانند یک کارشناس اقتصادی در پیچ و خم بازار خبره شده بود در این باره میگوید: متاسفانه قیمت آپارتمان و زمین به صورت ناهنجار افزایش پیدا کرده و آپارتمانهای ۲۰ سال ساخت در محوطه آرامگاه بوعلی با مبلغ متری ۷ میلیون و۵۰۰ هزار تومان هم قیمتگذاری میشود.
آقای سمیعی ادامه میدهد: در حال حاضر قیمت خانه ساعتی شده و صاحبان املاک در فواصل کوتاه قیمت مورد نظر خود را تغییر میدهند، این افزایش قیمت بیرویه است که نشان از نگرانی برای جایگزینی واحد مسکونی دارد.
او با اشاره به اینکه از نظر قیمتی در بازار ناامنی وجود دارد اضافه میکند: در دو ماه منتهی به پایان سال گذشته قدرت خرید واحد مسکونی در همدان به صفر رسیده و یخبندان بازار ملک را در این ماهها تجربه کردیم.
به گفته این کارشناس املاک کرونا هم تیر خلاص وضعیت بازار ملک بود و رکود بیسابقهای در بازار حاکم کرده است، انتظار داشتیم در سال جدید معاملات خرید و فروش رونق بگیرد و تعادل نسبی در بازار ایجاد شود، متاسفانه افزایش قیمت مواد اولیه ساخت از جمله سیمان و آهن باعث رشد جدید قیمت ملک شده است.
تصور ما بر این است که افزایش قیمت ملک یک حباب و به یک نقطه ختم خواهد شد اما تاکنون این حباب شکسته نشده و روز به روز قیمتها در حال افزایش است.
او همچنین درباره بازار اجاره میافزاید: عرف مشاورین املاک برای قیمت اجاره واحدهای مسکونی یکپنجم ارزش ملک است در حالی که در این دوران اجارهدهندهها مبلغ بیشتری اخذ و به عنوان یکی از ردیفهای تامین هزینههای جاری خود حساب میکنند.
سمیعی معتقد است مستاجران ناچار هستند این مبالغ سنگین اجاره را پرداخت کنند و با همین روند روزی خواهد رسید که مستاجران چادر بزنند، به طور مثال یک آپارتمان ۶۸ متری با امکانات معمولی و چند سال ساخت را به قیمت ۳۰ میلیون ودیعه و یکمیلیون و صدهزار تومان اجاره در نظر گرفتند.
افزایش قیمت ملک در همدان گریبان مستاجران را گرفته و رفته رفته برای تامین مسکن با مشکلات بسیار جدی روبرو خواهند شد.
به گفته این کارشناس املاک برخی از مشتریان قیمت فروش و اجاره ملک خود را بر اساس قیمت دلار و طلا تعیین میکنند و به محض افزایش قیمت ارز، قیمت ملک و به تبع آن اجاره نیز افزایش پیدا میکند.
در حال حاضر به موازات قیمت طلا، قیمت زمین و آپارتمان در حال افزایش است به طوری که قیمت زمین در محوطه پاستور، بین النهرین و کولانج بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان ارزیابی میشود.
او ادامه میدهد: قاعدتاً قیمت املاک باید توسط مشاورین املاک و کارشناسان تعیین شود در حالی که صاحبان املاک خودشان قیمتگذاری میکنند و متاسفانه قیمت واحد و منطقهای وجود ندارد.
صنعت ساخت و ساز یکی از صنعتهای پویا در کشور محسوب میشود و بیش از یکهزار شغل مستقیم و غیر مستقیم در فرآیند ساخت و ساز درگیر هستند که تحت تاثیر اوضاع نابسامان شرایط اقتصادی قرار گرفته است.
هنوز قیمت مسکن در حال افزایش است
آنچه با مشورت از کارشناسان و رصد میدانی دریافتیم مسکن در همدان از یک کالای اساسی و نیاز اولیه انسانها به کالایی برای حفظ سرمایه افراد به منظور ایجاد سرمایهگذاری بدل شده و این موضوع خود دلیلی مضاعف بر افزایش بی رویه قیمت است.
در ابتدای افزایش قیمت ارز بدون وقفه قیمت ملک پس از یک دوره رکود افزایش یافت و علاوه بر بازار طلا و دلار راهی شد برای معاملههای کاذب و سرمایهگذاریهای کوتاهمدت و بلندمدت.
دلالان، بازار مسکن را راهی دانستند برای سوداگری و کسب سودهای آنچنانی به طوری که ارزان میخریدند و گرانتر از قیمت منطقه به فروش می رسانند و ساعتی قیمتها در حال تغییر بود چه بسا خانوادههایی که قربانی این سوداگری شدند و خانه و کاشانه خود را از دست دادند.
به نظر میرسد افراد سودجو هم نقش قابل ملاحظهای در این گرانی بازی میکنند و صاحبان املاک به منظور جایگزینی ملک خود قیمت را تا حد امکان بالا اعلام میکنند.
امروز پس از گذشت دو سال هنوز قیمت مسکن در حال افزایش است و وارد فاز رکود افزایشی شده و شهروندان همدانی دیگر جرات خرید و فروش ندارند و تصمیم تعویض و ارتقای آپارتمان خود را به تعویق میاندازند شاید اوضاع بهبود یابد اما متاسفانه نشانی از بهبودی شرایط دیده نمیشود.
مستأجران قربانی بزرگ افزایش قیمت مسکن
هر بار که کارشناسان اعلام میکنند بیش از این قیمت مسکن در همدان افزایش نمییابد دوباره موج گرانی دامن ملک را در همدان میگیرد، اخیرا هم با افزایش دوباره طلا و ارز یک شوک جدید به قیمت خانه وارد شد.
در این میان مستأجران قربانی اصلی این رشد فزاینده هستند و اجاره امسال آنها با سال پیش قابل قیاس نیست گویی آپارتمان را به قصری بدل کرده باشند و دوباره مورد اجاره قرار دهند، در حال حاضر اجاره آپارتمانی با متراژ ۸۰ متر معادل یکمیلیون تا ۲ میلیون وابسته به میزان ودیعه از سوی مالکان طلب میشود.
برخی از شهروندان معتقد هستند مسوولان باید در نرخگذاری این بازار مداخله کنند و قیمت منطقهای بر اساس متریال ساخت و قیمت زمین در مناطق مختلف را تعیین کنند و برخی دیگر بازاریان بر این باور هستند که مداخله دولت در بازار نتیجه خوبی به همراه ندارد و بازار را برای بازاریان رها کنند.
ناگفته پیداست دیگر زمان آزمون و خطا و یا رها کردن اوضاع پیشآمده نیست و مسوولان باید برای به تعادل رساندن قیمت ملک در همدان اقداماتی انجام دهند پیش از آنکه کار از کار بگذرد و مردم آواره کوچه و خیابان شوند.
قیمت در سطح شهر همدان به سه دسته بالا، میانه و پاییننشین بدل شده و قیمت آپارتمان در محلههای پایین بین ۵ تا ۷ میلیون تومان، محدوده میانه شهر ۸ تا ۱۲ میلیون و بالای شهر گاهی هر متر آپارتمان تا ۲۰ میلیون تومان معامله میشود.
خرید خانه آرزویی برای جوانان
شهروند همدانی که شغل آزاد دارد و درآمدش کفاف یک زندگی را نمیدهد درباره گرانی مسکن میگوید: نیمی از حقوق خود را صرف اجاره ماهیانه میکنم و هر سال باید وسایل خانه را با هزینه فراوان جابهجا کنم از طرفی پولی اضافه نخواهد آمد که پسانداز کنم.
شوقیان ادامه میدهد: به خرید خانه فکر نمیکنم چون با توجه به درآمدم و افزایش چند برابری قیمت خانه امکان خرید برای من وجود ندارد، اگر قیمتها مناسب باشد اقشار ضعیف هم میتوانند از امکانات موجود استفاده کنند و شرمنده خانواده خود نمانند.
او اضافه میکند: مسوولان خودشان همه در جریان امور و تورم هستند و از درد دل مردم خبر دارند، احتیاج به توضیح نیست امروز آروزی جوانان تشکیل زندگی و تهیه خانه و کاشانه است.
شهروند میانسال دیگری که آپارتمان ۴۰ متری از آن خود دارد میگوید: نه توان خرید آپارتمان بزرگتر دارم و نه میتوانم بازار فعلی مسکن را پیشبینی کنم چراکه قیمت منطقهای و ثبات وجود ندارد.
او ادامه میدهد: جوانانی که اول زندگی هستند و درآمد چندانی ندارند نمیتوانند سرپناهی داشته باشند بنابراین مسوولان امر باید وامهای بلندمدت با نرخ سود کم در اختیار آنها قرار دهند.
در پایان هم اضافه میکند: مسکن به عنوان اولین دغدغه انسان محسوب میشود و باید برای وضعیت به وجود آمده یک فکر اساسی صورت گیرد تا مستاجران هم بتوانند سقفی برای خود تهیه کنند.
بانوی جوان شاغلی با بیان اینکه مسکن در همدان به عنوان منبع درآمد عده معدودی قرار گرفته است میگوید: دلالانی هم که بین فروشندگان و خریداران قرار میگیرند، بر افزایش قیمتها میافزایند و عملا یک سوداگری بزرگ است که باعث خرد شدن کمر قشر متوسط به پایین میشود.
او ادامه میدهد: متاسفانه قیمت مسکن وارد فازی از گرانی شده که به هیچ عنوان قابل پیشبینی نیست، شهروندان هم به ناچار با سودهای بالا وامهای کلان چند ساله تهیه میکنند تا بتوانند سقفی داشته باشند.
بانوی جوان متاهل دیگری به همراه فرزند کوچکش اظهار میکند: برای آغاز زندگی به دنبال مسکن بودیم اما با پولی که آماده کرده بودیم امکان اجاره وجود نداشت و متاسفانه به سختی با اجاره بهای بالا خانه اجاره کردیم.
او ادامه میدهد: با مشقت و مشکلات فراوان پیش از گرانی آپارتمانی خریداری کردیم اما سالیان سال باید با سودهای بالا قسط بپردازیم، مسوولان در حوزه بانکها نظارت بیشتری به خرج دهند و میزان سود تسهیلات را با نرخ کمتر در نظر بگیرند.
این بانوی همدانی میگوید: به نظرم اگر همه پشتیبان همدیگر باشیم به مراتب بهتر از آن است که روبروی هم قرار بگیریم صرفا برای افزایش اموال و داراییها.
در طول رصد میدانی تمام هم و غمم این بود تا مسوولان را از عمق فاجعه قیمت مسکن باخبر سازم، چه طور میشود که آپارتمانی در دو سال گذشته متری ۲ میلیون تومان و امروز متری ۱۱ میلیون تومان معامله شود، به عبارت دیگر آپارتمان ۸۰ متری از ۱۶۰ میلیون تومان به ۸۸۰ میلیون تومان رسیده، تنها نتیجهای که از این معادلات میتوان گرفت این است که امروز حال و روز اصحاب کهف را به خوبی درک میکنم.
به نظرم وقت آن رسیده مسوولان از لاک خود خارج شوند و کمتر خود را بیتوجه نشان دهند چراکه این معضل اندکی دیگر به فاجعهای در این دوره از تاریخ بدل خواهد شد و بیشک نیازمند چارهاندیشی است.
قطعا آیندگان از این برگ تاریخ به خوبی یاد نخواهند کرد و بیتوجهی به مسکن به عنوان اولین نیاز انسان در عصر حاضر زخمی جانکاه است که پیکر مردم همدان را نشانه رفته و با گذشت بیشتر زمان و افزایش بیشتر قیمت مسکن این زخم عمیقتر میشود.
فارس
همکارم شد همان مستأجری که با دستمزدی کمتر از حداقل کار مجبور است بیش از نیمی از حقوقش را دو دستی تقدیم صاحبخانه کند، امروز آمده بودیم تا منت موجران و صاحبان املاک را بکشیم، شاید حس انساندوستی آنها را بیدار کنیم تا مبلغی ناچیز از بهای اجارهاش بکاهد.
من هم که نقش خریدار آپارتمان به دلم نشسته بود با جان و دل دم از تخفیف و بنیآدم اعضای یکدیگرند میزدم.
نشستیم روی صندلی بنگاه یک محله کاملا معمولی یعنی نه بالای شهر و نه پایین شهر، شبیه صندلی داغ است و رفته رفته با حرکتهای پی در پی عقربه ساعت داغتر هم میشود.
از قیمت خرید پرسیدم هرچه بیشتر جواب شنیدم، با حساب سرانگشتی فهمیدم با قرض گرفتن و فروش همان دو تکه طلا و صد البته کمک پدر و مادرم شاید پنجرهای از یک آپارتمان چند سال ساخت با منظره آپارتمان روبرویی را میتوانم تملک کنم، خوب است بالاخره کاچی به از هیچی!
در این میان نگاهم به همکارم افتاد کارشناس او متفاوت و قسمت تنظیم مبایعه نامه خرید و اجاره جداگانه بود.
با شنیدن قیمتهای اجاره رنگ به رخسارش نماند و زیر لب خدای عزوجل را شکر میکرد که در نقش فرو رفته و این حقیقت زندگیاش نیست و البته دعا به جان پدر و مادری که سقفی دارند و ۳۵ سالی میشود در کنار آنها سر بر بالین مینهد.
قیمت اجاره آپارتمانهای ۵۰ متری سر از میلیون زده و پول پیش هم که داستانی جداگانه دارد، در گذشته نه چندان دور آرزوی جوانان خرید خانه بود که با همت و صرفهجویی و اندکی تدبیر امور مالی در چند سال اول زندگی محقق میشد اما امروز تهیه ودیعه آپارتمانی از جنس سیمان و آهن با همان پول خرید آشیانه یکی شده و آرزوی جوانان است.
مظنه بازار را به دست آوردیم بنابراین نقاب از چهره برداشتیم و حس مطالبهگری در ما غلیان کرد، با ارائه کارت خبرنگاری و علم دوربینها شدیم همان خبرنگارانی که خرید و اجاره واحدی در بازار فعلی حتی به مخیلهشان هم خطور نمیکند.
یخبندان بازار مسکن
کارشناس مشاور املاک که همانند یک کارشناس اقتصادی در پیچ و خم بازار خبره شده بود در این باره میگوید: متاسفانه قیمت آپارتمان و زمین به صورت ناهنجار افزایش پیدا کرده و آپارتمانهای ۲۰ سال ساخت در محوطه آرامگاه بوعلی با مبلغ متری ۷ میلیون و۵۰۰ هزار تومان هم قیمتگذاری میشود.
آقای سمیعی ادامه میدهد: در حال حاضر قیمت خانه ساعتی شده و صاحبان املاک در فواصل کوتاه قیمت مورد نظر خود را تغییر میدهند، این افزایش قیمت بیرویه است که نشان از نگرانی برای جایگزینی واحد مسکونی دارد.
او با اشاره به اینکه از نظر قیمتی در بازار ناامنی وجود دارد اضافه میکند: در دو ماه منتهی به پایان سال گذشته قدرت خرید واحد مسکونی در همدان به صفر رسیده و یخبندان بازار ملک را در این ماهها تجربه کردیم.
به گفته این کارشناس املاک کرونا هم تیر خلاص وضعیت بازار ملک بود و رکود بیسابقهای در بازار حاکم کرده است، انتظار داشتیم در سال جدید معاملات خرید و فروش رونق بگیرد و تعادل نسبی در بازار ایجاد شود، متاسفانه افزایش قیمت مواد اولیه ساخت از جمله سیمان و آهن باعث رشد جدید قیمت ملک شده است.
تصور ما بر این است که افزایش قیمت ملک یک حباب و به یک نقطه ختم خواهد شد اما تاکنون این حباب شکسته نشده و روز به روز قیمتها در حال افزایش است.
او همچنین درباره بازار اجاره میافزاید: عرف مشاورین املاک برای قیمت اجاره واحدهای مسکونی یکپنجم ارزش ملک است در حالی که در این دوران اجارهدهندهها مبلغ بیشتری اخذ و به عنوان یکی از ردیفهای تامین هزینههای جاری خود حساب میکنند.
سمیعی معتقد است مستاجران ناچار هستند این مبالغ سنگین اجاره را پرداخت کنند و با همین روند روزی خواهد رسید که مستاجران چادر بزنند، به طور مثال یک آپارتمان ۶۸ متری با امکانات معمولی و چند سال ساخت را به قیمت ۳۰ میلیون ودیعه و یکمیلیون و صدهزار تومان اجاره در نظر گرفتند.
افزایش قیمت ملک در همدان گریبان مستاجران را گرفته و رفته رفته برای تامین مسکن با مشکلات بسیار جدی روبرو خواهند شد.
به گفته این کارشناس املاک برخی از مشتریان قیمت فروش و اجاره ملک خود را بر اساس قیمت دلار و طلا تعیین میکنند و به محض افزایش قیمت ارز، قیمت ملک و به تبع آن اجاره نیز افزایش پیدا میکند.
در حال حاضر به موازات قیمت طلا، قیمت زمین و آپارتمان در حال افزایش است به طوری که قیمت زمین در محوطه پاستور، بین النهرین و کولانج بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان ارزیابی میشود.
او ادامه میدهد: قاعدتاً قیمت املاک باید توسط مشاورین املاک و کارشناسان تعیین شود در حالی که صاحبان املاک خودشان قیمتگذاری میکنند و متاسفانه قیمت واحد و منطقهای وجود ندارد.
صنعت ساخت و ساز یکی از صنعتهای پویا در کشور محسوب میشود و بیش از یکهزار شغل مستقیم و غیر مستقیم در فرآیند ساخت و ساز درگیر هستند که تحت تاثیر اوضاع نابسامان شرایط اقتصادی قرار گرفته است.
هنوز قیمت مسکن در حال افزایش است
آنچه با مشورت از کارشناسان و رصد میدانی دریافتیم مسکن در همدان از یک کالای اساسی و نیاز اولیه انسانها به کالایی برای حفظ سرمایه افراد به منظور ایجاد سرمایهگذاری بدل شده و این موضوع خود دلیلی مضاعف بر افزایش بی رویه قیمت است.
در ابتدای افزایش قیمت ارز بدون وقفه قیمت ملک پس از یک دوره رکود افزایش یافت و علاوه بر بازار طلا و دلار راهی شد برای معاملههای کاذب و سرمایهگذاریهای کوتاهمدت و بلندمدت.
دلالان، بازار مسکن را راهی دانستند برای سوداگری و کسب سودهای آنچنانی به طوری که ارزان میخریدند و گرانتر از قیمت منطقه به فروش می رسانند و ساعتی قیمتها در حال تغییر بود چه بسا خانوادههایی که قربانی این سوداگری شدند و خانه و کاشانه خود را از دست دادند.
به نظر میرسد افراد سودجو هم نقش قابل ملاحظهای در این گرانی بازی میکنند و صاحبان املاک به منظور جایگزینی ملک خود قیمت را تا حد امکان بالا اعلام میکنند.
امروز پس از گذشت دو سال هنوز قیمت مسکن در حال افزایش است و وارد فاز رکود افزایشی شده و شهروندان همدانی دیگر جرات خرید و فروش ندارند و تصمیم تعویض و ارتقای آپارتمان خود را به تعویق میاندازند شاید اوضاع بهبود یابد اما متاسفانه نشانی از بهبودی شرایط دیده نمیشود.
مستأجران قربانی بزرگ افزایش قیمت مسکن
هر بار که کارشناسان اعلام میکنند بیش از این قیمت مسکن در همدان افزایش نمییابد دوباره موج گرانی دامن ملک را در همدان میگیرد، اخیرا هم با افزایش دوباره طلا و ارز یک شوک جدید به قیمت خانه وارد شد.
در این میان مستأجران قربانی اصلی این رشد فزاینده هستند و اجاره امسال آنها با سال پیش قابل قیاس نیست گویی آپارتمان را به قصری بدل کرده باشند و دوباره مورد اجاره قرار دهند، در حال حاضر اجاره آپارتمانی با متراژ ۸۰ متر معادل یکمیلیون تا ۲ میلیون وابسته به میزان ودیعه از سوی مالکان طلب میشود.
برخی از شهروندان معتقد هستند مسوولان باید در نرخگذاری این بازار مداخله کنند و قیمت منطقهای بر اساس متریال ساخت و قیمت زمین در مناطق مختلف را تعیین کنند و برخی دیگر بازاریان بر این باور هستند که مداخله دولت در بازار نتیجه خوبی به همراه ندارد و بازار را برای بازاریان رها کنند.
ناگفته پیداست دیگر زمان آزمون و خطا و یا رها کردن اوضاع پیشآمده نیست و مسوولان باید برای به تعادل رساندن قیمت ملک در همدان اقداماتی انجام دهند پیش از آنکه کار از کار بگذرد و مردم آواره کوچه و خیابان شوند.
قیمت در سطح شهر همدان به سه دسته بالا، میانه و پاییننشین بدل شده و قیمت آپارتمان در محلههای پایین بین ۵ تا ۷ میلیون تومان، محدوده میانه شهر ۸ تا ۱۲ میلیون و بالای شهر گاهی هر متر آپارتمان تا ۲۰ میلیون تومان معامله میشود.
خرید خانه آرزویی برای جوانان
شهروند همدانی که شغل آزاد دارد و درآمدش کفاف یک زندگی را نمیدهد درباره گرانی مسکن میگوید: نیمی از حقوق خود را صرف اجاره ماهیانه میکنم و هر سال باید وسایل خانه را با هزینه فراوان جابهجا کنم از طرفی پولی اضافه نخواهد آمد که پسانداز کنم.
شوقیان ادامه میدهد: به خرید خانه فکر نمیکنم چون با توجه به درآمدم و افزایش چند برابری قیمت خانه امکان خرید برای من وجود ندارد، اگر قیمتها مناسب باشد اقشار ضعیف هم میتوانند از امکانات موجود استفاده کنند و شرمنده خانواده خود نمانند.
او اضافه میکند: مسوولان خودشان همه در جریان امور و تورم هستند و از درد دل مردم خبر دارند، احتیاج به توضیح نیست امروز آروزی جوانان تشکیل زندگی و تهیه خانه و کاشانه است.
شهروند میانسال دیگری که آپارتمان ۴۰ متری از آن خود دارد میگوید: نه توان خرید آپارتمان بزرگتر دارم و نه میتوانم بازار فعلی مسکن را پیشبینی کنم چراکه قیمت منطقهای و ثبات وجود ندارد.
او ادامه میدهد: جوانانی که اول زندگی هستند و درآمد چندانی ندارند نمیتوانند سرپناهی داشته باشند بنابراین مسوولان امر باید وامهای بلندمدت با نرخ سود کم در اختیار آنها قرار دهند.
در پایان هم اضافه میکند: مسکن به عنوان اولین دغدغه انسان محسوب میشود و باید برای وضعیت به وجود آمده یک فکر اساسی صورت گیرد تا مستاجران هم بتوانند سقفی برای خود تهیه کنند.
بانوی جوان شاغلی با بیان اینکه مسکن در همدان به عنوان منبع درآمد عده معدودی قرار گرفته است میگوید: دلالانی هم که بین فروشندگان و خریداران قرار میگیرند، بر افزایش قیمتها میافزایند و عملا یک سوداگری بزرگ است که باعث خرد شدن کمر قشر متوسط به پایین میشود.
او ادامه میدهد: متاسفانه قیمت مسکن وارد فازی از گرانی شده که به هیچ عنوان قابل پیشبینی نیست، شهروندان هم به ناچار با سودهای بالا وامهای کلان چند ساله تهیه میکنند تا بتوانند سقفی داشته باشند.
بانوی جوان متاهل دیگری به همراه فرزند کوچکش اظهار میکند: برای آغاز زندگی به دنبال مسکن بودیم اما با پولی که آماده کرده بودیم امکان اجاره وجود نداشت و متاسفانه به سختی با اجاره بهای بالا خانه اجاره کردیم.
او ادامه میدهد: با مشقت و مشکلات فراوان پیش از گرانی آپارتمانی خریداری کردیم اما سالیان سال باید با سودهای بالا قسط بپردازیم، مسوولان در حوزه بانکها نظارت بیشتری به خرج دهند و میزان سود تسهیلات را با نرخ کمتر در نظر بگیرند.
این بانوی همدانی میگوید: به نظرم اگر همه پشتیبان همدیگر باشیم به مراتب بهتر از آن است که روبروی هم قرار بگیریم صرفا برای افزایش اموال و داراییها.
در طول رصد میدانی تمام هم و غمم این بود تا مسوولان را از عمق فاجعه قیمت مسکن باخبر سازم، چه طور میشود که آپارتمانی در دو سال گذشته متری ۲ میلیون تومان و امروز متری ۱۱ میلیون تومان معامله شود، به عبارت دیگر آپارتمان ۸۰ متری از ۱۶۰ میلیون تومان به ۸۸۰ میلیون تومان رسیده، تنها نتیجهای که از این معادلات میتوان گرفت این است که امروز حال و روز اصحاب کهف را به خوبی درک میکنم.
به نظرم وقت آن رسیده مسوولان از لاک خود خارج شوند و کمتر خود را بیتوجه نشان دهند چراکه این معضل اندکی دیگر به فاجعهای در این دوره از تاریخ بدل خواهد شد و بیشک نیازمند چارهاندیشی است.
قطعا آیندگان از این برگ تاریخ به خوبی یاد نخواهند کرد و بیتوجهی به مسکن به عنوان اولین نیاز انسان در عصر حاضر زخمی جانکاه است که پیکر مردم همدان را نشانه رفته و با گذشت بیشتر زمان و افزایش بیشتر قیمت مسکن این زخم عمیقتر میشود.
فارس
تازهترین اخبار ساختمان
نرده شیشه ای دور استخر
رنگ استخری چیست و کاربرد آن
ارسال آیین نامه اجرایی شناسنامه فنی ملکی ساختمان به هیأت دولت
چطور جلوی نمزدگی را بگیریم؟ آموزش مرحله بر مرحله
تامین مالی 2.5 همتی صندوق ملی مسکن برای تکمیل مسکن مهر
شرط تاهل برای دریافت مسکن حمایتی الزامی شد
احداث پنج ساختمان عمومی و دولتی در استان تهران
آیین نامه بیمه مهندسان در مسیر تصویب نهایی
آغاز سال جدید با اجرایی شدن بیمه مهندسان
کاربرد کانکس 12 متری : بررسی عوامل موثر بر قیمت کانکس 12 متری
افزایش 1100 هکتار اراضی به سکونتگاه های شهری
درآمدزایی با پروانه نظام مهندسی در سال 1404
میزان تاثیر گذاری چسب بتن در چسبندگی و نصب انواع سرامیک
حق مسکن، یک شوخی ناپسند با کارگران!
کاهگل مصنوعی چیست؟
پربازدیدترین اخبار
نرده شیشه ای دور استخر
بررسی وضعیت ساخت و ساز صنعتی با تأکید بر روش LSF در سال ۱۴۰۳
بررسی مشکلات تولید کاشی و سرامیک در سال 1403
رنگ استخری چیست و کاربرد آن
ارسال آیین نامه اجرایی شناسنامه فنی ملکی ساختمان به هیأت دولت
چالش های ساخت و ساز در سال 1403؛ از افزایش هزینه ها تا رکود بازار
آیین نامه بیمه مهندسان در مسیر تصویب نهایی
احداث پنج ساختمان عمومی و دولتی در استان تهران
شرط تاهل برای دریافت مسکن حمایتی الزامی شد
تامین مالی 2.5 همتی صندوق ملی مسکن برای تکمیل مسکن مهر
قیمت مسکن در سال ۱۴۰۴ نمی تواند رشد بالایی داشته باشد
چطور جلوی نمزدگی را بگیریم؟ آموزش مرحله بر مرحله
آغاز سال جدید با اجرایی شدن بیمه مهندسان
کاهش 30 تا 50 درصدی تولید در صنعت تهویه مطبوع در سال 1403